PSL

Hemma efter en mycket trevlig kväll hos grannarna med 29 stycken klasskamrater. Mycket trevligt. Kvällen hölls till ära av och för Elin och Lina som blivit intervjuade till PSL - Sweden Rock Festival.

Nu ligger jag i min säng och lyssnar på vår nattinatti-lista. Sandra har hittat en riktigt bra version av Don't look back in anger med Daniel Norberg från Idol. Kommer ihåg ett blogginlägg som jag skrev för ganska precis ett år sen som handlade om just det - Don't look back in anger. Sluta tänk "tänk om..". Mitt huvud var fullt av sånt skit och mitt nyårslöfte blev att aldrig mer tänka så. Sen dess har jag faktiskt inte gjort det. Allt löste sig. Mer kan jag inte säga. Mer vill jag inte säga. Lyssna bara på låten!


-

Under en vecka har en sten tyngt mitt hjärta. Den stenen har nu fallit och lämnat mig ifred. Jag känner mig så mycket bättre idag. Och lyckligare. Många behövande samtal som dämpade mitt illa humör. Ett samtal med min mentor som resulterade i förståelse och hjälp gjorde allt mycket bättre.

Har precis kommit hem med mina sista grejer från gamla lägenheten - den flyttstädades idag i nästan 3 timmar. Mina fingrar är som russin men det hindrar de inte från att fortsätta med ett arbete om finlandsfärjor.


I fell in love with this song as soon as I heard it


Den ständiga frågan: Hur fan kan man göra tre album innehållande endast hits?


Grupparbeten kan dra dit pepparn växer

Det här med grupparbeten är nog inte riktigt min grej. Vissa människor gillar att vara ute i god tid. Andra skriver bättre under press, så där två timmar innan deadline. Men i ett grupparbete tvingas dessa människor samarbeta. Jag kan nu konstatera att det är helt omöjligt. Resultatet blir aldrig som jag vill - vilket är det enda riktiga. Tre flickor har nu suttit i mitt vardagsrum, där jag förövrigt bott den senaste veckan, och knopat på en perfekt text. Detta är dock svårt när alla delar inte kommit in.

Energin kom nu tillbaka! Efter dagar av slit blandat med svett och en och annan tår kan vi konstatera att endast en del fattas. Är den inte topp blir den ratad, så bäst du är riktigt duktig!

Nu avslutas kvällen med pepparkaksbakning utan formar.

Första advent

De har snöat konstant i fyra dagar nu. Solen verkar inte vilja visa sig och vi har insett att d-vitamin är en viktig kroppingrediens. Idag blir det mer plugg, nu börjar tentaplugget på allvar. Sen ska ett grupparbete skickas in - hoppas våra korrespondenter i Malmö och Linköping tar sitt förnuft till fånga.

Nu beger sig Sandra ut för att skotta fram bilen. Jag skulle hjälpa henne om hon inte vägrade att ta emot min hjälp. Nu sitter jag istället här i värmen och känner mig som en dålig roomie. Bäst jag skyndar över till Mikaela och Pantea för att låna lite ägg och russin till dagens adventsbak - Lussebullar och pepparkakor.


Peace&Love och Färjan tar kål på mig

Nu loggar jag ut. 12 timmar framför datorn och hårt slit med knapptryckandet för perfekta meningar i analysen. Jag är trött, hungrig, blek, otränad.. Min kropp förtjänar en kväll i soffan med Carrie Bradshaw som ska avslutas med sömn.


24days left

Just nu: Vinterblekare än någonsin och kan inte påminna mig om att jag var så här äcklig förra året. Småland, du har ingen bra inverkan på mig! Ge mig Thailand nu. Inte om tre veckor och tre dagar. Nej nu!


Idolkväll!

Middagen gör sig redo i ugnen. Likaså gör min sambo. Dock inte på ett lika hett sätt då hon valde duschen. Jag har idag klarat mig utan godis i nästan två veckor, med gårdagen som ett undantag. Så ikväll ska det firas. Det är våra vackra grannar Malin och Rebecca som bjuder på Idolkväll med ostar, vin, kex, mörk choklad, vindruvor, päron.. kan jag ha glömt något av det som utlovades igår? Det återstår att se! Av någon konstig anledning pratar vi alltid mat så ikväll känns det som ett alldeles förtjusande tillfälle att äta allt vi pratar om. Jag ser fram emot att låta min kropp ta emot dessa 1000tals kalorier för att sedan gå upp tidigt och träna bort dem. Äsch, jag ska nog inte lova så mycket.

Avslutningsvis: Grattis underbara, vackra, unika och glädjespridare - Jenny Näsholm!


