Stockholm du gör mig glad

Älskar Stockholm. Sitta på Wayne's i flera timmar med sin storasyster. Sen kan man baka pepparkakor med sin systerson och på kvällen träffa sina kusiner och farmor. Vi är numera föreningen "barnbarnen" som fick ett mycket generöst bidrag från kommunen på 500 riksdaler. Detta för att läsa en bok då och då men i slutändan går det ut på vem som kan äta mest tacos och fundera kring den där strumbyxan alias leggins, tights, kalasbyxa och långkalsonger. Jag är även tre böcker rikare sen igår. Utrensningen av Sofi Oksanen, Madame Bovary av Gustave Flaubert och, den mycket efterlängtade, Scar Tissue av Anthony Kiedis. Har äntligen lyckats hitta den på originalspråk i pocketversion.

Dagens to do är en hemlis. Men kvällsplanerna är en releasefest på Klubb Gloria för Samson For Presidents nya video till låten I can stand the pain.


Förra videon Take it easy


Musiksajter behövs

Mår illa. Åker i djurvagnen baklänges och åt nyss en kyckling- och curry-smörgås. Det luktar blöt hund.

Men vädjar om lite hjälp. Behöver tips på bra musikbloggar eller musiktidningar. Någon som har något? Den behöver inte vara speciellt känd eller stor, men det är ett plus :)


Så där ja

Skorna på andra sidan väggen var mina. Redovisningen gick topp och lika så mitt resultat på marknadsföringstentan. Att tåget var några minuter sent kan slippa sura miner för den här gången. Snart står jag i min älskade stad med armarna om min kära familj - har jag påpekat för lite att jag saknat er?

Ett spår..

Grannen berätta nyss att det står ett par blå converse hemma hos dem. Jag kilar över och kollar om det är mina.


Mina blå små londonskor

Helt plötsligt försvann mitt glada leende. Det spelar ingen roll att jag idag ska få göra en sista ansträngning med skolan, åka hem eller träffa min familj. Mina blåa converse är kidnappade. Både jag och Sandra är övertygade om att dem vilade sig på skostället - vet dock inte när vi senast såg dem. Men nu är frågan vem som tagit dem? De misstänkta är få så vi kommer snart veta vem den skyldige är. Huvudet kommer hänga lågt idag i hopp om att finna dessa blå sulor och ta dem tillbaka. Ni skulle ju med mig till värmen..


Packning pågår. Eller behövs det?

Ett mycket trevlig mail trillade in i inboxen imorse. Cronjas underbara mamma som ville välkomna mig till Thailand. Hon gav mig budskap om ett landskap i solens tecken men varnade mig för kyliga kvällar, runt 25 grader varmt. Hon bad mig bringa pengar, pass och bikini - vad mer kan behövas? Nej det visste varken hon eller jag. Så nu sitter jag bland kläder och funderar på om jag verkligen måste ha med mig någonting mer? Allt går att köpas där nere och det lättar mina packningssbekymmer. Det är fruktansvärt svårt att packa när det är 40 graders skillnad neråt på skalan här. Det är svårt att förstå hur man ska klara sig utan mössa och vantar..

 


Första kvällen tillsammans


Svenska Hjältar

Svenska Hjältar gav mig ett välbehövligt leende över vad vackra människor det finns. Men även smäll på fingrarna. Hur kan jag ligga här och tycka att synd om mig själv över att behöva bo i Hultsfred? Jag är ju inte tvingad - men det är dessa människor. Nej nu ska jag be Sandra om ursäkt för att jag idag varit en hemsk sambo. 


Bästa traditionen

Klockan sju ringde alarmet. Men jag var redan vaken. Kändes som jag legat vaken hela natten och väntat på någonting spännande. Typ som en femåring som vet att nästa gång solen går upp så är det julafton. Jag gick ner för trappan så gott jag kunde, träningsvärken kom inte som en överraskning men den är lika grym ändå. Sandra hade satt på té-vatten och jag hämtade filtarna. Vi kilade över till de andra tjejerna och mös ner oss i sofforna, alla lika trötta. Luciamorgon från kyrkan jag brukade lussa i visades på tv och jag kände mig så avundsjuk som inte fick vara med. Finns det någon bättre musik? Helt klart bästa traditionen!


