Everybody Hurts

Ligger i min säng och mår skit. Halsen är uppsvullen, ögonen svider, snorig näsa.. Är supervarm men är ändå noga med att behålla varma kläder på och en stor halsduk runt halsen. Får för mig att värmen gör kroppen gott! Har iaf ätit middag och ska nog krya ner under täcket, blunda och somna till några vackra låtar. Borde packa inför imorgon, men det blir nog som vanligt en sista minuten-packning. Tåget går inte förrän halv 5 och då ska jag må bra. Måste bunkra upp med Kan Jang, halstabletter, Ibuprofen, massa vatten och vitaminer. Jag har ju längtat så länge till den här helgen!



Jag såg aldrig P3-guld men ser nu att Markus Krunegård spelade. Han släppte nyligen nytt och det är nog inte bara jag som är glad att han är tillbaka. Äntligen gör han lite eget för sitt soloprojekt! Om ni hellre vill se klippet från P3-guld så klicka här! Jag tycker helt enkelt att låten görs mer rättvisa i videon här över :)

Mumford & Sons till Hultsfredsfestivalen!



Behöver jag använda ord för att beskriva hur bra bokning detta är? 

Hultsfredsfestivalen har ju absolut den bästa lineupen! M83, The Cardigans, Mumford & Sons, The Kooks, The Cure.. Tror jag måste ta och besöka denna lilla håla på eget initiativ. Pratade nyss med min andra roomie Agnes om vilken festival man ska köra i år. Tycker verkligen inte Peace & Love har det utbud som man förväntat sig av tidigare års bokningar. Way Out West har en del bra bokningar, även om jag aldrig hört talas om Refused.. (Borde jag skämmas?)
Slutsats: Det är ju bara januari. Många månader är ännu kvar för att försöka ändra min inställning.


Nej, men seriöst. vilke följer med till Hultsfred och gör detta till verklighet?


Krossade drömmar

Under sensommaren bejublade vi över Thomas Stenströms debut Detsamma. Den var med under morgonen, dagen, kvällen och natten. Vi fick helt enkelt inte nog av denna låt. Vet inte hur mycket resten av Sverige uppskattade popundret. Nu sitter jag och lyssnar på andra singeln Krossade drömmar för första gången. Jag hade nog hoppats på mer. På något sätt känns han som 2012s yeah yeah wow wow-Martin. Men jag ska inte döma för tidigt. Jag lyssnar nog både en och två gånger till. Efter det kan jag göra en rättvis bedömning.


Skojar du?

 

Jag har ju gått på just det gymnasiet! Tre år för sent helt enkelt..


Vecka 5 - hej

Min lugna helg har gett mig energi i överflöd! Sitter här i mitt rum med Oasis och vill göra något. Det är i såna här stunder jag får för mig att rensa ur lådor, sortera garderoben efter färg eller skriva tusen ord i min dagbok. Jag känner mig lite som en ny människa. Ny vecka imorgon och den har jag sett fram emot! Första tre dagarna är det plugg, körkortsteori och träning (ååh va kul tänker ni men fortsätt läs bara!) sen på onsdag kväll åker jag till Uppsala för att vara med Rebecca! Förhoppningsvis har även Emelie tid att träffa mig :) Vi har inga planer vad jag vet, bara spontant! Sen på lördag ska jag mamma och Tomas på Ola Salo-konsert i Berwaldhallen. Fick biljetterna i julklapp men ingen av oss vet riktigt vad vi kan vänta oss av detta evenemang.

Och sen kommer söndagen och då beger jag mig tillbaka till mitt lilla fina Kalmar!


När jag bodde i Barcelona kom Rebecca och hälsade på under påsken! Här är vi i Sitges - snart två år sen!

Mitt hjärta blöder

Sitter med Mitt hjärta blöder på repeat och försöker samtidigt plugga inför tentan i Business Relations. Känner att jag inte varit den duktigaste på att plugga till denna kurs, men när man väl börjar går det bra! Känns skönt att jag inte gått ut den här helgen utan har tagit hand om mig själv, haft kvalitetetstid med Sandra och Rebecca, försökt ta reda på vad som ska hända i sommar och om jag ska göra en utbytestermin i Europa. Snart blir det träning med Sandra och sen fortsätter jag med plugget. Låter som en riktig söndag i mina öron.


Här har vi IK innan inspringet till de nya studenterna! Pepp!

Hey my lovely Saturday!

