I Gave You All

Kul att gå till jobbet i nattens outfit. Jag kände mig otroligt vacker med utsmetat smink i hela ansiktet. Speciellt stiligt är det att vara svart under ögonen och kunna urskilja gårdagens läppstifts-val både på och runt om läpparna. Idag är jag trött. Jag borde sova men vill inte. Jag får ingen ro i kroppen. Jag har ätit så dåligt den här veckan. Sovit ännu sämre. Jobbat desto hårdare. Imorgon är jag ledig, tack och lov! Då ska jag träna, äta bra, på en behandling, fixa inför The Neverdies-spelningen på Pub Anchor (KOM DIT!).

I Gave You All - Mumford & Sons

Teenage Crime

Vaknade 11.20. Börjar 12.00. Inser vid 13.00 att jag fortfarande är full. Vid 15.00 blir jag bakis och försöker äta lite, men pillar mest i Blå Porten-Koljan. Den är för salt. Klockan 18.00 drar jag hem. På båten hem förstår jag inte hur jag ska kunna tagga till så sätter igång min outröttliga Ipod. Den lyckas som alltid. Nu hoppar jag in i duschen. Det blir dans hela natten. Och sen tar vi det från början igen..

Teenage Crime - Adrian Lux


Heavy Metal Lover

Cronja tipsar om musik för kvällen. Heavy Metal Lover



Frågan kvarstår om jag ska orka riva runt i garderoben för att hitta något som jag inte kommer trivas i och sen gå ut? Eller sitta hemma för mig själv... Äh fy fan vilket enkelt val. Klart denna kväll ska bli en av många att sudda ut med lite alkohol. Slakthusområdet nästa!

Heavy Metal Lover - Lady Gaga


Never Lock Back

Från ett jobb till ett annat. Blå Porten ligger i underläge gällande prioriteringar. Ganska självklart. Att jobba med The Neverdies är sjukt kul och jag släpper aldrig, aldrig, tankarna på vad som kan göras! Grabbarna kommer ju till Stockholm på onsdag för en spelning på Pub Anchor och till dess ska saker och ting ha fixats! Kom dit å ta en öl med oss!



Never Lock Back - The Neverdies


All I Want Is You

Inte det bästa att blogga så sent. Man vet aldrig vart ens bästa befinner sig då. Lyckligtvis har jag inte gjort någon större utläggning vilket förmodligen bottnar i hur trött jag var.

Igår fyllde Joanna 19 år och självklart kunde jag inte säga nej till en utgång. Efter jobbet mötte jag upp Joanna och Elin för att hälla i oss den öl och cider kylskåpet hade att erbjuda. På med klackarna och sen rusa till bussen. Första destination var Trädgården, men innan vi hunnit fram ändrades riktningen mot Debaser Slussen. Där mötte vi upp några vackra själar. Hälsningsfrasen gick "Fan va längesen!" Kvällen var mycket lyckad men det var inte förrän stället stängde som jag blev varse om hur starstrucked jag visst kan bli. Även om de åtsittande scenkläderna och trumpinnarna saknades så såg jag på långt håll att det var han. Efter många om och men skulle jag gå fram. Men när tjejerna gick med så bestämda steg som det bara går vid den tiden i klackar, tog jag en annan väg. Ångrade mig vid utgången och gick snabbt tillbaka. "Nämen nu kommer ju syrran!" Jag var tvungen att säga "Ser ni! Jag blev så nervös att jag inte vågade komma fram!" Jag fick säga några vackra ord om hur mycket dem betyder för mig och sen fick han säga tack för att jag kom fram och sa det. "Inte ofta det händer mig faktiskt."
Tack för en fin kväll!



All I Want Is You - The Ark

-

Jag och Sylvester. Imorgon får ni resten.

Stjärnfallet

Äntligen bönhörd! Så nu kan dagens plan verkställas! Först på dagen blir det släktträff ute i Barnvik. Inte träffat mamma på flera veckor så ser framemot att få krama om henne! Sen ikväll är det jag som lämnar storstaden för att upptäcka ännu en ny del av Sverige. Hörde jag Vadstena? Någon som kan gissa varför?

På tal om helt andra saker. Hur kul är det inte med folk som pratar i sömnen? Själv gjorde jag helt underbart uttalande förra natten som Joanna lyckades komma ihåg till morgonen. Sätter mig upp i sängen och säger hetsigt "Hörde du? Du är utvisad ur Sverige!"

Det här är en av mina favoritlåtar med Markus Krunegård. Inser mer och mer att känslan en artist förmedlar är det viktigaste. Jag menar, rösten är faktiskt inte klockren men med en känsla så gör han underverk.



Stjärnfallet - Markus Krunegård

Fångad Av En Stormvind

Juste. Möhippa i helgen. Sandra, min mammas sambos dotter, blir först med att förverkliga en flickdröm å gifter sig med sin David i augusti. Vi var 15 stycken tjejer som överraskade (?) henne i Upplands Väsby. Dagen bestod av "popdröm" och vi alla fick sjunga in Fångad Av En Stormvind samt spela in video till den. Min utstyrsel går ju att diskutera.. Inte kanske den bild man vill ge av sig själv och jag hoppas inte jag syns extremt mycket då videon självklart ska visas upp på bröllopet! Vi åt middag på Koh Pangan och åkte sen limousin därifrån till 54. Vid 2-tiden drog alla hem förutom jag, Joanna och Emma och vi träffade på ett glatt gäng. Ett gäng som jag såg välbekanta ut. Efter många drinkar kom svaret. En av dem ägde grillen mittemot Titan Television där jag en gång köpt en Falafel.. Haha!