Jag fick faktiskt äran att vara Lucia i Storkyrkan 2005!

Officiellt

Det är nu officiellt - Ingrid Felizia Madeleine Johansdotter Uggla är Hultsfreds vekaste tjej. Det har nu blivit bekräftat efter Box-passet. Efter en kvart var armarna röda som tomater och skakade mer än en maraccas kan göra. Det kvarvarande 75 minuterna blandades med beslutsamhet, skratt, svett och plågor. Ett av de värsta ögonblicken var nog när Metropol-vakten Anders siktade, tog sats och slog till med höger knytnöve mot min vänstra arm. Jag tackar väggen som hårdhänt tog emot mig.

Efter en långsam promenad hem från passet med två lika trötta tjejer, Helena och Mikaela, tog jag en dusch och lagade svampsoppa tillsammans med Sandra. Alltså bara det sistnämnda utfördes i par. Snart kommer de andra tjejerna hit för att se världens bästa julfilm - Love Actually!

Harry Potter

Idag är det jag och Harry P som umgås intensivt. Skönt å veta att vi har 6 böcker kvar tillsammans.


God morgon vacka söndag

Det blev en dag i soffan igår så idag blir det en långpromenad, grupparbete och städning. Sen kanske jag ska försöka packa lite till Thailand - 9 DAGAR KVAR!


Me voy a vivir en esta casa, Hua Hin ;)


En kväll i bilder



Ser ni vilka roller vi fick?


TUR att jag INTE blonderade på riktigt!


När man har alldeles för mycket tid i en mycket farlig kommun

Snälla Sandra, kan inte du följa med mig till gymmet. Det är såå tråkigt att gå själv.
Nej jag vill inte. Nästa år har jag ju sagt!

Men det slutade med ett hejdundrande till gympapass i radhusets största rum, vardagsrummet! Började med lite hoppande till Bad Romance och Uprising och avslutades till ett youtube-klipp med en aerobics-instrukör mycket lik David Hasselhoff. Det kände fantastiskt med hans rörelser och good job!! 

 Btw går ett rykte om att Hultsfred är Sveriges tredje farligaste kommun. Och ni trodde jag flyttade till ett ställe där ingenting händer. Deffiniera händer!


Hårlängden tvingar mig att vara prostituerad.

Tentan i marknadsföring avklarad - eller skriven iaf. Detta betyder att jag nu kan fylla bokhyllan med ännu mer studielitteratur, ser ut som vi har bibliotek här hemma. Väggen ska även bli vit igen och förhoppningsvis omförvandlas till en inspirationsvägg. Det är något vi pratat om sen dag ett i huset och varför inte göra detta till verklighet nu när vi har nada att göra till den 15. Ni som inte vet vad som händer den 15 kan inte vara speciellt intresserade av mig. Har tjatat för mycket om detta med nedräkningar och drömmar så jag tycker att ni förtjänar lite annat att läsa om.

Ikväll blir det tentafest med tema - filmkarraktärer. Alla har fått en roll och min är Vivian Ward från pretty woman. Införskaffat i lite fula kläder från second hand som ska stylas om till en vanvettigt snygg kreation. Eftersom jag klippt av mitt långa hår till et betydligt kortare och mer svårfriserad nivå får jag inta den horiga versionen av henne. Någon som har ett par lårhöga lackstövlar och kan komma till hultsfred innan kvällen?

Nu blir det lunch - köttfärsbiffar, potatis i ugn och broccoli!

