Peace & Love



Ses vi där?


re:stacks

Bon Iver. Vi ses den 4/11 på Annexet. Jag & Emelie taggar redan.

re:stacks - Bon Iver


The Middle

Suttit ute på balkongen med en stekhet sol, ett glas vatten och en P&L-spellista som sällskap. Har försökt skriva ett utkast av vad som är tanken med mitt projekt. Det är svårt. Riktigt svårt att göra det utan att ha någon att bolla idéer med. Försöker kritisera och ifrågasätta mig själv. Varför skriver du så? Förstår man vad du menar eller kan det misstolkas? Finns inte den funktionen redan? Det behövs verkligen göras, dels för att jag inte riktigt är klar med vad det här ska handla om men också för att förklara det så rättvist som möjligt. Han som jag presenterar för ska kunna förstå min tankegång exakt! Någon som har tips på hur jag gör detta lättast?

Nej nu ska jag fräscha till mig. Har en middagsdate med Emelie om en timme :)



Jimmy Eat World som kommer spela när jag jobbar i veckan!


Dancing On My Own

Mycket kul händer! Imorgon ska jag luncha med Marie som jobbar på Rockbjörnen. Förra gången vi träffades var på intervjun och då klickade vi verkligen! Så ska bli kul att träffa henne och se hur allt går. Jag menar, få en liten bild av det jag skulle ha gjort.. Blev ju av med den praktiken på grund av saker som jag tyvärr inte kan berätta. Olyckligt för båda parter iaf! Men inget dåligt som inte för något bra med sig..

Efter lunchen bär det av till Peace & Love där jag ska jobba på Utopia/Fantasia som logevärd. Det hade jag inte kunnat göra om jag jobbat med Rockbjörnen. Har inte varit så supertaggad på festivalkonceptet, men nu börjar det minsann bubbla i magen! Ska försöka uppdatera på plats med lite backstage-skvaller! Men så klart har jag tystnadsplikt så får se vad jag kan ge er!

Sen har jag också kommit på en ny idé, det finns nog en liten entreprenör inom mig som börjar blomma. Tror verkligen på det här och har därför bestämt möte med Daniel Johansson som höll i en av mina kurser om musik. Så idag måste jag förbereda den väldigt oklara idén så han också tror på den! Jag måste få höra från någon mycket mer erfaren om den är värd så mycket som jag hoppas!

Kan inte fatta att det gått ett år sen min festival-debut. Iår åker ingen av mina skönheter från förra året med, men jag lovar er att inte utsätta någon för alkohol-hets, svarta-två-centimeters-breda-ögonbryn, solsting eller röj på handikapps-sektionen! Men min crush på Julian Casablancas fortsätter även i år. Mumma


Dancing On My Own - Robyn


The Last Dance

Clare Maguire var för mig helt okänd. Sen hamnade jag och Joanna på klubben Koko i London där hon stod för uppträdandet. Kunde inte bestämma mig för om jag gillade henne, men det går inte att förneka att hon är cool. Lite som en ny Evenescense. Typ. Vad tycker ni?


Perth

Den där underbara skivbutiken i Notting Hill. Där hittade jag, eller rättare sagt Joanna, Bon Ivers nya skiva. Första spåret, första tonen, sen var vi fast. Vi var båda tvugna att köpa skivan. Sen kunde jag inte hålla tyst och hittade starka kopplingar med tjejen i butiken. Hon måste känt samma när hon gav oss båda lite merch. Via hemsidan finns tydligen massa exklusiva erbjudanden som jag inte tänker gå miste om. Vill ni veta vad den heter?


Perth - Bon Iver

Den Döda Vinkeln

Hemma efter träning på Sats och har precis ätit  efterlängtad ordentlig frukost. Det där med bröd till frukost och lunch håller inte för mig.. Äntligen är rutinerna igång! Snart kommer Emelie hit som jag hyr lägenheten av, sen ska jag möta Emma på Medborgarplatsen för lite catch up.

Fick ett sms av Rebecca igår där hon undrade om jag kunde göra en lista med mina 10 bästa Kent-låtar. Sjukt svårt att bara välja 10 stycken, men hon var bestämd på den punkten. Efter många försök fick jag fuska lite och gav henne en lista på 13 låtar. Här är listan:

Chans
Gravitation
Utan dina andetag
Sverige
Den döda vinkeln
Hjärta
Varje gång du möter min blick
Dom andra
Mannen i den vita hatten (16 år senare)
Gamla ullevi
Music non stop
Kärleken väntar
Socker

Den enda som var lika med Rebeccas pojkväns litsa var Den döda vinkeln. Hur kunde han missa de andra 12? Ett mysterium i mina öron.