Lo Fi Fnk

Nämen vilken trevlig överraskning som visade sig på Peace & Loves hemsida. Jag skulle ju bara in och norpa lite information om Peace & Love - Santiago De Chile (någon som visste att deet anordnades en festival där?) Hur som haver - LO FI FNK TILL PEACE & LOVE 2011. Kan denna spelning ha något med våra idéer att göra? Man kan ju drömma..

Nu laddar vi batterierna för de sista sidorna av P&L-arbetet med lite musik. Min hatlåt som jag bara älskar. Jag vågar knappt säga vem det är. Hint till Rebecca och Emelie - det där trippelbröllopet kanske kan inträffa 2017, eller vad sa vi?

Thanksgiving

Imorse när jag lät två små liv få radhuset för sig själva, gick jag ut och gick. Lunkade omkring i snön med Winnerbäck i mitt högra öra. Ja, det vänstra örat får klara sig utan när hörlurarna krånglar. Det kändes mysigt att se sina grannar småprata med varandra, den som rastar hundarna, den som skrapar bilrutorna torra från snö och så de som skottar undan de stora samlingar av underbart vacker vit snö. "Godmorgon! Hej hej!" Även jag får vara med bland hälsningfraserna och jag känner mig nästan gammal och grå, fast på ett positivt sätt. Jag trivs här. Jag känner inte att vintern kommer bli så där tung som ryktet säger. Jag känner mig nästan lite generad över hur mycket jag klagat på den kommande vintern. När jag kom hem satte jag igång med namnsdagsfrukosten till Sandra - scones, smoothie, té och färskpressad apelsinjuice.

Nu är äppelmuffinsen färdiga och det doftar suktande gott i hela huset. Men än får inga gäster komma. Den där förbannat tunga hyllan ska upp. Det har varit dagens stora uppgift i snart en vecka, men jag känner att idag sker det! Kanske efter Sandra har beställt sina flygbiljetter till USA. Det verkar dock ta mer tid än hon räknat med. Hon pratar med mig om olika frågor som ska besvaras "..det är bara för att det är sån tidsskillnad.." Jag vet inte vad hon sa mer, men jag hörde mig själv svara "Oj.." 


Köksfönstret med utsikt över lekparken - perfekt när barnen ska ut och leka. Maybe..?


Måste delge er vår fabulösa middag

Efter fem timmar vid varsin dator av flitigt arbete. Men då small det och sambosarna krampade efter syre. Fanns endast ett sätt att komma på fötter igen - ut i snöstormen! Så en upptäcksfärd av det nya området passade perfekt för kroppen! Slog två flugor i en smäll och besökte John som varit ensam med tentaplugg i nästan en hel vecka! Hans annars så trogna fellows hade flytt landet för en tripp till the city of rain - London!

Vi kom hem, pigga och sugna på nya äventyr. Det fick bli ett nytt recept till middag och detta måste ni prova. Säger de magiska hungrighetsorden - gott, enkelt, billigt!

4 personer
1 kycklingfilé
1 morot
1 palsternacka
3 potatisar
vitlök
oliver
1 lök
tomater
soltorkade tomater
citron
salt, peppar, olivolja och timjan

Stek kycklingen så den får en stekyta! Koka potatisen. Skär allt. Lägg i en panna och in i ugnen. Sen är det bara att låte doften ta över huset!

Hanna Turi


Hanna Turi, som uppträdde på Rookiefestivalen 2010, med låten I'll take the blindness. Hon är en av Peace & Loves fyra signade artister. Me gusta mucho!

Thailand



Hejdå mamma. Hejdå Tomas. Hoppas ni får en underbar resa i paradiset.


Vaknar till Veni Veni Emmanuel

Uppe riktigt tidigt för att tvätta. Jag lyckas alltid spara ihop så pass mycket att garderoben nu är naken. Som jag tidigare sagt är morgonen verkligen min tid. Och nu blev den om än mycket bättre - lyssnar på musik från Lucia-konserterna i Globen. Magiskt. Om någon skulle vilja skicka mig Stockholms Musikgymnasiums Julskiva skulle jag vara evigt tacksam. Det är den absolut bästa julskivan och det kan jag säga med goda argument. Har blivit utsatt för alla tänkbara julskivor, i alla genrer! Min mamma är ett stort fan av julen och börjar gärna fylla huset med ljus och julmusik lagom till oktober-premiären. Jag är inte superförtjust i julens alla traditioner och bryter allt i år med att åka till Thailnad(!). Men däremot är vi mycket ense i fråga om musik och även att denna skiva är den absolut bästa julskiva!