Natti

Tänkte stänga ner datorn nu, ta det lite lugnt tillsammans med Sandra. Sen titta igenom lite anteckningar, läsa Harry Potter - De vises sten, och sen samla energi. Juste, den där Harry har fortfarande inte invigts tillräckligt i mitt liv då jag bara läst de tre första böckerna. Har länge blivit straffad för att jag inte fortsatte följa med Harrys fjärde, femte, sjätte och sjunde år på Hogwarts. So hey, varför inte nu? Kanske fortsätter med Twilight sen. Eller så hoppar jag direkt in på Scar Tissue om någon kunde berätta var den finns att köpa i pocketform på originalspråk!? Den är omöjlig att hitta och jag vill gärna bli berikad av denna i Thailand!

Natti


En bild utan i helt fel sammanhang - det är jag i långt fint hår iaf. Sakna bara lite


Vem är den otrevliga?

Älskar att en fem underbara killar dyker upp på Sibels blogg på finest. Dock måste något hemskt hänt under intervjun då hon skriver Jag är på intervju med 4 trevliga grabbar..

Sista timmarna

Kan inte säga att jag tagit vara på dagen som jag borde gjort. Man kan alltid plugga lite mer, kunskapen i hjärnan är aldrig tillräckligt tillfredsställd. Men det är grymt svårt när man inte vet vad man inte kan, det känns som jag nött in det mesta så bra som det bara går. Nu sätter vi en tid - efter halv åtta är det finito! Dels för att man inte ska plugga för sent och det var den enda tiden vi lyckades få till rena kläder.

Nej min blogg är alldeles för färglös. Louise, jag och Johanna någon gång i nian.


Jag får göra vad jag vill till klockan 12.00

Haha, jag har 8 minuter kvar av fritid sen väntar tentaplugg. Komiskt? Jag har inget att göra som man kan göra på 8 minuter. Diska? Bädda sängen? Kanske försöka sig på ett världsrekord i hur många glas vatten man kan dricka på 8.. nej nu är det bara 7 minuter kvar. Attans! Då var det kört. Jag hinner dock kolla på Sean Banans julvideo två gånger till.


Från mörker till ljus

Blev nyss lite gladare, men bara ytterst lite. Upptäckte att Adolffredriksmusikklasser spelat in en skiva som finns att lyssna på på Spotify! Kan inte Kungsholmens Gymnasium göra detsamma? :) Skivan heter Från mörker till ljus och är helt klart ett av de bästa recepten till en lyckad jul! Hade jag kunnat hade jag gått och lyssnat på Globens Luciakonsert och Luciamorgon i Kunsgholmens kyrka! Ni som kan borde verkligen göra det!


NOOOOOO

Inga ord kan rättvist beskriva mina känslor som jag nu tvingas bära på. Det är inte rättvist. Jag har drömt om att få jobba med dessa underbara varelser. Men i samma stund som deras gemensamma låga släcks försvinner min dröm runt hörnet. Jag kan respektera detta beslut men absolut inte acceptera det. Jag väntar hysteriskt mycket på den 10 januari då de släpper - Breaking up with god

En flytande upplevelse

Förutom en tripp till gymmet imorse så har jag suttit på den lilla rumpa jag har i den stora soffa jag ej äger. Här har analyserat konceptet Finlandsfärja och vi anser oss nu ha svaret över varför de har en så pass bred målgrupp. Efter detta stekte vi köttbullar och kokade pasta - en rätt vi måste äta oftare. Det är sjukt gott och ännu mer underskattat! Dessutom kan man inte äta rom varje dag - även om vi gärna gör det då Sandra "råkade" köpa hem två burkar rom, en svart och en röd. Vem har sagt att studenter ska leva på snabbmackisar? (Förövrigt är det ett ord, om det nu finns, som kan komma att konkurrera med korv. Finns inget ord som låter så äckligt!)

Nu händer mycket bra! Inatt lämnar mamma Thailand och jag längtar så mycket efter att få prata med henne! På två veckor har vi endast pratat i 10 minuter, vilket är under minimumnivå för vad som är okej! Om en vecka och en dag beger jag mig dit, till familjen i Stockholm. Om två veckor är jag på flyget på väg mot Thailand!

Nu ska jag fortsätta att bygga upp vår vägg av anteckningar till tentan. Den är riktigt färgglad och a-belastad. Det sista är bara en spekulation, men förhoppningsvis en bra sådan!

