I JUST LOVE IT!

Wow! Vilka dagar den här veckan har levererat. Massa kul på jobbet som gör att jag växer några mm i självförtroende för varje dag som går. Min chef är fantastisk och vi är ett sådant team som peppar och uppmuntrar. Hur ofta behöver man egentligen bli arg på en kollega? Det ska mycket till för att man ska känna sig riktigt förbannad. Utöver mitt grymma jobb så har jag hängt med både saknade vänner och min syster. Killen och jag har inte hittat tid för varandra men på lördag blir det självklart heldag tillsammans med honom. Har varit på en föreläsning om genus i organisation och ledarskap, träffat min fantastiska mentor och till och med hunnit få in en del egentid och träning (mååååste bli riktigt stark i armar och axlar inför Toughest i maj!)
 
Ikväll kommer mamma och hennes sambo över på middag. Dessutom så lämnar det sin lilla katt så han får bo hos mig och G över helgen. Ska bli fantastiskt mysigt att få en liten hårboll (intalar jag mig själv just nu iaf...). 

FIFTHY SHADES OF GREY

Kära ni. Ligger fortfaranade hemma och sjukar. Kramperna blir inte bättre och den medicin jag fått och som tidigare har hjälpt gör det inte bättre längre. Just nu hoppas jag bara att den minskade stressen och min försoning med goda matintag ska hjälpa mig att bli bra igen.
 
Haft mycket tid för slösurfande och hittat ny musik som ni bara måste älska:
 
 
Detta eviga tjat om "Fifthy Shades of Grey". Jag har faktiskt inte läst boken, jag bara påbörjade den men avslutade efter några kapitel. Jag blev helt enkelt inte hooked. Ska jag göra ett nytt försök? Börjar bli lite sugen på att läsa den efter att ha sett trailern... Här är iaf underbara Sia som låter sin röst få spegla filmens soundtrack. Andra artister som gästar filmen är The Weeknd och Ellie Goulding + en fantastisk Beyoncé-cover som påminner om den Linnea Henriksson gjorde i Idol.
 
 
Sextetten från Umeå Winhill/Loshill släppte sitt album "Trouble will snowball"i veckan. Hur bra är inte titeln? Jag älskar den och vill veta vad som döljer sig bakom den. Detta är ett album som passar dig som gillar skogshuggarlooken i en melodi, alltså en sån som köper biljetter för att se Bon Iver och Fleet Foxes. 

IBS LÄR MIG ATT LEVA PÅ ETT NYTT SÄTT

Veckan innan jag åkte till Bali för att fira jul så drabbades jag av IBS. IBS är en tarmsjukdom som påverkas starkt av stress eller/och dålig kost. Jag har så länge jag kan minnas haft en orolig mage som fått tagit en del stryk av dålig mat. Jag har aldrig varit allergisk mot något eller valt att sluta med något, men redan som litet barn fick jag lära mig via den hårda vägen att fett, socker och för mycket stress skapade starka kramper i magen. 
 
På senare år har det blivit bättre och jag har kunnat äta mat som klassas som skräpmat utan större problem. Men en dag i december så kom kramperna tillbaka och sedan dess har jag lärt mig att detta måste tas på allvar. Det är inte kul att vakna upp och ha såna kramper att jag varken kan gå till jobbet eller jobba hemifrån. Det är inte värt att få så ont i magen när det faktiskt finns ett hyfsat enkelt recept som mildrar omstädningheterna: Att lära sig vad jag kan äta och inte. 
 
Jag har därför bestämt mig för att innan jag kontaktar en dietist försöka leka detevktiv på egen hand. Jag har aldrig varit en person som älskat skräpmat utan varit noga med vad jag ätit men det finns ändå en del saker som kan uteslutas. Jag ska sluta med fet mat som exempelvis är friterat och stekt, jag måste vara försiktig med laktos, sötsaker och definitvt alkohol. Dessutom kommer jag tvingas att lära mig att stressa ner och inte oroa mig i onödan. Om någon därute har IBS och vill dela med sig av ett tips så lämna gärna en kommentar.
 