Den Döda Vinkeln - Kent

Two Kinds Of Happiness

För några år sen kunde jag sitta i timmar och fundera på vad jag brann för, vad som var min passion i livet, för att sen uppgivet tvingas erkänna att det inte fanns något i mitt liv som jag älskade lite mer än något annat. Det kändes helt eneklt som jag lika bra kunde ge upp och säga "jajamensan, se hit! Här har ni en helt vanlig tjej som gör helt vanliga saker i helt vanliga kläder med helt vanlig humor." Sen kunde jag avundas andra som kunde berätta om att det inte minns en dag utan den eller den saker. Deras föräldrar kunde stolt säga hur deras dotter lärde sig dansa innan hon kunde gå eller något i den stilen. Idag kan jag gå med i denna klubb.

Jag inser mer och mer att musik är mer eller mindre det största i mitt liv. Sen jag lämnade Hultsfred och min klass för sommaren har jag insett att det är få som orkar med mitt ständiga prat om spelningar och nyupptäckta band. De som ens orkar försöka låtsas vara intresserade av mina artist-anekdoter ni är värda en eloge - typ min syster. I London insåg jag att musik är fan min passion, mitt kall eller vad vi nu ska kalla det. Tvingade Joanna att fota hutlöst många affischer som tipsade om spelningar eller releaser. Jag drog in henne i skivbutik efter skivbutik där jag inte kunde sluta le av lycka. Ut kom jag tillslut med ett gäng härliga toner.

Min London-tripp blev lite av en research-resa. Hittat så mycket bra musik! Hann gå på två spelningar där ett av banden var riktigt bra! Hittade en skivbutik i Notting Hill som gav både mig och Joanna gåshud. Självklart ska jag berätta om allt + vilka band jag kommer "jobba med" nästa vecka. Festivalkänslan börjar komma!

Two Kinds Of Happiness - The Strokes


Coming Up

London. Jag trodde jag bjöd, ja det är viktigt att understryka, min syster på en London-resa. Men det visade sig vara så mycket mer. När jag bokade såg jag två förvirrade systrar som stapplade på långa ben med knaper engelska. Jag såg hur vi aldrig hittade fram till vårt hostel och hur engelskmännen skulle ruinera oss. I själva verker upptäckte jag en vacker stad med ännu vackrare människor. Jag intalar mig själv att jag blev en bättre människa på andra sidan havet. Engelsmännens godhet smittade av sig. Med endast en blick som sa "var fan är vi nu??" fick vi mer hjälp än vi kunde ana. Så småningom blev även vi mer osvenska och stiffheten la sig så vi kunde hjälpa de turister som ännu inte hittat Big Ben. Vi frågar oss fortfarande hur Big den egentligen är?

Självklart har vi spenderat alldeles för många drottningpengar på skor och annat vackert, smuttat på en å annan Caffe Mocha från Starbucks och åkt röd buss in på morgonkvisten. Kom in om några minuter. Då ska jag berätta varför denna resa betyder så mycket mer för mig än jag trodde. Ledtråd? Passion och musik. Ja, ni förstår nog.


Joanna har kameran med alla bilder, eller ja de få vi har eftersom någon (läs min syster) tappade den i golvet första dagen.. Men här är iaf två från flygplatsen i Västerås. Alltid något.

Coming Up - Suede


Sundance Kid

Nej men självklart var jag inte dum och satt inne på Live Nations hemsida vid 00.01 inatt.. Försäljningen börjar inte förrän 09.00 idag. Alltså just nu 4 minutos. Ska dock kontakta en vän som jobbar på Live Nation ihopp om en billigare biljett. Via hemsidan kostar det mellan 450-750 kronor. Saftigt. Hörs snart.

Sundance Kid - Kent

London Is Calling

Fullrulle här hemma. Det ska städas i lägenheten, men framförallt planeras och packas inför London imorgon! Någon som har tips på vad man bör göra, se, äta, uppleva.. osv?

London Is Calling - The Clash


Panta mera?