Hälften av tjejerna och bruden såklart!


Fångad Av En Stormvind - Carola

Sleep

Igår kväll satte jag igång ett program från Sommar i P1 och det är lite svårt att avgöra om det var bra eller inte. Somnade gjorde jag iaf. Kanske hade hon en röst av sammet. Kanske var det så oinspirerande att jag stängde av varenda tanke och föll i djupsömn. Kanske var jag bara väldigt trött efter möhippa(vilket jag helt glömt berätta!) och jobb. Men oavsett så finns det sannerligen för- & nackdelar med att somna för tidigt. Man vaknar tidigt, å med tidigt menar jag liksom 4.00.. Men å andra sidan är det ett starkt tecken på att jag är utvilad. Kan inte alla andra vakna så jag får leka nu!

Sitter nu och väntar på ett samtal som kommer avgöra dagen. Hallå? Svara i telefonen innan jag blir rastlös och ändrar mina planer radikalt.. Hehee..

Sleep - Tingsek

-


Back To Black

Jag kan inte säga att jag ens försökte tycka om henne, jag bestämde mig bara väldigt tidigt för att jag inte tålde henne. Det fanns ingenting som jag drogs till. Ingenting som jag kunde känna samhörighet med. Inte ens de delar av henne jag kände mig mest avlägsen med lyckades locka min nyfikenhet. Nu har Amy Winehouse lämnat oss och det har konstigt nog ändrat allt detta och jag kan övertyga er om att jag ska ge henne en chans.



Back To Black - Amy Winehouse

Junk Of My Heart

Har någon möjligtvis missat The Kooks senaste låt? En liten kul anekdot från i år. Pantea i min klass jobbade som driver på festivalen Siesta. Ett av banden som skulle bilas ner till Kaastrup av henne var just detta band. Bandet hoppar in i vanen och väljer att trycka ihop sig i baksätet. Pantea reser sig upp tittar bak på grabbarna och säger något i stil med "I won't drive a fucking meter if no one of you sitt next to me!" Ja.. Det var ju det där med att inte störa artisterna..



Junk Of My Heart - The Kooks

Sweet Child Of Mine

Denna dag händer något stort och då taggar jag och syrran till en jävligt bra låt. Någon som kan historien bakom denna tidslösa låt?



Sweet Child Of Mine - Guns N Roses

Shoreline

Nämen blidde inga öl denna fredag. Nej istället glass-ätar-ångest och skitfilm, men gör man det tillsammans med sin syster och bästa vän (OBS! Samma coola tjej!) då blir det till en sjukt bra fredag. Fick även ett erbjudande till killarna som jag hoppas går i lås. Nu ska jag sussa med denna låt på repeat. Brukar ha svårt för covers. Kan få känslan av att någon gör sig bra på någon annans klassiker - men Anna Ternheim lyckas liksom göra en klassiker till en ny låt. Och det är coolt! Faktiskt måste jag erkänna att denna cover fick mig att hitta klassikern. Natti natti.



Shoreline - Anna Ternheim

White Lies

Kan inte någon vara ytterst gullig och hjälpa mig med min header? Den där bilden är ju inte smickrande någonstans. Jag ser ut som en jävla ostbåge. Och på tal om ostbåge - sen jag började träna upp rygg- och magmuskler så har jag inte bara fått bättre hållning. Nej nu har nerver hamnat i kläm så jag har varken känsel i vänsterfoten eller överläppen.. Men på något sätt föredrar jag det framför banan-looken. Den har jag varit synonym med sen jag föddes och nu är det på tiden att folk får se hur lång jag kan bli. Heja heja!

Ikväll ska jag och min syster möta upp hennes killkompisar för att ta en öl eller sju.

White Lies - Paolo Nutini


-

Någon som vill leka ikväll?


Kärleken Är

Årets framröstade sommarpratare Monica Nyström berättade min familjs historia. Så kändes det iaf. Tog inte många meningar innan jag satt helt nedsjunken i soffan med tårar längs kinderna. Jag åkte tillbaka 12 år, TOLV JÄVLA ÅR, och kände mig som den lilla 8-åring jag var. Försökte vara stark, försökte stänga av, blev arg när Joanna inte förstod, men samtidigt skyddade henne ifrån att förstå för mycket.

"Jag vill vara med pappa!" Då förstod jag att hon aldrig skulle få se sin pappa igen.. Kunde man uttrycka det mycket tydligare eller ärligare? Sanningen är riktigt brutal i det här läget och det gör ont. Jag har aldrig svårt att prata om det som hände på något sätt, men det är sällan jag inser att det är mig själv jag pratar om. Det känns inte som det har hänt utan att jag berättar om någon annan.. Jag menar, jag känner fortfarande hur jag aldrig skulle klara av att leva vidare om någon i min närhet dog. Men jag har ju klarat det. Vi har klarat det!



Kärleken Är - Jill Jonson

Calgary

Ikväll var det jobb jobb jobb. Så därför blir det natti natti. Men med denna i öronen så kan jag sova gott.




Calgary - Bon Iver


Underground

Get to know them!