Underbar dag med Rebecca på det där urmysiga caféet som vi inte riktigt kan namnet på. Där satt vi i över tre timmar och tjejsnackade. Så klart. Senare mötte Sandra upp oss och vi åt en sen lunch. Rebecca begav sig vidare mot en förfest med dildovarning medan jag äntligen gav Sandra sin födelsedagspresent (sedan september vill säga). New Year's Eve fyllde filmduken i den pyttelilla biosalongen. Lillpojken bredvid Sandra skrattade överdrivet högt när vi andra fnissade och lyckades besöka toaletten hela 7 (!) gånger. En liten blåsa eller en ointressent story? Hm, svårt val! Nu har vi ätit en sen middag och vi funderar på att sova. Imorgon ska jag ta tag i skolan, på riktigt!

Morgonpepp

Jag mår braaa! Så jävla värt att ha en meningslös dag för att sen vakna och vara frisk. Eller okej, halsen hänger väl inte riktigt med, men vem bryr sig när resten av kroppen känner sig finnemang? Nu ska jag möta upp Rebecca för en fika och sen kanske jag hinner köpa ett par skor!

Det här låten är dagens låt. Christian Walz remix av Mitt hjärta blöder. Blir alltid så glad av originalversionen och ännu gladare blir jag nu när man kan ta med den till förfesten! Klicka och njuut!


Fanny och jag på IKs första förfest. Snart börjar vi med rekryteringen av huvudfaddrar och bESStisar till nollningen!


Var det fredag eller?

Det blev ingen middag för fyra. Inget Nintendo 64-spelande eller flygande Jakob-ätande. Istället sov jag bort eftermiddagen och vaknade upp sämre än tidigare och fick tvingas lämna återbud. Men middagen byter endast datum! Istället har jag bara tagit det lugnt iförd varma kläder och en stor halsduk runt halsen. Svenne funderade på om det var alkoholabstinens. Jag tvekar starkt. Efter fem koppar honungsvatten och en hel dags vilande mår jag iaf mycket mycket bättre. Hoppas inga basilusker anfaller under natten för imorgon ska jag ha lååångfika med Rebecca :) 

Nu ska jag somna till Bon Iver! Kolla in det här klippet, dem är så sjukt musikaliska! Måste nog köra Way Out West i sommar BARA för att få se dem igen. 


J-son Ft. Salem Al Fakir

Det är så tråkigt att inte må bra.. Halsont och förkylning..

Detta pigar upp mig iaf. Nytt från J-son tillsammans med den fantastiska Salem Al Fakir! Inte lyssnat på J-son tidigare, men tillsammans med Salem så tycker jag den här låten är riktigt bra!


Natti

Haft en sån där underbar kväll med Sandra och Rikard. Varför blir allt tusen gånger roligare i Rikards närvaro? Vi passade på att hänga lite innan han och ett gäng andra studenter drar till Åre i helgen. Skulle ju egentligen följt med men pengarna fanns inte riktigt där när dem behövdes.. Nu tänkte jag sova så jag blir frisk. Hade så svårt att sova igår när grannens hund ylade hela natten.. suck. Imorgon blir det mer körkortsteori, tentaplugg och sen på kvällen väntar goda planer. Martin och Mattias har lovat oss en kväll med flygande Jakob och Nintendo 64. Kan det bli annat än succé? Tror inte det!

Avslutar med ett vackert citat av Sidoprojektet. "Jag vet vi sa förra sommarn, 2011 skulle bli så tung. Man skulle leva fett som en kung för en gångs skull.

Två tester bakom mig!

Dricker timjan-té för att bli frisk från halsont och pluggar körkortsteori. Klarade två tester idag på bilskolan! :) Tar resten imorgon!


Att plugga Music & Event Management

Jag visste redan på gymnasiet att jag ville jobba med musik. Jag hade en vision om att få hjälpa duktiga musiker att nå sin dröm, vara deras stöttepelare och rådgivare. Jag ville vara den personen som höll i trådarna och höll koll på artistens alla kontakter. Jag visste bara inte hur jag skulle komma dit. Kontakter är något som är viktigt, men jag ville inte jobba mig uppåt för jag har alltid varit en person som vill ha en utbildning i grunden. Att kunna visa det här har jag klarat och det här klarar jag - hire me! Så hur skulle jag nå min dröm?

Av en google-sökning hittade jag Music & Event Management. Jag läste om programmet och den verkade vara skräddarsydd för mig! En ekonomiutbilding med fokus på musik- och eventbransch, perfekt! Jag sökte och kom in. Men sen var det dags att söka boende och jag insåg att jag skulle behöva bo i Hultsfred i ett och ett halvt år. Många tyckte det verkade absurrt att jag skulle klara av att leva där, men jag hade en dröm och den skulle jag inte ge upp så lätt. Men jag medger, det var tufft. En "skola" med få elever och en stad med få invånare och utbudet av diverse affärer ska vi inte ens nämna. Detta passade inte mig alls och efter första året flyttade jag till Kalmar - här trivs jag hur bra som helst! Här kan jag få allt jag vill - ett socialt liv, ordentlig skolkänsla, ordentlig stad, studentpriser, studentliv(!!!) och civilisation.