Thanksgivingmiddagen närmar sig

Hoppas alla därute taggar inför Thanksgivingmiddagen! Det gör vi här borta på 7C. Vi smider storartade planer. Inte för att ni ska ha för höga förväntingar, men var beredd på en kalasafton! Kom i tid, annars missar ni kanske något utav extra karaktär! Tänk om ni skulle få se Sandra dansa i Borat-dräkt? Eller om jag skulle bjuda på en lapdance. Thanksgiving var det, javisst! Men inte har vi sagt att den ska vara i originaltema.

Nu fortsätter vi med lite julmusik och sen sängen. Eller typ nu. Tvättstugan väntar mig 07.00 - igår kändes det som en klockren idé men idag vill jag mest ge yesterday-felizia en snyting. Puss, ciao och allt däremellan!


Kolla, Svensson-liv!


Runt om oss bor folk från skolan. Har aldrig haft kompisar så nära, men jag gillare!


Radhuslivet

Det var tre människor av den äldre Kalnins-generationen som lämnade oss i lördags runt 3-tiden. Vi hade fått höra att nu hade vi ett himla arbete framför oss. Inte en chans att ni är klara till Thanksgiving-middagen på torsdag! Men OM de hade fel. Så fel. 4 timmar senare var nästan alla kartonger tömda och de mesta hade fått en ny plats. Det enda som egentligen inte är klart är mitt rum, men jag kan inte bestämma mig hur jag vill ha det. Dessutom bortprioteras det eftersom jag förmodligen bara kommer sova där. Eller? Av tidigare erfarenhet, närmare bestämt i lördags, somnade en viss Felizia och en viss Malin i varsin soffa i vardagsrummet. Som vanligt med house-musik på högsta volym! Kanske ska försöka övertala Hultsfreds Bostäder om att jag inte behöver mitt rum och därmed dra ner hyran? Försöka har väl ingen dött av?

Nu ska jag försöka ordna lite i mitt rum och sen läsa lite marknadsföring :) Juste, vill ni se hur jag bor? Ja då får ni allt komma hit!


En sista natt i ensamheten

Vi bestämde oss för att avnjuta några klassiker i vårt radhus. Väl där kunde vi inte hålla fingrarna från våra ting. Kartonger slets upp och ställdes varsamt in på lämplig plats. Förmodligen kommer dessa områden snart byta plats med varandra. Koordinera och kategorisera är sånt man måste få smaka lite på innan det känns helt rätt.

Vi sa hejdå till Weisse, så som vi tippat, och Jihdes röst byttes ut mot en bas. Är det fest?  Nej det är tydligen bara Malin och Rebecca i huset bredvid som börjat dansa till Carola och Westlife. Så vi gick över och blev informerade om morgondagens aktiviteter. Mycket ska firas. Tentor som uthärdats och hus som lämnats och bemötts. Det kan (läs: måste) nog bli en sväng in på systemet imorgon. Natti.

Btw. denna låt dansade jag mig lycklig till på Rookiefestivalen - Det var jag med Familjen. Den spelas för fullt på P3 och skulle nog kunna gå om den tidigare favoriten - det snurrar i min skalle.



Split My Personality

Salem Al Fakir med sin nya låt Split My Personality. Oskuldsfull röst blandat med de automatiskt gjorda sexiga dansrörelser som effekt. Tip-Top!


verkande värk verkar

Det där med att packa rätt är svårt. Jag har hela veckan försökt tänka vad jag absolut inte kan tänkas behöva förrän imorgon. Vad kan jag packa och vad kan jag absolut inte packa. Men jag har gjort det igen, det där felandet när det gäller att packa rätt! Jag väljer att kalla det för magkramp för att inte göra någon upprörd eller äcklad. Och eftersom jag varit ipren-beroende försöker jag så ofta som möjligt avstå, men ibland går det inte. Idag är en sån dag som jag bara måste få en värktablett. Jag anser mig vara i nöd av detta av denna anledning - ligga på golvet och åjja sig när jag har en packa-ner-mitt-boende-deadline! Självklart ligger alla mediciner i en av de avslutade flyttkartongerna borta på Barris.

Men snart är allt färdigpackat och jag kan njuta av en tjejkväll. Kom förbi om ni är mer sugen på Idol än fest!


Kreatur?

Jag vet inte varför jag skrev kreatur? Det skulle liksom stå något helt annat som jag för tillfället glömt. Men det skulle ge en heeelt annan betydelse. Fick upp helt sjuka bilder när jag googlade kreatur. Vill absolut inte smycka min blogg med såna tryck. Men för en mer förståelse av hur fel mitt ordval var uppmanar jag er till att se efter vad jag fick som träff.

Nu fortsätter min föreläsning om press och media. Kan få höra något i stil med "Ola? Det är han som borde vara med i E.M.D".