Underground - Broder Daniel

Vart Jag Mig I Världen Vänder

Igår blev det balkonghäng med en gammal vän. Idag känns det som det blev ett glas rosé för mycket, men jag har tid att ta det lugnt. Ska inte möta upp min syster förrän om en timme och jobbet kallar inte förrän 17.00. Innan dess ska jag ringa två samtal för att boka in två möten och sen försöka se om Christofer tänkt ut något lämpligt datum för Rock-kvällen i Uppsala.

Ni kanske undrar vad som hände med min superduper-idé som jag berättade utan avslöja för några veckor sen? Efter att The Neverdies kom in i mitt liv så la jag den på is. Tror jag tar upp det i höst igen när jag kan boka in ett möte med den enda mannen som jag anförtror detta. Jag skulle absolut kunna maila eller ringa, men det blir inte samma sak och ska jag göra det ska det göras ordentligt! Vad gör ni idag?

Vart Jag Mig I Världen Vänder - Den Svenska Björnstammen


Get Up And Jump

Så där ja. Då var man en Red Hot Chili Peppers-biljett rikare. Eller egentligen tre stycken. Båda systrarna hakar på vilket jag är oerhört glad över! Nu tycker jag vi hoppar fram ett antal veckor så denna kväll kan få briljera. Jag kommer vara i extas! Nej nu väntar jobbet och sen tror jag det blir en catch up med en gammal vän från gymnasiet! :)

Get Up And Jump - Red Hot Chili Peppers

Life In Technicolor

Som vanligt snor jag lite pics från Cronja. Detta är iaf från Ingmarsö-helgen :)



Life In Technicolor - Coldplay


Whatever You Want

Innan jobbet hann jag med en frukostdate med Rebecca & hennes man Christofer på Wayne's Coffee. Christofer jobbar på VGs Nation i Uppsala och vi planerade lite kommande event. Funderade på att göra något innan terminsstart men vi kom fram till att det är lite för folktomt i studenternas stad. Sjukt kul att han sa att jag gärna får annordna en hel kväll - tagg på den! Sen nämnde han lite andra smaskigheter för grabbsen i The Neverdies. Håll tummarna för att alla band ännu ej är bokade angående tilltänkt kväll!

Nu ska jag göra min kropp en tjänst och få lite sömn, hur nu det ska gå. Den här lägenheten är sjukt varm och jag börjar undra hur mycket varmare det kan bli.. Jag har ju typ lovat bort lite sängplats till grabbarna om två veckor. I värsta fall får vi ta fram festivalhumöret och slå upp två tält på bakgården!



Whatever You Want - Status Quo


-

Vill också tipsa alla som gillar vispop och är lediga ikväll! Emma Persson spelar ikväll på The Loch & Quay mellan klockan 21.30-22.00!

Visfestivalen KOMPLEDIGT, Köping 2009.  Foto: Maria Orb i My Photos av


Release Me (The Attic Remix)

Vad har hänt med min inspiration? Vad jag än skriver så bara deletar jag allt i ett svep. Allt känns orelevant och ointressantare än mest. Men jag tror iaf att jag kan stilla en annan människas oinspiration. Joanna, som nu jobbar på Sats och då bestämmer musik, har fått ett antal klagomål. Det är inte svårt att välja egen träningsmusik - oftast räcker det med att sätta på det man gillar, även om det är med Mumford & Sons, och köra så svetten skvätter. Men när man väljer för ett helt gym med allt ifrån anabolahöga män till springa en liten runda för hjärtats skull då är det svårare att tillfredsställa alla. Men här är något som jag får för mig skulle kunna passa de flesta.

The Attic - Mycket house och alla har hört det. Även om man förmodligen inte vet om bandnamnet. Själv älskar jag deras remix av Release Me lika mycket nu som när den kom ut!(Visste ni förresten att Eric Amarillo är en av de två? Nu vet ni!)
1970-1980-talsrock - Sånt där som alla känner till! Van Halen, Alice Cooper, Mötley Crüe..
Topplistan på Spotify - Kanske inte jättekreativt, men topplistan är just som den är för att så många gillar det just då. Sannolikheten är stor att det passar många!

Hittade även tränings-listor på Spotify. Själv har jag jättesvårt för covers av den stilen, typ Cascada tolkar Rihanna. Samma sak - fast liksom sämre. Men finns så mycket av detta så måste de ju gå hem hos någon. Själv tränar jag för tillfället till Kings Of Leon, The Strokes och Red Hot Chili Peppers. Testa om de satsar bäst till det. Hehee..

Release Me (The Attic Remix) - The Attic


The Adventure Of Raindance Maggie

OM jag missat något. Nytt album ute den 30 augusti från drömlika RHCP. Precis i samma sekund som jag undrade var all ny och bra musik tagit vägen. Som en ängel från ovan hamnar denna singel i min famn och snart toppar den min lista över mest spelade låtar. Då ska tilläggas att det bara var någon minut sen jag klickade fram den. Ni förstår hur jag känner för denna nyhet. Vilka känslor infinner sig, kära ni? Har den chans att mäta sig med tidigare sound?



The Adventure Of Raindance Maggie - Red Hot Chili Peppers

Moves Like Jagger

Spanade nyss in en del av det som skulle ha varit min sommarpraktik.. Livelöpet, en del av Rockbjörnen, är livestreamade konserter. Känns jävligt coolt att man kan sitta hemma i soffan, med fötterna i ett fotbad samtidigt som man lyssnar live påTakida, som spelade idag. Fungerar liksom som en riktig konsert med applåder och hångel, men med fördelen att man kan önska låtar och skriva saker till bandet/artisten. Soft och jag ger det tummen upp! Ni måste testa nästa gång - Daniel Adams-Ray den 8 augusti. Usch, tänk om jag fått jobba med det där nu!