Flytten till Kalmar gjorde allt mycket lättare. I Hultsfred hade jag all tid i världen att lägga på studierna, men vad spelar det för roll när inspirationen och motivationen ligger på noll? Att vakna på morgonen, 7 dagar i veckan och ha noll planer och noll möjligheter var inte kul. Det var mycket hemmafester, som jag tyvärr tröttnade snabbt på. Vi spenderade många timmar under en filt i soffan och körde serie-maratons. Jag tänkte hela tiden när jag kommer härifrån ska jag göra det och det och det! För jag hade stora planer i framtiden!

Vi har många gånger disskuterat varför utbildningen ligger där? Vi får en massa kunskaper och de säger åt oss att inte vänta tills vi är fördigutbildade utan borde sätta igång direkt. Men hur? Hela branschen ligger uppe i Stockholm med några få undantag(om vi nu pratar om Sverige). Ibland undrade vi om det var ett test, om det var för att sålla bort de som tyckte det verkade lite coolt att plugga musik. Nu ska jag inte säga att alla tycker så här, många i min klass och tidigare studenter har trivts superbra där. De har gillat den familjära känslan som finns och ha hemmafester var å varannan dag. Men jag kan bara prata för mig själv.

Hur är det att plugga mitt program då? Jag har aldrig riktigt klagat på själva utbildningen. Jag läser ekonomi- och marknadsföringskurser och har läst grunderna i juridik samt lärt oss "musikjuridik" av Calle Blom(Mando Diaos manager). Vi har även lärt oss hur den digitala biten fungerar (som blir mer och mer viktig att kunna!) och jag har läst om olika aktörer inom branschen och hur dessa jobbar ihop. De bästa föreläsningar har nog ändå varit gästföreläsningarna då det ofta blivit hetsiga diskussioner kring dagens musikbrukande eller festivaler(exempelvis). För om det är något min klass kan så är det livslånga diskussioner om musik. Vad är credigt och inte? Vad ska man lyssna på och inte? Varför? Vilken festival kommer dö? Vilken artist blir årets headline? Osv.

Jag har många gånger funderat på att hoppa av just pga att det avr tufft att bo i Hultsfred, men tack och lov inte gjort det. I Kkalmar har jag inte funderat på det en enda sekund! Trots att det var jobbigt att pendla så var det värt det! Jag älskar att veta att jag kommer nå min dröm. Jag har redan provat på jobbet som manager för ett rockband, blivit erbjuden projektassistent på Rockbjörnen, praktiserat på t.ex. Peace & Love, Titan Television, Ladies Night och börjat nätverka ordentligt! Några frågor på det?


På väg till Peace & Love där jag jobbade som logevärd

Under 2011 såg jag säkert över 60 band. Detta var i november på Debaser - Foster The People

Mitt favoritställe i Hultsfred - vid vattnet där festivalens största scener ställs upp. Här satt jag och min bästa vän en dag i maj och drack rosé och åt jordgubbar.

Efter en fest innan vi alla skulle åka hem för att fira påsk. Vetskapen om att snart vara i Stockholm gjorde mig gott. Och ja, vi bodde alla i radhus..

En av de första festerna i Hultsfred med tema S - Springtjejer I guess?

Praktik på Titan Television - Sverige Nationaldag på Skansen då jag var backstage assistent.

Och så flyttade vi till Kalmar och var med på nollningen! Idag är jag med och planerar nollningen med ett gäng härliga människor!

Snöblind

The Sounds är ute och spelar i Sverige och det vill man ju inte alls missa! Kalmar är dessvärre inte ett av deras stopp (tråkigt!) och jag har inte tid att resa mer än jag gör.. Fick precis ett tips om att bandet kommer gästas i Malmö och i Göteborg av det svenska bandet Snöblind. Detta är ett band som signades av Warner i maj 2011 och som spelat på både Almoust Famous och Peace & Love. Förra året släppte de denna singel som jag faktiskt inte hört tidigare. Konstigt! Den har tydligen spelats mycket på P3. P3 är ju min stående morgondate! Vill du veta mer om bandet så checka deras hemsida där de har en tidslinje! - www.snöblind.se




27/1 Trädgårn, Göteborg
28/1 KB, Malmö


Stressad panna?

En gång påpekade en pojke en fin röd finne på min haka och sa: Finnar på hakan betyder hormoner. Finnar i pannan betyder stress. Om detta nu stämmer så är jag fruktansvärt stressad. Dem ploppar upp i hela pannan och jag berättar för människor om hur stressad jag är. Har idag insett att detta inte beror på skolan utan på det där förbannade körkortet. Så idag tvingade jag mig iväg till bilskolan för att slutföra det där testerna. 6 tester ska klaras av innan jag får göra teoriprovet. För att bli godkänd på dessa tester måste jag ha minst 63 av 70 rätt. Jag har lyckats få 59 av 70 på 3 av 6 tester.. Men bara att görare!

