You gotta love the covers

Det stämmer. Man påverkas av sin omgivning. Erkände lite skämmigt mitt skumma moment för Sandra. "Asså, jag låg i min säng.. med massa tända ljus och lyssnade på... Du måste finnas på ASHÖG volym.. Vad är det för fel på mig." Sandra hade gjort typ exakt likadant på andra sidan väggen.
 
Nu sitter vi på bibblan. Jag har extremt ont i armarna efter dagens Body Pump-pass. Bestämde mig för att öka alla vikter och det känns av nu i efterhand. Speciellt i mina klena armar som förhoppningsvis inte är så klena länge till! Hur som haver... Vi sitter och skriver på en rapport. Eller nja, vi gjorde det för ett tag sen. Nu lyssnar vi på alla möjliga variationer av megahitten Don't You Worry Child. Äckligt bra låt som man inte kan få nog av. Gillar den här väldigt mycket!
 
 

..

Josh Groban. Peter Jöback. Malena Ernman. Celine Dion. Whitney Houston. E.M.D.
 
 
...Okej det här börjar spåra ur. Tror det är dags att dra täcket över huvudet.
 
 

Du måste finnas

Haha, situationen känns väldigt absurd. Ligger i min säng omringad av tända ljus och lyssnar på den här låten. Det känns väldigt religiöst och pampigt. Skulle inte förvåna mig om det slutar i tårar och några kärleks-sms till min familj. Haha. Vet inte riktigt hur jag lyckats snurra in på den här låten. Har dock en stark känsla av att det har något med hysterin som uppstod i kollektivet (inte helt ovanligt!) under middagen.Vad hysterin berodde på? Frågan är och förblir obesvarad. Det finns inte många klarheter hos Sandra, Henke och mig. Det bara är. Men tillbaka till låten. Den är fantastisk! Likaså är Helen Sjöholm!
 
 

City & Colour

Den här gruppen får mig att minnas tillbaka på Way Out West med Joanna, Tone & Johanna. Vi åkte mot Göteborg med skyhöga förväntningar och en nyfikenhet. Festivalen lyckades överträffa detta och vi omgavs av ett lyckorus från första sekund. På söndagsmorgonen vaknade vi upp och insåg att helgen var över. Minnena var många, upplevelsens känsla hade tagit en stabil plats i hjärtat och vi hade inget att ångra. Tillsammans med City & Colour lapade vi sol och fnissade hysteriskt åt helgens visdomsord (läs fyllesnack).
 
 

Myskväll hos Attis

Sist jag var här hos Atena såg våra liv väldigt annorlunda ut. Varje termin har sitt tema och hösten skiljer sig mkt från våren. Våren bestod av fest, alldeles för mkt killproblem och härligt dåliga vanor! Hösten är fylld av plugg, myskvällar och framtidsplaner. Detta måste få en ändring så imorgon blir det ett välkänt besök på studentklubben Volym med Sandra och Atena! Men denna kväll fortsätter vi hösttraditionen med té och skitsnack.


Seminarie-dags!

Haft en riktigt skön förmiddag med yoga, långrfrukost och pratat i telefon. Bara saker för hjärtat. Nu ska jag gå till skolan för att ha seminarium. Förstår inte riktigt poängen med den här delen då vi ska ha läst någon annans arbete och sedan opponera på det. Men vad jag förstått så ska det endast vara en allmän diskussion om arbetet.. aja, jag lär väl förstå. Efter seminariet ska jag fika med Rebecca som jag inte träffat sen i våras!
 
Puss

Natti

Ligger i sängen och är redo välkomna John Blund. Måste ge min kropp lite vila efter Body Pumpen. Herregud vad jobbigt det var, men känslan av att jag orkar lite mer för varje gång är helt underbar! I morgon blir det yoga. Men först ska jag se ett avsnitt av Grey's Anatomy och sen sömn...
 
  Och tack för alla fina sms om det nya jobbet - det värmer verkligen!

Lyckorus

Mjukstarta veckan? Äsch slå dig i väggen. Jag har precis blivit erbjuden jobb! Hade precis ett telefonmöte med företagets VD och inom två veckor kommer arbetsbeskrivning med tillhörande relevant information. Lyckorus att bli erbjuden jobb utan att ens ha börjat söka. Om tre månader byter jag titel - från fattig student till karriärsugen stadstjej! Får jag lov att säga hur jävla stolt jag är över mig själv!?
 