Moves Like Jagger - Maroon 5 & Christina Aguilera


Start Me Up

Nej nu får det vara nog. Lägenheten skiner efter hårt slit. Kastar i mig lunch även om jag är helt övertygad om att man mår bäst av att äta långsamt. Nu sätter jag mig på tåget för att färdas tre stationer bort. Där ska jag möta min hårt arbetande lillasyster och träna. Sen blir det research hela kvällen. Någon som har bra tips på sociala medier, inriktning rock - let me know!



Start Me Up - The Rolling Stones

Mirrors

Det här inlägget tillägnar jag Trixie Löfblad.

Någon gång innan påsk sitter vi tillsammans med Linda mitt i Linköping. Med varsin måltid sitter vi i väntan på bussen som ska ta oss från ett mellanstopp till slutdestinationen Stockholm. Vi är höga på människor, ja så mycket folk hade vi nog inte skådat på flera månader, och Trixie berättar den ena Tokio Hotel-anekdoten efter den andra. Jag är nyfiken, men Lindas ansiktsuttryck avslöjar att hon hört de här förut. Men någonstans börjar Trixie hajpa (hypea? Sam och Sandra var alltid lika oense kring vad som var korrekt) Natalia Kills. Nej jag erkänner att jag inte har en aning om vem det är, men kompenserar med att lova att kolla upp direkt vid hemkomst. Nu 3 månader senare har jag bevittnat vad jag anser vara en god konkurrent till både Lady Gaga och Rihanna. Kalastips!




Mirrors - Natalia Kills

Shoreline

Efter att ha läst When We Were Winning fick jag en mindre Aha-upplevelse. Broder Daniel blev snabbt kända runt om i hela Sverige, och detta inte för att musiken började spelas på radio eller att CD-skivor trycktes och såldes i massexemplar. Nej till stor del för att Linda Norrman, numera Skugge, skrev om bandet i hennes kolumn mer än både en och två gånger.

Jag har så svårt att se detta framför mig. "Jaså, Linda tispar om GBG-bandet Broder Daniel." Spotify, Youtube, Myspace, Last FM, Itunes.. Jag har alla möjliga alternativ framför mig, endast ett klick ifrån att höra vad bandet gör för att skribenten ska vilja tipsa andra. Men för bara några år sedan, ja faktiskt en tid vi varit med om, så var CD-skivan enda musikspridningen. That's it! Kanske inte så konstigt att jag blir lite nostalgisk när jag köper skivor. En gång i tiden hade den makt. 


Själv är jag lite ledsen att jag la veckopengen på Backstreet Boys när detta band hade förtjänat det så mycket bättre.

Shoreline - Broder Daniel

On Saturday Afternoons In 1963

Första tvätten igång och jag kunde inte känna mig tröttare. Men jag vet att så fort min trötthet ger vika så kommer rastlösheten. Funderar på att lägga all kommande energi på lägenhetssädning och sen träning. Fast hur är det? Det där med träning i samband med alkoholnedbrytning? Ska man skippa bodypump och köra på en långpromenad? Juste, STOOORHANDLING är nödvändigt! Eller åka hem till mamma och länsa hennes kylskåp. Som kattvakt hela veckan så finns vissa fördelar.

On Saturday Afternoons In 1963 - Rickie Lee Jones


I Love You Always Forever

Nej nu dog jag. Har lyssnat för mycket på Chans och Mannen I Den Vita Hatten. Jag vill döda Spotify. Snälla konkurrenter kom ut på marknaden och gör oss alla en tjänst att stoppa denna musik-diktatur. Låt oss lyssna på bra musik så mycket vi vill!

Här bjuder jag på en gammal glömd hit som vi vrålat å skålat till många gånger!

I Love You Always Forever - Donna Lewis

Kung Av Sand

Ingmarsö fick besök av 7 snygga stockholmare. Det var en Bagge, han som visar Cecilia Wennersten att man kan älskas och älskas. Det berodde tydligen på att han hade så mycket saliv i munnen. Sen var det Felix Facerape Fahlander. Han som anses vara ganska dominant och utsågs till mannen med gapskrattet. Värdinnan så klart, hon som sätter reglerna och busar öppet i bastun. Karin Nallen Hamberg som åkte ensam från Möja med konstigaste musiksmaken och hade svårt att hitta sin egen säng om nätterna. Izabelle Bebisrösten Back som kommer bli en underbar mamma till alldeles för många barn. Jimmy Apan Carlsson som tänker igenom det mesta mer än en gång och klär bättre i rosa än någon av de andra. Sen var det jag då. Jag som var, och förmodligen kommer fortsätta vara, femte hjulet och skriker "Jaaaaa, det är den här låten! Kung av Tylö.... nej nej."

Det var en vacker helg med många bilder som får mig att le. Allt ifrån nakenbad, nattliga middagar, 90-talshits.. å så mycket mer som ni ändå inte kommer förstå. Nu återgår vi till vardagen med mitt sommarjobb som invigs i veckan. Se ska det göras en massa research för bandet också! Känner hur det kliar i fingrarna.