Haha, vad hände nu?


Can't Stop

Herregud vad lycklig jag är - RED HOT CHILI PEPPERS KOMMER TILL STOCKHOLM I OKTOBER! Biljetterna släpps imorgon och på något sätt vill jag inte avslöja det. Men vad är en musikblogg där skribenten avgudar detta band utan denna information? Konkurrensen tätnar, men jag är villig att ta den risken. Är det ingen underbar varelse som vill skrika sig hes till tonerna av By The Way? Jag vill. Så mycket att jag är beredd att gå ensam. Jag ska. Så mycket att jag ska klicka in mig till Live Nations hemsida 00.01 i natt.

I vintras läste jag Scar Tissue och fick en huge crush på hela bandet. Kunde tillbringa timmar på Youtube för att sen tvinga hela familjen att förstå det vackra i varje klipp. Något jag faktiskt lyckades ganska bra när jag upptäckte både mamma och syster med att nynna på varsin RHCP-låt. Vidoe numero uno har jag visat förut, men den är värd att nämnas igen. Bättre intro får man leta efter. Förmodligen utan resultat. Video två är bara något jag vill uppleva. Och kommer få.



Can't Stop - Red Hot Chili Peppers

Hot

Uppe med tuppen och väntar på att mage ska smälta frukosten och sen bege mig till Sats för att träna med mamma och Tomas. Efter träningen ska jag till min Farmors årliga sommarfest. Hon har en fond som samlar in pengar för att varje år kunna dela ut stipendier till någon som bidrar till ett starkare musik-Sverige. Det brukar vara jättetrevligt med mysig musik och massor med folk som jobbar med musik. Nätverka. Ja visst ja.

Kvällen då? Jo men den ska tillbringas ute på Ekerö för något vi valt att kalla för Repris. Kommer ni ihåg förra året?



Hot - Reckless Love

Put Your Hands Up (If You Feel Love)

SItter och väntar på Jenny som kommer hit om en timme för mysfredag. Känns som vädret inbjuder till middag som avslutas med en film. Var så längesen vi sågs och sart åker Jenny till Milano för att plugga - så jävla coolt! Längtar fruktansvärt mycket till att bosätta mig utomlands igen, men lite längre ä mina 10 veckor.. Skulle gärna åka tillbaka till Barcelona och Linda, men samtidigt vill jag testa något nytt. Typ Argentina!



Put Your Hands Up (If You Feel Love) - Kylie Minogue


Innan Jag Kände Dig

Den 14 september kommer Melissa Horns tredje album "Innan Jag Kände Dig" ut. Men såg på Sandras blogg att hon redan släppt en singel med samma titel. Kort och gott, hon är samma Melissa Horn med en ny låt. (Enda festivalspelningen blir på Hultsfredsfestivalen. Synd! Hade gära återupplevt förra årets Peace & Love-spelning. Den var magisk!)



Innan Jag Kände Dig - Melissa Horn


Skisser För Sommaren

Stockholm har för mig blivit semester. Och semester betyder ovanor. Jag gillar vanor, att komma upp tidigt, träna, äta en ordentlig frukost för att sen kunna pricka av en to do list. Inget av detta har gjorts under min två-veckors-vistelse.. Inga bra måltider eller träning så nu bara längtar jag till att få Ata på mig träningskläderna och svettas som en gris för att dagen efter kunna stoltsera med träningsvärken som driver mig till vansinne. Men jag måste vänta. Iaf för den ordentliga träningen. Sats-medlem blir jag på fredag och det ska firas med ett ordentligt box-pass! Om någon vill träna med mig så hojta. Gärna en manlig sådan. Vi ses på gymmett!

Tycker Tyra Sjöstedt har riktig snygg kropp!

Skisser För Sommaren - Kent

Give Me Everything

Helt underbart att få fira sin lillasysters studentdag med hennes fina vänner! Är otroligt bakis idag och känner att ord inte är något att missbruka idag. Bilder är ju trots allt också ganska intressant.



..och om mindre än en vecka åker jag och Joanna till London!