Fick en fråga om hur det är att plugga på Linnéuniversitetet och gå programmet Music & Event Management så tänkte skriva om det lite senare :)


Tagga! Tagga? Tagga...

Det här är en låt man liksom inte vill gilla men av någon anledning så har den hittat hem till mig ändå. Oavsett var, när eller hur så går jag omkring och nynnar på den. I föreläsningssalen, på gymmet, under grupparbeten.. Som tur är så behöver jag fortfarande lugn och ro och själva budskapet når mig inte riktigt än.


Hey Tuesday!

Jag är så usel på att både ta och visa bilder. Istället är jag en expert på att sno bilder av andra. Idag ska jag bättra på den sämre delen - så njut av en bildbomb från förra veckan!





Brådis

Hörde denna på Nyhetsmorgonen i helgen, I think. Den falsett-sjungande Brådis upptäcktes av artisten Salem Al Fakir. Inte helt olikt va?



Ni vet ju att jag avgudar liveklipp. Lyckades dock inte få in denna video i bloggen - klickeliklicka!


When I held ya

Nu finns den på Spotify! Kommer den här sönderspelas på IK-palatset (som lyan nyligen döptes till) eller? Bara Sandra som undrar och jag svarar med ett leende. Dock måste jag säga, som så ofta, att jag gillade originalverisionen så mycket bättre. Tycker den är överproducerad och för anpassad till de kommersiella radiostationerna. Smart drag kanske? Men jag gillar det inte.

Vad tycker ni?

Hey there little rehab week!

Veckan börjar extremt produktivt. Föreläsning, uppsatsskrivande, träning, plugg och städning. Sandra har även tjatat lite mer på Kalmar Hem som skyndade hem till oss för att rensa avloppet. Detta har blivit en, för oss, vacker rutin som svar på det eviga stoppet i avloppet. Högen av disk växer i takt med att vattnet försöker rinna undan.

Imorgon fortsätter produktiviteten. Har jag sagt att jag inte längre är hårt hållen av Hultsfred? Numera får även jag och Sandra vistas på Kalmar Nyckel för att inhämta information. Det är sovmorgon alla dagar och vi hurrar högt.


The Majority Says

Den där nya Viasat-reklamen är ju toksöt. Som jag tidigare skrivit så älskar jag bandet The Majority Says som ligger bakom låten i reklamfilmen. Det går otroligt bra för detta band och det var kul att se dem i höstas på Rookiefestivalen (där jag även var deras artistvärd). Har ni inte redan hört talas om bandet så är jag helt övertygad om att du snart inte kan missa dem.



Jag tror jag ska ta nattas nu. Jag är hemskt trött. Puss

Tack å hej!

Nollningen är slut och detsamma är vi. Jag och Sandra sitter nedklämda i vår favoritsoffa med filtar och kuddar. Vi skulle gärna göra en repris från i höstas och ta en sista minuten-resa men dessvärre har vi en del plugg att ta igen. Det blir istället föreläsningar, grupparbeten, läsa en rad olika artiklar och annat studiematerial. Sen lägger vi till träning och körkskola på det. Hej och välkommen nyttiga, duktiga, rutinälskande Felizia!


Tack för en fantastiskt rolig vecka!


Tomorrowland

Musik är den mest effektiva pepp-taktiken! Fest-känsla efter denna video, right!


Dag 5

Även dag 3 och 4 har nu passerat. Det var en pubrunda som var precis som beräknad - väldigt suddig. Det var ett antal olika pubar med ett antal olika studenter med ett antal olika uppdrag. Vissa friade medan andra omtänksamt masserade oss i staben. Det vinnande laget presenteras imorgon på finsittningen, som avslutar hela veckan. Och självklart kommer nollorna efter denna kväll kunna kalla sig för ettor.

Igår var det många som behövde ta igen sig och skippade aktiviteten Volleyboll. Min kropp sa tydligt nej till denna aktivitet och jag presterade genom att staty-aktigt stå fast på min plats. Någon gång kan en arm tveksamt försökt känna på bollen. Mina lagkamrater fick jobba dubbelt så hårt och detta gjordes med bravur! En fjärdeplats är icke fy skam! Sen gick jag och Sandra hem till oss, åt kebab och somnade till Desperate Housewives.

Idag har jag gjort tre mycket duktiga saker. Duktigt för att ha åstadkommit detta under denna vecka. Långpromenad, pratat med mamma och varit på föreläsning! Om några minuter kommer IK hit för att sätta ihop spexet till imorgon.