Puss och natti.

Kung Av Sand - Gyllene Tider

Happy Up Here

Hemma. Asså på riktigt. Hemma i mig själv. Lyckan har infunnit sig och vet inte vad jag gör om någon ens tänker tanken att ta det här ifrån mig. Våga inte ens skämta med mig. Jag är 21 och har haft den här drömmen sen fem år tillbaka. Nu är den nära. Jag kan nästan ta på den, men något inom mig säger att inte hoppa än.

Jag har hoppat. Nästan lite för högt. Men jag tror på mig själv och det verkar som dessa killar också gör det. Nu ska jag bara förbereda mig, jävligt ordentligt, för att sen ta Warner med storm.

Nej nu måste jag sluta att tala i gåtor och låta er får veta. Rasmus, trummis i The Neverdies, har sagt att de vill att jag ska presentera mitt upplägg för dem och deras nyblivna skivbolag Warner i september om jobbet som manager. Jag har ett sådant lyckorus inom mig. Sedan jag fick veta det här har jag inte kunnat sluta med mitt fåniga leende. Det händer på riktigt och det händer mig!

Happy Up Here - Royksopp


-

OCH! Fan va kul att ni har blivit så många som börjat följa mig! Blir alldeles lycklig :)


Riverside

Måste rusa till bussen! Missar jag den så kan jag inte åka förrän imorgon! Men här kommer ännu ett tips från Rouch Trade!


Riverside - Agnes Obel

Closer To The Edge

Hemkommen efter en underbar dag på Fjäderholmarna. Ni vet att jag inte kan berätta om vad jag gjort utan att känna hur intresset kring inlägget rasar. Därför får ni nöja er med att veta det. Däremot kan jag säga att jag tycker så mycket om dessa tjejer. De brinner för samma sak som jag och vi kan nörda oss med ämnen som Vilka jävla skitband som Universal nyss signat eller något annat som förmodligen får mina andra vänner att sluta lyssna. De var även dem som fick mig att stanna kvar på utbildningen och flytta ner till Kalmar, precis som dem. Så vi har stora planer för vår nya stad. Bandbokning låter som en av planerna. Konsertkvällar också.

Nu ska jag faktiskt åka ut till min storasyster och hennes familj i Norrtälje. Vet inte hur det är med internet där ute, kan hända att det är helt off med alla nätverk man nu förtiden inte förstår hur man kunde klara sig utan för några år sedan! Så kan hända att morgondagen blir en bloggfri-dag. Men man ska aldrig säga aldrig. Ska kolla upp ett hett tips i musikvärlden och när min buss går - kom tillbaka om några minuter!

Closer To The Edge - 30 Seconds To Mars


Radioactive

Somnade någon gång efter 20.00 igår hemma hos farmor. Kände redan vid middagsbordet att ögonen inte orkade titta mer. Men det var nog tur, för planen var att gå upp 05.00 med Joanna imorse för att åka med henne till Sats. Kunde börja träna innan alla andra morgonpigga muskelknuttar blivit insläppta. Som grädde på moset fick jag bestämma musik och det blev Come Around Sundown med Kings Of Leon.

Nu ska jag bege mig mot stan för att träffa Sara, Trixie och Linda. Vi är nog de enda som inte återvänt till Hultsfred igen. Festivalen drar igång nu och många är där för att jobba. So give me some inside information!




Från i helgen på efterfesten. Frågade Kenny var det gjorde ondast att tatuera sig. Inte riktigt det svaret jag ville ha. Tror inte det blir någon tatuering där iaf..

Radioactive - Kings Of Leon


Balkongen

Jag är en sådan tönt som inte alltid känner mig bekväm i mina egna känslor, tack och lov har jag min underbara Emma Persson som hjälper mig att förstå hur jävla okej det är! Tog bara en kort promenad vid Årstaviken men hann reda ut det mesta. Jag har kommit in i en fas där jag insett att jag inte alls vet vem jag är, står för eller hatar. Att är väldigt förvirrat nu och jag tror jag måste inse att mitt gamla jag inte kanske måste vara prio 1. Det finns någon annan inom mig som är väldigt exalterad över livet och att få experimentera lite. Jag vet, jag pratar i gåtor. Men just nu är livet en stor gåta. Det är faktiskt ganska roligt och jag förväntar mig inga svar, bara att det roliga ska ta över osäkerheten totallt!

Nu ska jag åka hem till farmor med min lillasyster och laga middag. Min farmor är en av de vackraste människorna jag känner och det ska bli tip top!



Balkongen - Emma Persson

All The Time In The World

Fick en liten förfrågan i helgen. Nej inte alls liten faktiskt. Jävligt big. The Neverdies, bandet från i helgen, frågade om jag vill bli deras manager. Skrattade först bort det. En sån sak tar man inte så allvarligt inne på Harry B James vid 2-tiden med en öl i handen. Absolut killar! Men när det togs upp dagen efter igen måste jag säga att jag inte var lika snabb på ett ironiskt svar. När jag kom hem sattes tankarna på högvarv. Jag har så mycket idéer för de här killarna! Kolla in den här videon och säg vad ni tror! Platsar jag där eller vad?



All The Time In The World - The Neverdies

Sex On Fire

Ibland händer det otänkbara.


Förslag på svar? Jag är råintresserad.