One Piece

Har blivit något av en hysteri kring One Piece. Men även jag måste medge att det inte skulle sitta fel med en sådan. Jag menar, var passar det bättre att nyttja en sådan kreatur än här? Speciellt nu när vintern närmar sig och mesta tid förmodligen kommer spenderas inomhus. Säkerligen i soffan med en stor kopp té och en hög med böcker framför sig. Jag har en känsla av att mitt blivande radhus inte ger mer värme än denna lilla lya.

OnePiece® Marius Navy
Kan inte bestämma mig för vilken jag vill ha. Men min blivande pojkvän får mer än gärna äga den här!


Kanske distanskurs för att komma närmre dig?

En av mina favoritbilder på mig och Rebecca från sommaren 2006 på Ingmarsö. Blir grön av avund när jag hör om hennes hektiska studentliv i Uppsala. Kan någon påminna mig om varför jag hamnade här? Eller ännu bättre, varför min utbildning inte ligger i en större stad? Ge mig Kalmar nu!


Första kartongerna är bortförda

Barrvägen 7C har tagit emot mina banankartonger. Det första sex färdigpackade, ungefär 10 återstår. Mitt nuvarande hem börjar se obebott ut och jag längtar fruktansvärt mycket till lördag då jag flyttar officiellt. Jag får en ny roomie och vi ska tillsammans påbörja ett svenssonliv. Vi tjuvstartar på fredag med idolkväll. Söndagen bjuder på storhandling i vår volvo. Här borde jag kanske säga Sandras volvo, men framsätet är så gott som mitt. Jag har t.o.m. fått ett eget sittunderlag som passa utmärkt när de kalla mornarna varit framme. Vilket börjar bli en rutin här i Småland. På torsdag har vi planer på en Thanksgiving-middag. Detta kan nog klassas som vår inflyttningsfest då vi inbjudit ett antal för många.. men livet ska vara en fest!

Nu ska jag telefona med Rebecca :)


Videon säger allt





Niki and the dove


12 timmar på vift

Har inte haft en lugn stund förrän nu. Och egentligen har jag inte tid, eller råd, att lugna ner dagen. Det ska packas ner ännu mer i de där banankartongerna som förgyllt mitt kök så länge att jag själv inte förstår ett skvatt när folk undrar vad det är för konstig konst? Något i stil med Andy Warhol? Fyra av dem är redan fulla med saker och jag vågar inte ens tänka hur många saker i procent som kvarstår. Mycket. Och om jag nu inte skulle vara så sugen på denna första prioritet så kan jag faktiskt plugga. Tentan i marknadsföring närmar sig och jag måste vara ärlig och säga att inte öppnat en endaste bok.

Varför jag varit borta? Jo, jag hamnade först i Borlänge på annat sätt än uttänkt. Missade vårt tåg pga försening mellan Hultsfred och Linköping. Så vi fick hyra en minibuss gjord för 9 små stjärtar. Denna extra utgift gjorde att vi bestämde oss för att inte spana runt i staden nattetid - mot Stockholm! Från Stockholm skulle jag två dagar senare ta mig hem den berömda och aktivt använda vägen. Två tog kom in på perrongen i Centralen, ett mot Malmö och ett mot Linköping och jag bestämde mig helt enkelt för att ta det mot Linköping där mitt byte skulle göras. Konduktören stämplade min biljett innan avgång och sa inget om att jag satt på reguljärtåget istället för X2000-tåget. Resultat: missade sista tåget till Hulstfred och fick sova över på Scandic Hotell! Upp 04.20 för att hinna till gårdagens slutmål och där möta upp klassen för att ta en buss mot Kalmar. Väl hemma, 19.00, blev det sängdags! Det tär på krafterna att resa Sverige runt

Nu ska jag tugga i mig lite pasta med köttfärssås och sen.. ja det får vi se! Men känner jag mig själv rätt blir det nog ganska slappt för att orka upp imorgon!


Barrvägen får nya vänner

Blev bemött av en mycket underbar skapelse med ett, om möjligt, ännu underbarare budskap. Imorgon får vi nycklarna till vår nya bostad. Så det är bara därför som jag fortsätter att skjuta på uppdateringen. Inte en kartong är packad och jag måste ringa försäkringsbolaget. Sen får man inte glömma skolarbeten.. Även om jag ibland, typ nu, skulle vilja!

Back to basic

Jag lever. Efter den här helgen skulle jag vilja säga att jag växt som människa. Jag har utsats för äventyr jag förhoppningsvis skulle klarat mig bättre utan, men så här efteråt är det bara historia och jag kan skratta åt det. Nu ska jag äta, jag är helt slut. Att se hela Sverige på en helg tar på krafterna. Ikväll ska jag unna mig min favvis - frukost!