Finfinfina IK 12! Blir glad bara av att tänka på er! :)


Dag 2

Välkomstsittningen för Kalmar ESS och Humanus. Bra start! Nu mot Adam för förfest med generalerna och IK. Sedan beger vi oss mot studentpuben för att hänga och känna lite mer på nollorna!


144 kladdkakemuffins

Herre. Gud. Att baka 144 kladdkakemuffins tog 5 timmar. 1 ugn. 7 Själar. Ja, bara en liten ansträngning liksom. Nu borde jag verkligen gå och lägga mig för att orka upp imorgon. Har kursstart vid 9.00 och sen börjar nollningen med inspring klockan 11.00. Men jag är verkligen för speedad för att kunna sova. Jag känner även att jag inte har några roliga ord att skriva för er. Jag kör lite bilder under veckan istället.




Chip Pooong


 chip. chip. chip pooong. Palace igår. Skrattade så mycket igår tillsammans med introduktionskommitén. Det blir ett bra år tillsammans! Nu måste jag rusa iväg för möte med introduktionskommitén och generalerna. Sen fixa med overallerna och baka kladdkakor till 140 personer. Nu är det färdigt med att vara bakis för idag, Sandra! 


Dom Andra

Hemma. Lyssnar på Kent. Sandra kom tillbaka till Kalmar med Kent-boxen! Vilken julklapp hon fick! Ett måste i mitt kommande musikrum! Här gjorde jag min Kent-lista för några månader sen. Den ändras hela tiden men just då var det mina absoluta Kent-favoriter.

Albumet Vapen och Ammunition sålde platina gånger 3 och bandet kammade hem 7 Grammisar, 2 Rockbjörnar, 1 Pr Guld. Lyckat album.


 

Vilken är din favorit? Hatade verkligen den här när den sönderspelades på radio, Mtv och det gamla hederliga Ztv. Idag förstår jag inte vad jag tänkte med.


Opponeringsdags

Efter att b-uppsatsen är inskickade börjar nästa moment - opponering. Satt igår i bibblan i över sju timmar och lusläste ett arbete om Street team och diskuterade oss fram till en presenation. Imorgon ska vi alla samlas och opponera på varandras arbeten.

Nu skulle jag egentligen ut å leta upp en optiker. Glömde nämligen min linsvätska i Stockholm.. Men då regnet öser ner är jag inte supersugen på detta. Istället ska jag nog ta plats bredvid Sandra å plugga körkortsteori. Sen ikväll ska jag på ännu ett möte inför den kommande introduktionen. Kul!


Feist till WOW


Coachella 2012

Nej nu är jag trött på att inte komma in på deras hemsida. Hade verkligen missat en hel del artister när jag tidigare idag försökte komma ihåg! Här kommer deras ursnygga lineup! Jag är vråååltaggad. Det här känns högprioriterat, mer än Tomorrowland! Vilka är med mig?


WOW & Coachella

Lite festivalnytt.

Refused, punkbandet från Umeå, återförenas å gör en spelning på Way Out West. Det här känns generande, just efter den uppmärksamhet denna release fått, men jag har aldrig ens hört talas om bandet. Att bandet inte spelat sen 1998 å att ja inte ens visste vad punk var vid den tiden kan vara av betydelse. Men jag ser inte detta som ett hinder utan en anledning till att utforska bandet och välkomna dem upp scen i sommar. För visst ska vi dit?

En helt sjuk Line up kom från Coachella i natt! Har dock lite svårt att komma in på (den överbelastade?) hemsidan. Men de band jag minns att vi jublade över i går var: Foster the People, Mumford & Sons, Cee Lo Green, Ellie Goulding, Bright Eyes, Kings of Leon.. Nej jag minns inte. Åh. Aja försöker lite senare helt enkelt :)


Thåströms

Tips: Thåströms senaste singel släpps på Musikguiden i P3 mellan 12-13.


Lunchdags!

Banan. Kiwi. Äpple. Päron. Apelsin. Mandlar. Valnötter. Kokos. Mums


090112

Framför mig har jag tre timmar på en buss. Se väntar avslutningen av B-uppsatsen. Det ska finslipas. Förtydligas. Förändras. Omtolkas. Granskas. Värderas. Presteras. Och sen kommer vi bli trötta och tappa energi. Men inget ska avslutas ofärdigt! So turn up the music and put on a smile. Efter kanske en kvarts rast börjar vi om igen. Det knasigaste är att jag är ivrig att få komma fram till mina tjejer och göra detta! Ser fram emot det helt enkelt!


P3-guld genom åren

På bussen till Kalmar. Lyssnar på P3 som handlar om P3-guldgala genom åren. Speeenande! Just nu min absoluta favoritlåt alla kategorier Calleth you cometh I. Nej men seriöst. Den betyder massor för mig. Frambringar känslor jag aldrig annars känner. Något slags lyckorus.