Sex On Fire - Kings Of Leon


Lovesong

Nähä. Där sitter man på busshållplatsen, trött men ändå laddad för sin körlektion. Men så ringer bilskolan och undrar var jag tagit vägen. Enligt mina två kalendrar så har jag tid 10.50, enligt bilskolan 09.50. Så bye bye körlektion och möjligtvis 700 kronor som straff för att jag inte dök upp. GRRR.

Får lägga lite tid på att städa lägenheten istället, glamouröst värre. Sen bodypump om en timme. Egentligen vill jag bara lägga mig ner och sova. Är så trött att jag mår illa, men vår lägenhet är så sjukt varm och då är det helt omöjligt att somna. När det inte är omöjligt längre så drömmer jag marddrömmar..

Lovesong - Adele

Mary

Kort update: Nu drar jag iväg på ännu en sån där körlektion. Vad ska ni göra idag?

20110709-071356.jpg
Jenny och Natalie, från i fredags!

Mary - Kings Of Leon

Skinny Love

Den här helgen har vänt upp och ner på mig. Första dagen får jag ena delen av Stockholm. En del som jag aldrig kan bestämma mig för om jag tycker om eller inte. Det är höga klackar, uppsnoffsiga människor, listor, champagneluder, ohämmat beat utan betydelsefula ord, kostymer, kindpussande.. Jag tror ordet jag söker börjar på f och slutar på alskhet. Sen har vi lördagskvällen. Där möts jag, Joanna och Elin av en värld vi inte upptäckt förrän nu. Vi får höra att vi hamnat fel. "white room ligger i väggen bredvid." Men nej, vi är så rätt som vi kan vara. Där är väggarna beklädda i Nirvana- och Guns & Roses-affischer. Det är öl, tatuteringar, piercingar, hårdrock, ordentliga handslag.. Det är svårt att vara in between. Måste man välja sida?

Tack för en helt fantastisk helg! Den innebar även jobberbjudande som jag skriver om imorgon! Living the dream.

Skinny Love - Bon Iver


Det Är Ingen Fara

Ikväll är det rock som gäller! Inte för att jag ser så rockig ut..



Det Är Ingen Fara - Anonymmusik

Taken For A Fool

Från en otaggad Jenny med beslutsångest över vilket tyg hon ska bära till en mycket lyckad kväll. Okej den där sista droppen alkohol var kanske onödig, men vad gör det? Fick ju dela handsvett med Andreas Carlsson. Nästa gång är det han som ser upp till mig. Det lovar jag.

Nu ska jag åka till mami för att sola och bada.



Den här låten, The Strokes senaste singel, hade jag på huvudet hela Peace & Love. Gick omkring hela dagarna och sjöng SISTEEER! Lagom tröttsamt. Lika tröttsamt som Julian Casablanca är het.

Taken For A Fool - The Strokes

Shoreline

Det här med tvåsamhet är fan svårt. Känner att jag bara vill skrika av frustration samtidigt som jag vet hur jävla meningslöst bråket var. Varför bråka om vems fel det är att vi inte har någon tvättid men en hög med tvätt? I stunden är det det jävligaste som kunde ha hänt, men nu i efterhand så är det en sådan skitsak.

Det här med tvåsamhet är inte svårt. Det är vad man gör det till. Jävligt kul helt enkelt. Så ikväll ska jag inte deppa. Ikväll ska jag möta upp Jenny, sen får vi se vad som händer.

Shoreline - We Are The Storm

Galileo

Jag vet, det är natti-natti-time men jag måste bara få skriva om ett band som jag hörde ikväll på Mosebacke. Det var ett band som vi alla var överens om att detta var något att lägga på minnet. Men när jag la det på minnet tycktes mitt minne redan veta om de.. We Are The Storm. Hmm.. Men så när jag sätter nykeln i låset går det upp ett ljus för mig. Det här är ju ett av de banden som Sara pratade om och nästintill tvingade mig att sätta in i spelschemat över vår fiktiva festival (ni vet det där arbetet vi skrev i våras). Dem var verkligen sjukt bra. Gillar man The Killers så kan jag garantera er något nytt att hänga i granen. Ångrar att jag inte presenterade mig. Imorgon är det jag som knåpar ihop ett mail till grabbarna. Vad har jag att förlora?



Galileo - We Are The Storm

Everybody Else

Nu drar jag iväg till granngården Mosebacke för att träffa några män jag inte fått skratta med på mycket länge - John, Broman, Gabbe och Martin. Kanske har jag lyckats övertala Emma och hennes Film-Fredrik till att byta Debaser Slussen mot Mosebacke. Jag menar, t.o.m mamma blev lite avis när jag berättade att jag skulle dit. Måste vara ett av Stockholms vackraste platser! Blir nog ändå väldigt lugnt ikväll. Kalendern skvallrar om utgång med fröken Näsholm imorgon. Då kan allt hända!

Vad gör ni ikväll?



Everybody Else - Kill Your Darling


Frankie's Gun!

Kommer ni ihåg den där skivbutiken i Notting Hill som jag förälskade mig i? Där fann jag inte bara Bon Ivers senaste album utan även ett häfte fullt med tips. The Felice Brothers är ett av banden som jag bara behövde en ton av för att förstå att tipset föll mig smaken. Men efter att ha skummat igenom första och senaste albumet så måste jag säga att det första är aningen bättre.. Så jag visar bandet, utifrån mina öron, ur bästa vinkel!