Nu sitter mungiporna högre upp

Här har ni ett av mina nyupptäckta band - lo fi fnk. Taggar till för Dressed for success-sittningen med denna låt.  Helt klart föda!



... även videon!


Bäddade sängen lagom till läggdags

Nej idag är jag trött. All energi rann av mig i samma stund som föreläsningen tog slut. Jag vill inte berätta om de nyupptäckta banden när jag är i detta tillstånd. Det skulle absolut inte göra dem någon rättvisa. Men jag vet att ni kommer älska dem lika mycket som jag. Ni vet, första tonerna avgör. Sen är det föda eller döda som gäller.

Vet inte vad som hänt med oss studenter, men något har gjort oss mycket sömniga. Ska sova nu för att gå till gymmet innan skolan och förhoppningsvis finna nya krafter där. Om inte, kanske Dressed for success-sittningen kan ordna till det..?


S-tema på tvåornas första tentafest. En fest i work out-anda. DEN energin skulle jag vilja ha nu..


Billie Holiday

Allt för ofta lyssnar jag sönder musik och har då svårt att nöja mig. Det är då jag tar fram Billie Holiday. Drar jag bara för gardinerna känns det som jag sitter i en etagevåning i Paris. På väggarna trängs tavlorna om mest plats, stafliet står på balkongen och blickar ut över staden och Billie Holidays toner kommer ur en grammofon-spelare. Det skulle vara något. Speciellt en vinterdag som denna.


Daniel Adams Ray

Roligt att två artister släpper soloplattor samma år oberoende av varandra och lyckas låta så lika. Ännu roligare att Snook splittrades pga olikheter. Det här är en av mina favoritlåtar från nya albumet Svart, vitt och allt däremellan.

Fått en flaska i huvet, legat sövd på akuten
Varit död i minuter, hela själen var bruten
Blivit jagad av snuten, varit vilsen på djupet
Jag har famlat i mörker, men i dig såg jag ljuset
Och för dig har jag låtsats, och dolt mina tårar
Med dig blir jag mindre, som gubben i lådan
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks
För dig ska jag, göra det tusen gånger om
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar
För dig ska jag göra det tusen gånger om
Tusen gånger om

Blivit lämnad i staden, medan du gick och blunda
Fick jag kängor mot magen, tills jag smakade gatan
Ändå gick jag tillbaka, och jag måste va galen
Som nyss blivit bedragen, och som tänkte på laget
För jag trängde bort jag-et, och jag såg alla tecken
Men jag ville va bättre, men då blev allting sämre
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks
För dig ska jag, göra det tusen gånger om
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar
För dig ska jag göra det tusen gånger om
Tusen gånger om

Ställ oss båda på en våg, och snart så flyger du bland stjärnor
Jag bär tyngden utav rymden, ändå finns du i mitt hjärta
Ta mitt skimmer, för jag brinner, du är blott en blek lanterna
Jag har gjort det här så länge, jag kan lika väl fortsätta







Kom och rädda mig från den bruna massan i frysen

Nu har jag stoppat in dig där du hör hemma. Eller egentligen vill jag kasta dig i sopporna men det där med att slänga mat känns så hemskt. Funderade på om jag skulle överraska Samuel med kakan, han har ju varit duktig och städat hela kvällen (eller var det Henrik som städade kanske?). Iaf ligger jag som en pösmunk i soffan och säger som så många gånger förr Det där var banne mig sista sockerbiten som tog form i min kropp! Men något säger mig att om inte Samuel, eller någon annan för all del, kommer och hämtar den så slutar onsdagskvällen i en repris jag mer än gärna vill slippa!

Idag har varit en kreativ dag. Har gjort ett antal listor, sådana där smarta to do-listor som gör arbetet supermega effektivt. Men ännu fler mind maps har tillverkats. Inspirationen och kreativiteten flödar och hjärnan har gått på högvarv. Sandra och jag har förlöst ett antal företagsidéer. Vi har även ordnat en protestlista som ska sättas upp i hela Hultsfred och sen ges till politiker och polisen - skriver mer om den sen!

Efter Emil Larssons föreläsning idag har jag blivit mer övertygad, om det nu går, om hur rätt den här utbildningen och dess inriktining är för mig! Har blivit tilldelad sån där cool hemlighetsstämplad info. Det ni! Vi blev även indelade i grupper för att hjälpa till med turnéplaner för diverse olika artister, dessa kan jag inte nämna än. Så har suttit hela kvällen med detta. Har alltid tyckt lite synd om våra föreläsare som måste åka till Hultsfred för att lära oss om sånt som är vardagsmat för dem. Men Emil gav ett intryck av att han ville veta lika mycket om oss och vad vi kan och vill kunna - vad vi kan erbjuda musikbranschen. Hur coolt är inte det!?