Här var jag en stolt projektassistent som precis avslutat mitt arbete på Rockbjörnen!

Ho Hey

Hej ny vecka. Gör mig gott. Helgen var lugn, fylld med lugn och ro. Åt middag med Jessica i lördags och sen igår pluggade jag lute och körde myskväll med Sandra och Henke. Kollade på Solsidan och spelade quizkampen lite för mycket!  Imorse tog jag en långpromenad runt Stensö. Nu sitter jag i ett grupprum på universitetesbiblioteket och ska skriva klart den första praktikrapporten. Så skönt när man kan pricka av saker på sin to to-list!
 
Här får ni något mysigt att mjukstarta veckan med!
 

Bye love

Jag tog henne med på en två veckors intensivitet. Intensivt umgänge. Intensiv körkortsteori. Intensivkört. Intensiv systerkärlek. Nu har hon lämnat mig och med sig har hon ett körkortsbevis och två veckor av underbara minnen. Äntligen har jag haft sällskap på min morgonpromenader, tidiga frukostar, brödbak, Grey's Anatomy-maraton och allt annat. Med henne blir allt så mycket härligare. Låt tiden rusa så vi får träffas snart igen.
 
I morse gick vi upp riktigt tidigt för att hinna packa det sista och gå till bussen. Sen gick jag med ledsna ögon till Nordic Club, sprang 2 kilometer i uppförsbacke och testade på Bodybalance. Jag, bildligt talat, badade i mitt eget svett. Det var riktigt jobbigt! Nu ska jag läsa igenom mitt arbete och sen skicka in det, efter det tänkte jag städa och påbörja mina praktikrapporter (Dessa borde jag gjort klart i somras och har ingen ursäkt till varför det inte blev så. Bara att bita i det sura äpplet)

Stand up for love

Well I promised..
 
 Collegefilm. Poppigt. Glattigt. Australienskt. Radiohit.
 
Kanske inte riktigt de orden som tilltalar mig och min musiksmak.. Men ett löfte är ett löfte och jag lovade att spread the love. Hiss eller diss?

.


Snart så..

Gjorde upp en lista med allt som ska göras innan arbetet kan skrika fäääärdig. Insåg att det inte var så där väldigt mycket kvar och det känns så rackarns skönt. Jag tänker inte flytta min egensatta deadline så på torsdag klockan 20.00 kommer jag kliva ut från bilbioteket med ett leende på läpparna. Det kommer vara ett trött och hängigt leende, men det är iaf ett leende.
 
Ska skriva några stycken till innan jag ska baka bröd till kvällens fisk- och linssoppa. Det blir samma bröd som förra veckan - HERREGUD. VAD. GOTT. DET. ÄR!
 
 

Petra Marklund

Sjungit med Lady Gaga. Turnerat världen över. Tog Sverige med storm efter succén Så Mycker Bättre. Nu är hon redo att ta ett steg tillbaka. Hitta hem till de små scenerna med den mindre och intimare publikskaran. September är förbi och Petra Marklund är här. I en intervju förra veckan sa hon att hon velat göra detta länge och efter att ha lyssnat på hennes nysläppta Inferno är jag glad att hon förverkligat sin dröm. Jag tror dock inte detta är ett steg tillbaka utan ett steg i rätt riktning! Go Petra!
 
Här är hennes första singel som redan blivit en hit på radiostationerna och Spotify!
 
 

Malplacerad

Familjen sitter i mitt huvud. Han sjunger: det snurrar i min skalle. Högt. Väldigt högt. Arbetet är ostrukturerat och de olika styckena skriker efter mig och undrar var dem hör hemma. Dem känner sig malplacerade. Har suttit med det här hela dagen och inte blir det bättre för att jag kör den naturliga copy/paste-metoden. Nej. Nu drar jag iväg till Nordic Club och provar ett nytt pass - Bodyattack!