Men nej P3-guldgala var det ja! Ska bli kul att höra vad som hänt genom åren. Eftersom jag skriver en b-uppsats om musikpriset Rockbjörnen så är det kul att få veta vad artister och annat branschfolk gillar med priserna :)


Home Again

Nu åker jag till min syster. Titta vad Universal tipsar mig om idag. Tydligen ett stort musikhopp under 2012. Vad tycker ni? Detta verk har tydligen inte landat på Spotify än, men det kommer nog snaaraast.

 
 

080112

Sitter med saker upp till öronen. Hur tänkte jag? Åka till Sthlm med överpackade väskor? Jag inser att jag måste prioritera bort vissa saker när jag nu åker tillbaka till Kalmar. Kanske kan lämna mina träningsskor här så jag blir tvungen att köpa nya? Bra idé nu. Dålig idé om några dagar när jag förmodligen är pank..

Idag blir det en sista dag med familjen. Ska åka hem till min storasyster och hennes familj. Det var något om att rensa Brunos bebiskläder för den nya bebisen som kommer i April! Till middagen kommer mamma och Tomas dit. Mysigt. 


Nej nu ska jag fortsätta med packandet. Puss


90-talet asså

Vilka problem Madonna slipper idag. Tänka sig, släpa på den där skivsamlingen.. Natti


070112

Mötte upp Christian och Natti på Götgatan och sen traskade vi hela den gatan ner. Varenda bar var fullsmockad så tillslut bestämde vi oss för att svänga in på Skånegatan. Där mötte vi en full Emma, en full musiklärare och en massa annat folk. När klockan slog 01.00 tändes lamporna och folket trycktes ut. Vi var tydligen inte redo för hemfärd och istället klackade vi vidare mot Imperiet.

Förra inlägget beskriver min aktivitet. En fördelaktig aktivitet en dag som denna. Btw. Välkommen hem kära Rebecca! Du har varit saknad!


Jag och Rebecca på Handels sommarfest sommaren 2010


True Blood

Chilldag. True Blood. Awesome. Puss


Hey Friday

Yaj! Äntligen! Åker in till söder för att träffa Christian och Natti! Herregud va längesen! :)


060112

Många timmar som inte blev fyllda med sömn i natt. Det var rätt vilda och glada rop som hördes hemma hos oss. Som tur var tog dem guld och min mamma lämnade över nyheten till mig imorse. Helt oentusiastisk about this och jag undrar om jag är osvensk? Satt alla andra uppe i natt och tittade?

Imorse körde jag ett ganska hårt pass på Sats - sjukt skönt! Men inser att jag måste köpa nya skor innan jag får permanenta skador.. Men va dyrt. Nu har jag precis kommit hem efter en fika med ett gammalt ex. Riktigt trevligt! Nu blir det middag och ett avsnitt av min nya favoritserie True Blood. Jajamensan, jag är efter men håller mig till det gamla ordspråket bättre sent än aldrig.

Tack Atena för tispen! :)


Saknade

Pratade precis med min underbara Sandra. Åh vad jag saknar henne! Har inte haft världens bästa kontakt sen vi lämnade vårt bo i Kalmar och hon blev av med sin mobil. Blev dock avbrutna då mamma klagade på mitt starka organ som min farmor så vackert hade uttryckt det. Får ringa henne i morgon och fortsätta vår update.

En annan tjej jag saknar så där hemskt mycket är min lillasyster Joanna som kör sitt sabbatsår i alperna. Den här tiden i Stockholm har inte alls varit sig lik utan henne och jag förstår mer och mer att hon betyder allt för mig. Är verkligen helt underbart att vara bästa vän med sin syster! Hon är fantastisk. Fantastiskt saknad.


På en strand på Playa del Ingles i höstas.


Your Hand In Mine

Förlåt, jag måste säga hur mycket jag överdrev. Ni vet hur det är när man blir grinig. Så ja, vi gör något roligare och lyssnar på den här! Av någon (konstig?) anledning har jag fyllt dagen med istrumentala ljudexplosioner. Den här är ju bara helt fantastisk och jag skulle gärna hålla någons hand, skeda, blunda och somna till den här. Någon?


Kritik: FÖR akademiskt. Hej universitetet! Eller?

Jag är så sjukt trött på den här b-uppsatsen. Totalsågad av handledaren som säger att språket är alldeles för akademiskt och att han inte hänger med i våra resonemang. Vad gör man när man känner att man måste gå ner på mellandstadienivå för att få handledaren att förstå? Jag sitter just nu med vårt arbete och försöker ta bort alla "högtravande" ord och byta ut dem mot det absolut enklaste och mest förståelsebara ord jag kan komma på.