Naked Girls

Skulle vara kul att höra vad ni tycker om den här låten. Finns på Spotify.

Monde yeux med Naked Girls




Live Nation

Idag har Hultsfred fått sällskap av ett snöoväder som lägger sig längs backen i form av slask. Det är sådana här dagar som jag inte tycker om att bo längst ut och därmed 3 km från skolan. Men det är också sådana här dagar som jag är glad över att få åka med i Sandras familjebil. Idag är det extra viktigt att ta sig till skolan eftersom vi har en gästföreläsning med Live Nation. Sen har jag för mig att detta är dagen som vi ska gå igenom tentan.


Little House

Vi är ett bra ord. Vi använder det ofta. Kanske för ofta. Vi kommer liksom inte utan varandra längre. Räknar du med mig så är det lika bra att du dukar för två. Vad har vi i kylskåpet? Vad vill vi göra? Hur mår vi idag? Vi tänkte kolla på pensionärsjävlar ikväll! Osv... Kan tänka mig att vi ska plugga imorgon. Kanske träna lite också. Vi blev ganska så inspirerade efter att ha sett hur vikten rasar drastiskt på biggest loser. Så inspirerade att vi googlade Boot camp - istället hittade vi Paintball i skogsmiljö i Vetlanda, en timme härifrån. Det ska vi testa!

Denna låt kommer vårt blivande lilla hus få utstå. Inte så svårt när man inser hur bra den är.


Den här tjejen gjorde min dag

Ibland undrar jag varför man spelar in något sånt här och sedan ens överväger att låta andra människor ta del av det. 15 minutes of fame?

Blåtira

Som så många andra kvällar, sitter vi nu med varsin halväten måltid och kommenterar lyxfällan. Aldrig någonsin handla på kredit! Funderar på om kvällen ska fortsätta i denna soffa eller om vi ska bege oss till vårt framtida grannhus för att fira Sandra, Epu-klassen. Båda är riktigt trötta men samtidigt har jag saknat mina små hultsfredsbor och skulle säkert få energi av att träffa alla igen!

Förresten glömde jag berätta om min blåtira som uppkom i helgen. Numera ser det ut som om jag sminkat ena ögat i blått, gult och brunt. Men som Oscar sa "Hon är lite stolt över den" . Vet inte om jag vågar berätta hur jag fick den, men det var en viss person som dansade med hela kroppen lite för vilt och nära mig.

White blank page

1 timme på gymmet var mer än nödvändigt. Och det känns alltid så skönt efteråt, jag får även mättnadskänsla när jag äter efter ett pass. Nu ska jag cykla till Sandra för att sammanställa en intervju till Peace & Loves marknadsföringsansvarige, Henrik Sundin. Vi åker till Borlänge på fredag och ska träffa honom på Café Peace & Love. Ser verkligen framemot det!

White Blank Page - Mumford & Sons


Like a G6


Om vi inte haft problem med att nå spotify hade denna låt gått på repeat hela helgen. Kanske hade vi hållt oss vakna till 00.00 med hjälp av denna. Bara en chansning. Att denna kommer gå het i höst är inte en chansning.


Det var en spontanhelg i Gässhult

En gång i somras var jag bjuden till en helg i Gässhult med 30 andra människor. Den helgen blev inte av för min del - men nu har jag tagit igen den. Dock lite höstigare, lite färre människor men ack så mycket fest-känsla. Underskatta aldrig vad fyra små liv kan ställa till med.

På fredagen tog två Stockholmsgrabbar en omväg till Hulstfred för att hämta upp mig och min syster, Joanna. Sen krypkörde vi genom "Sveriges håla 2007" och vad vi idag utsett till Sveriges kurvigaste väg. Men tillslut stod vi framför en mycket vacker stuga. Killen, med alldeles för många smeknamn, lagade en av de två rätter han kan - kycklingsallad, och vinet hälldes upp. Senare blev det bastu och Godsherren utropade "Har jag sagt att jag ska göra något då ska jag fan göra det också!" Så självklart hoppade han i havet och var nära på att bli kvar när stegen föll ner. Oskar och jag tyckte det var kallt så vi smet in i bastun igen. Tur att den snälla systern stannade kvar på bron, vad hade annars hänt med Calle? Vinet kompletterades med whiskey och sen någon gång runt 3-tiden försvann Oskar. Sen även jag, och vem vet hur länge de andra två satt uppe.