Två veckor på Bali blev en snabbkur. Där kunde jag äta bra, sova ut, skratta med vänner, inte tänka på måsten och stressa ner.

NY STJÄRNA?

Det känns som att dagens "Cinderella Story" handlar om att sitta i sitt sovrum, spela och sjunga, lägga upp klipp på Youtube och sen få över 100K visningar på en vecka. Att bli stjärna över en natt verkar vara en journalist mest använda rubrik. Men ibland dyker det faktiskt upp covers eller hemmagjorda-YouTube-klipp som är värda att ödlsa lite tid på. 
 
Jag hittade den här tjejen efter att Ashton Kutcher skrivit om henne på Facebook. Om han älskar henne så kan nog vi andra också göra det, så jag klickade mig in på länken. Jag älskade henne. Jag vill verkligen tro att detta inte är en PR-idé utan att hon gjort det på egen hand. Men främst av allt vill jag att hon hamnar i rätt händer och inte låter sig förstöras. Hon är för duktig för att bli omgjord med konstiga ideal som "sexsymbol", just för att hon känns så naturlig och oförstörd.
 

DAGENS BÄSTA RELEASER!

Yes! Jag har hittat ett par riktiga music darlings. Ni vet, såna där låtar som man bara älskar så mycket att man börjar lyssna ohämmat mycket och vips så har man lyssnat sönder dem. Egentligen är det kanske inte att föredra men ibland kan man inte sluta missbruka en bra låt. En bra låt kommer så sällan att jag helt enkelt tar tillfälle i akt.
 
1. Jonathan Johanssons nya låt "Alla Helveten". Satan i gatan vad den är bra! Alltid beundrat den mannen för hans musikalitet. Hans förmåga att få in så många olika stycken och uttryck i en och samma låt utan att det blir platt fall. Han får ihop sin musik på ett sätt som känns äkta. Det här är inte en man gjord av två händer som "bara tryckte lite på spakarna" utan han skapar magi. Låten är så färsk att den inte ens finns på Youtube men lyssna gärna HÄR!
 
2. Alex Adair är namnet du bör lägga på minnet. Tidigare har vi dansat i kapp till Klingande, Avicii och Kygo. Numera är det Alex Adair som ska smycka dansgolven med musik. Tänk dig exotiska inslag, sommarskratt och drinkar i överflöd. Detta vill jag ha med mig på mina springturer i skogen - jag kommer flyga fram.
 
 
3. Älskade älskade älskade Sam Smith. Min pojkvän fortsätter att ifrågasätta min förkärlek till den mannen. Och jag fortsätter att ifråsätta hans oförståelse. Han har en fantastisk sångröst, han skriver låtar som helt enkelt bara kan älskas och dessutom är han fantastik live (om du missade honom på Bråvalla så MÅSTE du se honom på Gröna Lund!). Idag släppte han en låt i samarbete med Freddy Verano. låten heter "Moments" och detta gav mig verkligen ett musikmoment. För dig som gillar "mjukdans"
 

Lyckliga stunder

Vilken helg! Blev akut sjuk i fredagskväll och fick ställa in mina festliga planer. Somnade väldigt tidigt i hopp om att må bättre dagen därpå - och den lilla önskedrömmen slog in!
 
Lördagen spenderades på bästa sätt: uppvakanande med min fina pojkvän, brunch med hela tjejgänget, lite shopping och sedan middag plus utgång. Vi hamnade på det nyöppnade Get A Nighlife och hade en sådan där fantastisk kväll som fyllde på minnet med lyckliga stunder.
 
 
Söndagen spenderades mestadels i soffan med undantaget att vi åkte in till Oljebaren och åt hamburgare. Jag var så där härligt bakis; bara trött, seg och kärlekskrank. Måde inte alls dåligt på något sätt och jag inser nu när jag skriver detta att helgen gav mig tillräckligt mycket goda stunder för att jag ska kunna skratta mig igenom veckan.
 

RSS 2.0