Frågan är om man ska fortsätta skriva på sitt akademiska vis och förmodligen få ett lågt betyg, eller göra på handledarens önskade sätt och förhoppingsvis få ett högt betyg?

Waiting For Nothing

Pratat i telefon. Duschat. Lagat lunch. Kollat hemresa till Kalmar. Resor till Alperna, Barcelona, Milano och New York. Samtidigt har en och samma låt surrat runt. Jag har inte ens känt för att byta. Enda gången jag klickade på låten var för att lägga in den i min hatkärlek. Det måste betyda att jag verkligen gillar denna instrumentala låt. Den ligger som soundtrack till en film jag inte hört talas om -  Floatin: The Nathan Gocke Story. Blir lite sugen på att se den.



Har ni någon låt som ni bara inte kan få nog av? Och vad tycker ni om instrumental musik? Är det svårare att gilla en låt utan texten?

Waiting For Nothing

Pratat i telefon. Duschat. Lagat lunch. Kollat hemresa till Kalmar. Resor till Alperna, Barcelona, Milano och New York. Samtidigt har en och samma låt surrat runt. Jag har inte ens känt för att byta. Enda gången jag klickade på låten var för att lägga in den i min hatkärlek. Det måste betyda att jag verkligen gillar denna instrumentala låt. Den ligger som soundtrack till en film jag inte hört talas om -  Floatin: The Nathan Gocke Story. Blir lite sugen på att se den.



Har ni någon låt som ni bara inte kan få nog av? Och vad tycker ni om instrumental musik? Är det svårare att gilla en låt utan texten?

050112

Spanade runt efter festivalernas artistreleaser. Och hittade några överraskningar, några frågetecken och några erkännanden.

Peace & Love - Tror redan har skrivit att Skrillex är bokade, men vill inte att någon ska missa detta och tar därför det säkra före det osäkra. Men sedan ser jag att Veronica Maggio är bokad i år igen. Var inte 2011 hennes år? Vilka såg inte henne förra året? Aja, vid vackert väder, alkohol och mycket folk så är väl Maggio toppen. Kent är så klart grymt - längtar efter plattan som släpps i april!

Roskilde - Bon Iver kommer inte bara mysa på WOW utan även på Roskilde. Sedan kommer Bruce Springsteen dit, så för er som inte fick biljett till Ullevi har ju en fantastisk chans! Såg även att pop elektroniska-bandet Friendly Fires kommer!

Blev det lite festivalkänsla nu? Här dog den när Tomas bad mig skura golven.. kul.

Lucky Lady Hotshot

Nej va bra! Hörde den här på radion igår och var bara tvungen att söka upp den. Lucky lady hotshot skrev jag in och det jag sökte dök upp. Armand Mirpour har jag aldrig tidigare hört talas om, men här finns en intervju med honom.


Det var Gud som sa åt mig

Så. Jävla. Svettig. Åker hem i stora vinterkappan efter ett träningspass.. Vill nu bara till duschen! Sen middag å The Voice Sverige. Ni som inte såg intervjun i nyhetsmorgon i morse borde spana in den. Finns det någon pinsammare än Carola "det var Gud som sa åt mig" Häggqvist? Älskar trycket som ligger under hela intervjun. Kan vara jag som lägger in mina känslor, men det kändes ju inte som om en spontan värme bland coacherna..?

Puuuss


Jag Blev Kvar

Vet faktiskt inte alls var jag hittade den här men jag gillare! Starkt!


040112

Sjuk träningsvärk. Sjukt rastlös. Men om några timmar åker jag till skepssholmen för MUST-möte. MUST står för Madeleine Ugglas Stipendiefond där jag är med som ledamot. Blir mitt första möte och jag är lite pirrig över hur det ska gå! Stiftelsen har som högsta mål att främja svensk körmusik och delar varje år ut ett stipendie till en svensk körledare som på något sätt utmärker sig, så klart!


Musikresumé 2011

Okej här kommer den. Det ni så tålmodigt väntat på - Here it is! Min musikresumé av 2011. Kom ihåg att detta är ur mitt perspektiv och jag skiter i om den eller den låten relesades förra året. Jag kanske fick nys om den 2011, okeeej?