Lördagen öppnades av tonerna till Californication och tre människor med tunga huvuden och ett yngre energiknippe vaknade till liv. Men alla var överens om att en film fick starta dagen - Trainspotting. Tre somnade, en höll sig vaken. Icke så oväntat. Nej vi behöver luft - mot gården där en mycket god lunch väntade oss. Lite rundvandring där jag ensam skickades upp till "jaktrummet" där ett antal djurhuvuden kollade strängt på mig som om det var jag som tagit deras liv. Fick en känsla av den gamla filmen Jumanji. Vi tog oss en sväng ut och fick se dagens fångst - en räv med blod rinnandes från nosen och 13 fasaner uppradade. Oskar utropar "Det blir vilt till middag" Godsherrens andra rätt. Sen blev det lite lerduveskjutning. 100 % träff för både mig och syrran, men jag höll mig mest till pull-knappen. Skrik pull så trycker jag ut en lurduva!

Kvällen skulle bli något i stil med kväll 1, men misslyckades ganska rejällt efter många försök. Åka buss (dricklek), vattenpipa, vin.. Nej ingenting fungerade. Jag och Calle somnade i soffan med housemusik på högsta volym. Oskar tyckte det var okej, klockan måste vara runt 4-5. Joanna konstaterade att klockan var 23.00. Men som Calle sa morgonen därpå "Idag är man ju inte bakis", vilket han firade med lite jakt. Jag, Oskar och Joanna såg MI1 och Will Hunting och tog en promenix på en mil, Joanna körde på högklackat hela vägen. Försökte djurspotta lite men fann bara en hängd and i en vargfälla. Uppdraget kändes inte helt utfört.

Tack för en trevlig helg! Nu ska jag bearbeta min Hultsfredsångest. Den återkommer lite för ofta.

Gässhult nästa

Var på mitt favortitcafé i Vimmerby och splittade en kycklingsmörgås. Dessvärre satt minnekortet kvar i datorn så kan inte visa hur mysigt vi hade det. Trust my word. Nu har vi mumsat i oss kvällens middag - Kyckling och broccoli i tandoori med bulgur och feta- och tomatsallad :) och som grädde på moset den nybakade new york-fudgen. Snart blir vi upphämtade av två sthlmsgrabbar för en kväll i Gässhult. Spontant brukar bli trevligt!


Mot Vimmerby


Nu beger vi oss mot Vimmerby för att få lite mer stad!


En tentafest för tvåorna i etta-anda

När hamburgarna var uppätna och chipset ställts fram kände jag ett sting av danshumör. Få dricka lite vin och känna sig fri på dansgolvet under mig, 16b. De andra var mycket skeptiska till mitt förslag. En 15åring med skadad fot, en 18åring som kände träsmak av den långa bussfärden och sen Sandra som inte hade någon ursäkt alls. Men när basen dunkade in i min lägenhet och vi fick besök av Mac Losell och Lule-Tommy ville de andra också leka tentafest. Vi värmde upp med "med andra ord" och vår ljudnivå var farligt nära tinitusvarning när vi så klart hade delat in oss i syskonpar.

- Vad heter dem som sjunger "Stay the night, stay the night.. lala"
- ALCAZAR!!!
Synd att det stod alcatraz på kortet.. Men det slår inte förra gången när Maria gissade att den äldsta smurfen hetter Gandalf.


Jaaaaråååå!

Vill bara berätta att jag klarade tentan! Nu ska jag gå till stationen för att möta upp min lillasyster! Underbara dag, stanna hos mig!


I'm indestructible

Idag är dagen jag längtat efter. Ikväll vågar jag släcka lamporna för natten - min syster kommer hit! Klockan 16.00 anländer hon med buss till min lilla hemstad. Kvällen bjuder på parmiddag med systrarna Kalnins. Kanske blir det även en tentafest med tvåorna som om ungefär 1h sitter i Funk-salen och skriver juridiktentan! Tydligen den svåraste tentan i utbildningen..

Den här låten är sjukt bra! Älskar både texten, så klart, och de båda verisionerna av låten!


En ny Virtual Insanity?

Såg att Jamiroquai släppt en ny skiva - Rock Dust Light Star. Så dags att lyssna in sig på denna goding. Vilken kategori bör denna ligga under - föda eller döda?



Och himlen öppnade sig

Igår kom Samuel med mycket intressant fakta - när det regnar är det Guds kiss som faller. Idag måste Gud vara hemskt(!) kissnödig. Det var som om himlen bara öppnade sig och gjorde mig alldeles dygnsur. Så det var bara att byta om till de få plagg min garderob bevarar och göra riktigt varm mat!

Nu ska jag snart gå till tvättstugan för att göra det man brukar där och sen var det tänkt att vi skulle till Charlotte för kladdkaka och filmmys. Men om Gud har en stor kissblåsa blir jag nog kvar i Stålhagen. Senare ska jag träffa min grupp för att maila Peace And Love om intervju.

Senare kommer dagens låt!