Jag anklagar Överste Senap i matsalen med dolken!

Tack Malin Thyrén och John Bengtsson för en underbar helg! Tack vare er har jag funnit mig själv i Hultsfred och skrattat något hysteriskt mycket. Denna sida vill jag inte släppa, så det suger att när jag återvänder efter jul har ni kommit till rätta i Kalmar. Tillsammans har vi ätit alldeles för mycket godis, vilket resulterat i att jag mer än 12 timmar senare fortfarande känner mig illamående, skrattat åt Björn Gustavssons audition till Arn och försökt lista ut var, vem och hur någon mördades i Cluedo. Nu beger jag mig ut i minusgraderna för att försöka bli av med mitt illamående. Sen dyka ner i marknadsföringen. Det närmar sig.

40 minuter sena

Så klart blev det inte Vimmerby för min del - började må jätteilla och gör det än. Undrar om jag ätit något dåligt? Nu väntar vi på killarna som hellre ville jobba idag än igår. Nu 40 minuter sena till mötet. Ni vet att mitt tålamod är sämst. 


Vimmerby anropar

Middagen serverade så tidigt att den korta visaren inte hunnit till andra halvlek. Efter att vi ätit lika mycket tacos som en hel familj lever på under ett år tryckte jag även i mig en påse med exotic snacks. Sen var jag redo att att somna. Men klockan hade bara hunnit ticka 60 steg till och eftersom det är dagen före helg kändes det lite smått patetiskt. Denna kväll hade vi tur! Malin knackade på dörren och gav oss en lysande räddning. Varför inte festa i Vimmerby? För er storstadsbor kan detta låta som ett nedköp - men i Hultsfred är det väldigt stort. Så stort att man överväger att uthärda en kväll i klackar.. Så taggar till med en låta vitt och lite idol. Så klart!


I Hultsfred får man ta från det undre lagret

I Hultsfred från man dela en Aladdin-ask med sin roomie den 2 december. Det bästa - det finns fyra stycken av varje sort så ingen behöver gå utan. Ingen fight här inte! Nu blir det SATC och choklad-frosseri!


Christmas Lights


Kan tänka mig att den här kommer följa med oss till stranden på julafton.

Samson for president

Satt flera timmar och försökte klura ut några frågor. Är med i Samson for presidents streetteam vilket är sjukt kul att jobba med! Äntligen får jag användning för min kreativa sida. Dessvärre ville inte idéerna jag funnit lämna mig och det slutade med att jag låg vaken halva natten och kom fram till den ena idén efter den andra! Måste skriva ner alla idéer innan de flyr sin kos. Nu har jag absolut ingen lust att tentaplugga när jag inser att jag har något roligare på gång.. men som vanligt - dags för grupparbete.

Detta ska göras med bravur!

...ingen spinning idag inte. Får väl bege mig till 80-talet och cykla sönder de där sakerna som ska kallas cyklar.

Däremot meddelade nyss Malin att jag ska inta en ny form till "The Final Show" som karaktären Vivian Ward!

American actor Julia Robert smiles in a still from the film, 'Pretty Woman', directed by Garry Marshall, 1990. (Photo by Touchstone Pictures/Courtesy of Getty Images)


Ont i hjärtat-samtal

Har längtat efter mitt spinning-pass hela veckan! Och så säger tanten i telefonen att det kanske inte blir någon spinning idag p.g.a. för få anmälningar! Vad är det för skit som landar i min planering. Jag måste verkligen röra på fläsket! Gymmet vill jag inte till - 80-talet hälsar att det vill ha tillbaka sin anläggning nu! 

Har skrivit ut massa modeller till tentan som nu ska klistras upp på väggarna! Här behövs inga tavlor inte. Sen ska experten himself förklara hur, när och varför de används! Iaf om jag får bestämma!

Kan även uppdatera er på att även Roskilde haft bandsläpp idag - Kings Of Leon. He he.


Kings Of Leon - Peace & Love 2011


RSS 2.0