Give Me Everything - Pitbull Feat Ne-yo, Afrojack & Jayer


Wolf Hour

Nej men kunde dagen börja bättre? På ett sätt ja eftersom 5 timmars sömn känns aningen knapert, speciellt med tanke på vad dagen har att bjuda på. Men att hitta en låt som bara letade sig in i hjärtat så snabbt får mig alltid att må bra. Det började med att jag skulle spela lite skön vakna-upp-musik för min syster och insåg att jag automatiskt skrev in Melissa Horn. Men nej, hon behöver en ersättare. Hon har suttit på min tron över mysmusik alldeles för länge. Jennie Abrahamson blev svaret. Har faktiskt inte så mycket att skriva om henne då hennes hemsida är alldeles infomartionslös. Hon är förtillfället alltså en gåta. Men jag lovar, gåtan kommer snart att lösas för denna kvinna kommer förhoppingsvis kliva in i många fler hjärtan än bara mitt

.



Wolf Hour - Jennie Abrahamson


-

När jag ändå är igång med att klaga på mig själv kan väl ni göra detsamma. Vad vill mina käraste läsa om?


Finns Det En Så Finns Det Flera

Ganska kul att:

- Bli igenkänd av Erik Hassle
- Uppraggad av Abercrombie & Fitch för nya butiken
- Sats-medlem
- Promenera med sin bästa vän runt Årstaviken. Närmare bestämt över en mil..

Imorgon väntar en stor dag för min lilla syster. Särskrivning medveten. Har idag bakat över 50 muffins för mottagningen imorgon. Vill inte medge det, men jag trivs i köket. Det är nog mitt sätt att koppla av och ha min egen tid. Hörs imorgon, då lovar jag att komma med lite musik. En musikblogg utan musik uppfyller inte sina krav. Fy skäms!

Finns Det En Så Finns Det Flera - Veronica Maggio


Stockholms Kyss

Utsikten från mitt fönster. Jag trivs. Ikväll kommer mamma och Tomas hit för att se hur vi bor och äta lite middag. Jag älskar att umgås med min familj!


Stockholms Kyss - Lars Winnerbäck


The Lazy Song

Kära vänner, jag har inte medvetet valt att ha torr-period. Men utan internet försvinner en rad fördelar. Typ bloggandet. Jag har haft en underbar första vecka i Stockholm. Mjukstartade med att kicka igång sommaren på Cronja och Karins balkong. Sangria och skönsång som jag med övertygelse kan säga att grannarna uppskattade! Efter det drog min första praktik igång med Titan. Att fira Nationaldagen innebär inte bara viftande med flaggor och nationalsången, nej det ligger timmar av planerande för att sen kunna göra förstnämnda ord. Lärde känna en rad härliga människor som jag garanterat kommer träffas igen, kan ju hända att min nutid hamnar i tv-världen innan jag återgår mot framtiden.

Sen tog Elin studenten och det firades med utgång på Sommar. Första tiden i Stockholm avslutades med Middag hos farmor med de kvinnliga kusinerna och sen mötte jag upp Rebecca för att sen hamna under samma täcke. Dagen spenderades nedanför lägenheten med utsikt över hela huvudstaden. Om en timme åker jag till Hultsfred för att morgonen därpå åka med det jag äger till nya lägenheten i Kalmar. Sen återvänder jag till Stockholm för mer lek.



The Lazy Song - Bruno Mars


-

Today.

Snabbt tips - Timbuktus nya skiva "Dödsdansen" släpps idag. Ett av spåren, enligt Metro, det bästa spåret gästas av Albin Gromer. Har ni missat honom så kolla genast upp mannen. Han är riktigt bra! Själv ska jag iväg på studentmotagning så hinner inte checka. Gör det åt mig, tack! ;)


Every Teardrop Is A Waterfall

Ledsen att jag är sämst, men Sveriges Nationaldag krävde massor av mig! Här kommer något vacker till dess att jag fixat internet hemma i min söta lilla lägenhet. Till helgen alltså :)

Every Teardrop Is A Waterfall- Coldplay

LOVING

Mitt under allt uppackande avbröts Ms Degeneres röst av applåder som följdes av en ung pojkes röst. Han är bara 15. Skrev sin första låt som 7. Jag tror att Justin Bieber kan vänta sig konkurrens. Men det är väl på tiden..


Det Är Ingen Fara

Vad tycker ni om dessa vackra röster?

- Vad skrattar du åt?
- Jag trodde aldrig jag skulle få höra min röst i techno version.. haha!



 
Det Är Ingen Fara - Anonymmusik


RSS 2.0