Årets Upptäckt - Den Svenska Björnstammen/Foster The People
Årets Farväl - The Ark
Årets Stolthet - Swedish House Mafia
Årets Genombrott - Avicii
Årets Efterlängtade - Red Hot Chili Peppers
Årets Mys - Bon Iver
Årets Konsertsläpp - Coldplay
Årets Instrumentala - Moonlit Sailor
Årets Komma-tillbaka-starkare-än-någonsin: Veronica Maggio
Årets Fullträff - Adele
Årets 90-talstrend - One Direction
Årets Smygare - M83
Årtes Trend - Lady Gaga
Årets Repeat - Lots Sometimes (Glasvegas)
Årets Folkkära - Laleh
Årets Å-nej-va-dåligt-men-jag-kan-inte-sluta-gilla: Mange Makers
Årets Pepp: Fade Inte Darkness
Årets Festivalmiss: Bob Dylan
Årets Konsert: The Ark (Peace & Love)
Årets Sexigaste Konsert: The Sounds
Årets Träning: Kings Of Leon
Årets Festivalhype: The Strokes
Årets Text: Du Är Snart Där
Årets Breakthrough: The Concept
Årets Sleepytime: Mumford & Sons
Årets Vi-kommer-nästa-år: We Are The Storm

Jag tror den får vara så. Sjukt svårt att försöka få med all musik man gillade under 2011, och såklart omöjligt. Så omöjligt att listan absolut inte är fullständing. Vill ha med minst 10 alternativ på varje kategori. Årets upptäckt var så svår att den faktiskt fick med sig två. Festivalmiss skulle likaså kunna vara Prince, Kanye West, Dead5, Foster The People eller Coldplay. Men jag tror Bob Dylan kan bli svårt att få se igen.. Vad tycker ni om detta? Något ni håller med om eller som anses helt absurt?


Better Off Dead

Startar dagen med en morgonpromenad och P3 som idag samtalade om kärlek. Hur jävla svårt kan det vara? Så kände iaf panelen.. Fortsatte med frukost och ett avsnitt av Dom Kallar Oss Artister Skådisar där Sverrir Gudnason var programmets centrala punkt. Nu sitter jag med öronbedövat hög musik. Fortsätter gårdagens crush med The Sounds Better Off Dead. Kan. Inte. Sluta. Missbruka. Så därför låter jag er ta chansen att gå in i samma fas. Varse!

"To feel you
When you hold me
When you touch me"


Enda disken man gillar som student!

Jaa, jag var kanske något oklar tidigare idag. Men jag mötte upp mamma och Tomas för att byta hårddisken jag fick i julklapp. Swoop så är den bytt och jag blev även 200 kronor rikare. Nu sitter jag och överför alla tänkbara filer till denna lilla svarta manick så min dator får orken att kämpa för mig ett tag till. Är supersugen på att köpa en ny dator men ajabaja! Är man student så blir det många drömmar som får hålla sig till att vara drömmar en oviss tid. Kanske går drömmer över på vägen och annars får vi väl hoppas på att studierna leder till pengar. Hehee...

Ska göra en liten musikresumé som sagt men tror jag ska knåpa ett tag till på den! Vad gör ni en kväll som denna? Jag saknar min lillasyster som befinner sig på skidåkarort 4-5 månader till. No me gusta. 


Vi två i London i somras! :)


020112

Nytränad och ska nu möta upp mamma och Tomas. När jag kommer hem ska jag rensa datorn från alla bilder, filmer, arbeten etc. Kom på att jag vill göra en resumé av 2011 i musik för mig. Oj, jag känner redan nu hur exalterade ni blev !? ;)


Obsession is never a good thing

Obsessed with The Sounds. Painted By Numbers. Better Off Dead. Something To Die For. No One Sleeps When I'm Awake. Song With A Mission.



Vill ni se riktigt snygga bilder på människorna bakom musiken vi älskar? Kolla in Musikstage. De har bilder från festivaler, konserter, event, pressreleaser m.m.


Framtidsvisioner

God morgon sunshines!

Har inte riktigt kommit igång med dagens to do. Det var planerat att skriva klart b-uppsatsen, ska börja snaaart. Istället har jag kikat runt efter spännande människor att jobba med i framtiden. Dags att presentera sig för världen och kanske är det klokt att försöka fånga något inte för sommaren. Visst är det långt kvar till sommarens grönska visar sig, men jag är väldigt nyfiken på vad som komma skall. En sommar utomlands? En ekonomiskt kämpig sommar men karriärsmässigt toppklassig praktik? Stockholm? Kalmar? Tågluff? Festival? Och det värsta av allt är att jag kan tänka mig att göra allt.

På tal om festival så är denna hemsida väldesignad med ett mycket bra bandnamn!


Hej 2012

Blev kalas i Uppsala med fantastiska människor! Det var skratt från tidiga fördrinken med tillhörande mingel till fyllekäket hemma hos mina sängutlånare! Tack för ett vackert avslut och en grym årsstart. Jag har inga nyårslöften. Jag har inte måsten eller andra löften. Jag har förväntningar och förhoppningar som jag själv ska se till att uppnå. Det ska bli ett år i glädjens tecken. Gott nytt år mina music lovers.


RSS 2.0