Bikini är användbart på hösten

Systrarna Kalnins är på väg med en överraskning - som alltid! Denna gång går temat i film-format. Hoppas innerligt att det inte är en sån där som får mig attg ligga klarvaken om nätterna och garanterat höra ett stort monster smyga omkring i min lägenhet. I natt vill jag nämligen sova. Morgondagens planer är stora - dammsiga, tvätta och träna!! Pantea har bokat tvättstugan hela morgondagen för 5 tjejer som alla gjort det stora misstaget att vänta tills sista trosorna är använda. En person, som inte ska nämnas vid namn, är inne på underdelen av bikinin. Tacksam om jag slipper det!


Frances Bean Cobain


The man who sold the world

Sitter nu och diggar stenhårt till Nirvana. Har aldrig riktigt låtit min öron bekanta sig med den här typen av musik - grunge. Men idag fick jag chansen då en av grupperna redovisade om just den genren och ännu en gång blev jag lite småkär i Kurt Cobain. Mina tankar gled iväg till den där killen i Barcelona som var en kopia av Kurt Cobain. Enda gången jag varit lite bitter över att inte dela röksuget var när han, från scenen, frågade mig om en cigg. Där började och slutade vår tid tillsammans.


Ska det va' så ska det va' SKA

Det kommer vara grönt. Det kommer vara schackrutigt. Det kommer bjudas på högläsning och show. Ett å annat juck-move och kanske blir det lite knäckebröd över. Skulle vilja kalla det för en danslektion men nej, det är bara den önskvärda sexiga redovisningen om ska.


Jag vill flytta nununu!

Måste bara berätta om min blivande roomie. Detta vill jag mest berätta för att ni ska förstå att jag idag insett vilket kap jag gjort! Insåg efter att jag kammat hem mina första 4.5 högskolepoäng att jag skulle fortsätta dagen med grupparbete utan å hinna äta lunch. Vilket dilemma jag utsattes för - äta lunch och komma sent eller skippa lunch och förmodligen bli gruppens släpvagn? Men innan jag hunnit säga mitt svar utropar Sandra Jag kommer förbi med lunch till dig! Åh, är det bara jag som vill äta upp henne för att hon är så söt? Bäst jag avstår - vem vet vad hon mer kan bjuda på?!


Jag ser som vanligt galen ut och Sandra söt som vanligt!


Tillbaka i bloggen

Vad ska jag berätta-syndromet är nära.. Gör det lite enkelt. Fredagen spenderades i en garderob med ett underbart gäng. Åkte tillbaka typ 6-7år men sett från ett annat perspektiv. Det var kortkort, foundationränder, spyor klockan 22.00 och cat-fight. Det kändes bra att stå på andra sidan bänken och bara se på. De få gånger inget fanns att skåda underhöll vi varandra med hangman. Kvällen slutade 04.00 med repliken Vi hörs vid 10.00 och tränar.

HA! Vaknade 11.30 och fick skynda till Rookie. Jag och Helena började dagen i cafeterian i fyra timmar och fortsatte sedan en trappa upp för att ta hand om Guitarr Hero. Awesome! Avancerade från Beginners-Easy-Medium. Och mina linser sa nästan farväl efter att ha stirrat mig blind på den stora skärmen - skandal att förlora ju! Men jag lyckades behålla dem i ögonen, kanske tack vare vinsten jag och Helena kammade hem i musikquizz (viktigt med två z!). En korg proppad med godis, och det kunde vi behöva efter 8 timmars jobb!

Helena hade dock inte fått nog av jobb och gick för att sälja merchandise för Familjen. Jag, däremot, begav mig för en öl och lite Just Ahead-spelning, ett av de få rookie-spelningar jag fick se.. men tydligen bjöd dem på en av de bättre showerna! Sista spelningen höll Familjen i och sen blev det fest. En fest som såklart fortsatte efter rookie stängt portarna för i år. Så klart fortsatte den på Barrvägen. Jag avslutade min kväll någon gång vid halv 5. Söndagen bjöd liksom på ett grupparbete.

Ciao


Ett hett ämne.

Hej Felizias followers!

Jag heter Samuel och tänker gästa denna bloggen idag. Jag försökte komma på ett hett ämne att diskutera, som förhoppningsvis skulle locka era kunskapslystna käftar att tugga tankefradga och fröjdas i ett imaginärt infoharem. Jag ville behandla det hetaste jävla ämne på jorden. Jag misslyckades.

Så istället tänkte jag räkna upp några heta saker:

- te
- eld
- förälskelse
- sommarlov
- stearinljus
- Felizia (bäst att smöra lite)
- varm choklad
- blixten

Det var allt.

Fredochkärlek
Samu L


__\o/__/|___ - det ska va en människa i vattnet som e rädd för en haj-.-


RSS 2.0