Så här skriver skivbutiken:

Who - Sons of a carpenter from the Catskills mountains, the Felice Brothers' musical life began with playing at family barbecues, graduated to busking in New York and the finally resulted in a critically acclaimed recording career in borth America and Europe.

What - Recorded in an old school gymnasium in New York, this album expands on the brothers' blueprint of literate intelligent folk rock, taking in elements of souls and funk to create a heady, passionate slice of Amerciana.

Why - Sounding as authenitc and honest as ever and replete with a set of lyrics as strong, narrative put to tape, but with a new found imagination and fresh, broad sonic palette.



Frankie's Gun! - The Felice Brothers

Trainride

Ett soul-tips kommer lastat - Samson For Presidents nya album Kibiriti ligger uppe på Spotify. Älskar hans röst och det vet jag att även Daniel Adams-Ray gör! Har tidigare bjudit er på låtar som Stand The Pain, som fortfarande är den låt jag gilalr bäst med Samson, och Take It Easy.

Fick precis ett sms av John om att han ska träffa upp Gabbe, Broman och Martin ikväll och undrade om jag ville haka. Men självklart! Går inte att tacka nej till ett sådant vackert erbjudanden. Gabbe spelar förövrigt i ett band som heter Bemsha. Låter det bekant? De medverkade i Talang och kom till semifinal om jag inte minns helt fel.



Trainride - Bemsha


The Immortals

Nattar med denna låt. Har snart lyssnat sönder skivan och ni kan kalla mig efter, men det här albumet kan man nog inte upptäcka för sent. Det är för bra för att aldrig ha blivit upptäckt.

Spill on the streets of stars
And ride away
Find out what you are
Face to face
Once you've had enough
Carry on
Don't forget to love
'Fore you're gone


The Immortals - Kings Of Leon

Jag Vet Vem Jag Är När Jag Är Hos Dig

En kvinna med händerna fulla av väskor, påsar och en stor bukett med vita rosor stiger på den blå bussen som jag numera åker varje dag. Hon stannar framför chauffören och försöker hitta sin mobil i väskan. Människorna har köat för att komma på bussen och även om kvinnan stod längst fram minskar kön bakom henne drastiskt när alla smiter förbi. Stressen tar över människors medlidande. Inte ens chauffören har tid at vänta, han blir omänsklig när han är tidtabellens slav. Han skriker åt henne att flytta sig eller betala. Kvinnan säger att hon försöker skicka en sms-biljett men vet inte hur man gör. Stressen tar över från bådas håll. Kvinnan skriker till och sen kommer orden blandat med tårarna. Min bästa vän dog för tre dagar sen. Mannen lyssnar inte. Är du ledsen nu också? Kvinnan skriker ut tårarna. Men hörde du inte vad jag sa? Har du ingen empati alls? Jag ville bara krama om henne men istället blev jag den svensk som jag inte är stolt över - höjer musiken på ipoden och tittar ut genom fönstret. Gör allt för att slippa se. Vad fan gör man om ens bästa vän dör? Jag vill aldrig hamna i hennes situation, för jag vet att jag inte skulle klara det. Jag skulle göra som kvinnan. Supa ner mig och sen aldrig ta tag i livet. För utan henne så går det inte.

Avslutningsvis så hjälpte jag henne att lyfta upp väskorna och påsarna när hon skulle av. Hon torkade en tår, gav mig ett leende och Tack så hemskt mycket. Jag tror det lättade lite.


Jag Vet Vem Jag Är När Jag Är Hos Dig - Melissa Horn


Fallen

Togs inte många bilder på Peace & Love, men här är en. Rättare sagt den enda. Nu ska jag krypa ner bredvid min syster för att få lite sömn. Är inte trött, bara illamående. Lite mycket känslor i kroppen som vill komma ut. Hoppas det gör det imorgon när jag får träffa Jenny. Hon brukar vara bra på att få fram mitt rätta jag och prata bort det där som inte är jag utan typ pms eller något i den stilen. Lite för mycket konstiga ord i en och samma mening för denna tid. Bäst jag tar ett till avsnitt av det mycket kommersiella 90210 för att jämna ut.



Fallen - Volbeat

Love On Top

Blev träning med Jenny och sen promenad på Djurgården med Emelie. Mycket roligare än så har jag inte att berätta. Eller jo det har jag visst! Blev bjuden till Sonispheres efterfest på lördag av Rasums i The Neverdies. Den hålls på Harry B James och det lär bli kalas. Om någon vill gå? Ska se vad jag kan fixa ;) 

Emelie tipsade mig om den här sidan. Har inte hunnit kolla så mycket mer än på videon nedanför. Men om allt är lika underbart som detta kommer Youtube bojkottas ganska snart! 





Btw. Har ni lyssnat på Beyoncés nya album? Har bara skummat än så länge så kan inte uttala mig än.. återkommer!

Love On Top - Beyoncé


X

Visst vill man vara flickan i videon? Jag vill iaf!



X - Ansiktet


Warped

Nej, inga bra klasser nu, så får vänta med träningen tills senare. Så länge ska jag leta upp Red Hot Chili Peppers-biljetter. Jag och min storasyster går tillsammans, hon är en av de som insett att det är en chans man inte får missa! Tack och lov. Det var faktiskt hon som fick mig att lyssna på RHCP när jag var liten. Så klart var hon min förebild och allt hon gjorde ville jag göra. Kommer ihåg hur jag brukade gå runt i alldeles för stora högklackade skor i hennes rum sjungandes på Under The Bridge. Eller något hittepå-språk som jag övertygat använde som om det var den korrekta texten! 

I Scar Tissue skriver Anthony Kiedis om en videoinspelning till Warped. En av scenerna lyckades aldrig och det gjordes sjukt många omtagningar. Så bandet bestämmer sig för att göra om scenen. Vad som skulle ha varit en liten puss övergick till en kyss och scenen blev perfekt. Skivbolaget hatade det men scenen blev kvar! (Förövrigt gillar jag inte alls videon.) Vill ni se så kolla från minut 4.00.




Warped - Red Hot Chili Peppers

Mitt I Ett Äventyr

En liten video som Cronja sammansatt efter den där årliga sommarkvällen på Ekerö. Nu ska jag iväg och träna. Sen har jag inga mer planer än att försöka få tag i jobbet. Men det verkar ju kunna ta hela dagen också. Suck. Håll tummarna för mig!





Mitt I Ett Äventyr


Du Är Snart Där

Och juste!


Välkommen alla nya läsare! Vet inte vart ni kommer ifrån - men blev glatt överraskad när statistiken sköt i höjden! Nu när ni är fler kan jag ju ge er chansen, eller jag tar chansen, att fråga vad ni vill läsa om? Medan ni funderar ska ni få en låt som jag absolut lyssnat på förr, men efter hans konsert i veckan är jag tokig i den. (Så måste säga att den är bättre live. Men vad är inte det?) Är inne i en lyssna-på-hemska-texter-period. Ska försöka att inte dra ner er i samma svacka. Jag kommer upp snart! Och om inte snart är tillräckligt för er så får ni gärna hjälpa mig!




Du Är Snart Där - Håkan Hellström

He's Back

Kom precis in efter att ha visat familjen vår vackra utegård. Idag trädde den in i ett nytt decennium när Alice Cooper sjöng för kung och fosterland på andra sidan vattnet. Vi lutade oss tätt mot staketet och undrade varför vi inte var där? Istället tryckte vi sju in oss i vår lilla lägenhet och åt middag och uppdaterade varandra. Peace & Love blev en snackis men också det där torpet som mamma och Tomas spanat in. Hoppas det blir ert!

Imorgon ska jag försöka få tag i min chef så jag kan få veta hur mitt schema ser ut. Enligt vad han lovat mig ska jag börja jobba den här veckan, men det ser väl ganska molnigt ut.. Får panik när pengarna lämnar mig utan att lova någon inkomst. Får bli en träningsdag imorgon. Det är mycket gratis.

He's Back - Alice Cooper


Bullets

Igår träffade jag upp Cronja och hade sån tid som bara vi kan ha. Efter två veckor utan henne så var abstinensen total. Hon bjöd på musik som jag inte tidigare hört. Så fort han började sjunga titta hon på mig och sa Du gillar det eller hur! Hoppas ni också gillar det.





Bullets - Tunng

Machu Picchu

Men om basisten i bandet säger att det är det bästa backstage de någonsin haft, måste man ju få ta åt sig av äran. Bara lite iaf.



Machu Pichu - The Strokes

It Takes A Fool To Remain Sane

Ni kommer aldrig att förstå vad detta band framkallar för jävla sjuka känslor. Folk kan säga vad som helst om dem, men den här konserten var det bästa jag varit med om. Längst fram tillsammans med de sanna idioter som faktiskt står för det blir jag någon ni förmodligen aldrig kommer att få se. Inte många gånger kvar nu och de orden slår sönder mina känslor. Som den gråtande tjejen som krampaktikt höll min hand hela konserten sa Jag vill inte! Jag vill inte! Det går inte!

Den lilla tjejen som hörde er för över 10 år sen finns ännu i mig och hon kommer fram under dessa tillfällen.
 



It Takes A Fool To Remain Sane - The Ark

10/10

Sitter med en kopp té och en knivskadad tumme och fortsätter att suga på Peace & Love-karamellen. Den är mycket liten nu men smaken är desto större. Arbetat med så otroligt duktiga människor, och då menar jag inte bara artisterna utan hela mitt team. Alla ger allt, om inte ännu mer. Det finns en stark känsla inom gruppen som berättar att det här är vår passion, det här är vår framtidsdröm! För många kan det tänkas konstigt att 5 tjejer fightas om uppgiften att bära 30 flaskor vatten, men om det är vägen till drömjobbet så måste vi tänka om.

En av det där gångerna så byts vattenbärande mot lite snack med Mr. Paolo Nutini.



10/10 - Paolo Nutini

The End

The Strokes.Veronica Maggio.Carl Norén.Timbuktu.The Ark.Håkan Hellström.Kings Of Leon.Lykke Li.Movits!.M.I.A.Bob Dylan.Volbeat.Paolo Nutini.Mando Diao.I Blame Coco.Ziggy Marley. 30 Seconds To Mars.The Concept.Teddybears.The Sounds.Jimmy Eat World.Bob Hund.

Det är tomt. Men Peace & Love gör ett försök att dämpa min seperationsångest med ett bandsläpp och biljettsläpp. Lar Winnerbäck, Melissa Horn, Hoffmaestro, Tomas Di Leva & Hardcore Superstar. Idag är jag för trött för snask-avslöjanden. Imorgon kära vänner.. 

The End - Kings Of Leon


RSS 2.0