Jake Bugg

Wimp gav mig ett lite musiktips. Jake Bugg. Wimp skriver ord som debutplatta, brittisk pop, modern Bob Dylan och vackra sånger. Ja ni hör ju själva, jag var helt enkelt tvungen att playa igång Spotify (förlåååt Wimp). Dessutom var detta en perfekt lösning på min nuvarande musik-torka. I går var inspirationen så låg att julmusiken inte kändes helt otänkbar. Ja, alltså julmusik är ju något speciellt, men kanske inte riktigt än..
 
Ja men den där Jake Bugg han får nog hänga med ett tag till. Precis sån där musik som jag letat efter. Lugn, enkel att plugga till, vacker röst, gitarrer och fina texter. En sån där grabb som faller mig i smaken. Slide var en sån där låt som jag lyssnade på tre gånger om.
 

Mümsig müsli

Sedan Joanna bjöd mig på den här müslin är det standard på min kökshylla. Äter till frukost, mellis, kvällsmål, på glass, som pajdeg.. Den är helt enkelt otroligt god.
 
Jag använder nästan aldrig recept utan testar mig fram. Därför har jag inga mått på den här müslin. Blanda fullkornshavregryn, kokosflingor, hackade nötter, pumpafrön och kardemumma. Rosta i ugnen på 150 grader tills kokosflingorna fått en mörkare färg. God och nyttig och så mycket billigare än köpt müsli!
 
          
 
 
 

Måndag 15 oktober

Sitter i burspråket i köket och smuttar på en té, äter kardemummabulle, lyssnar på Melissa Horns Live-skiva och skriver på arbetet. Detta är en bra dag och jag känner mig väldigt effektiv. Älskar när man kommer in i ett flow och fingrarna rör sig ohämmat över tangentbordet. När man sedan läser det förstår man inte hur man kunde ha så mycket smarta ord i huvudet. Är det verkligen jag som skrivit det där. Funderar om det kommer kännas lika självklart när jag imorgon ska korrekturläsa det..
 
Mitt i allt skrivande har jag även lyckats knåpa ihop ett jobbmail om ett möte. Många steg i rätt riktning i dag! :)

Inspirationsväggen

Då var det dags igen. På´t igen. Arbetet om tjänstelogik och värdeskapande ska vara klart i helgen men mitt mål är att det ska vara klart på torsdag. Då får jag en lång helg och kan spendera sista dagarna med Joanna. I helgen åker hon tillbaka till Stockholm igen.
 
I går hade vi en riktigt skön dag. Långpromenad, bullbak, Grey's Anatomy-maraton, städade mitt rum och påbörjade min inspirationsvägg! Ibland kommer tvivlet, då man tror att man är sämst i hela världen. Man glömmer att uppskatta det man har och eftersträvar omöjligheten. Man tittar på sina brister och avundas andras egenskaper. Jag jobbar på det och hoppas inspirationsväggen ska hjälpa mig :)
 
 
 
Puss

Små rosa moln

Vilken fantastisk fredag. Fler sådana och mitt liv skulle vara som en dröm på rosa fluffiga moln. Efter att Nordic Club kört slut på min kropp med Body Pump gick jag hem till mitt härliga kollektiv. Gjorde en mumsig sallad, drack rödvin och kollade på X-factor. Sedan åkte 90-talsmusiken fram, "vem är jag"-lekar och ohämmade skratt. Här borde vi ha stannat hela kvällen men sedan kom vår taxi och tog oss ut. Utgången var inte i närheten av förfesten.
 
Har legat hela dagen och kollat på Grey's Anatomy. Nu tar vi tag i dagens stora plan - köpa ingredienser till vårt pizza-bak! 
 
 En bild som jag blir otroligt glad av från igår, Jag och Johannes som alldeles för ofta hamnar i baren med en tequila i handen. Tequila crew saknade sin tredje medlem Atena.
 

Hey Friday

God morgon!
 
Som vanligt började jag och Joanna dagen med en PW på Stensö. Det var riktigt kallt i morse och jag tackar Sandra som letade fram mina älskade skinnvantar. Nu sitter jag på bibblan och skriver på mitt arbete. Går lite segt i dag så ska kika igenom föreläsningsmaterialet för att hitta lite nyckelord.
 
I eftermiddag är det föreläsning och sen tänkte jag köra mitt favoritpass Body Pump! Det var riktigt längesen jag körde ett ordentligt styrkepass så ska bli skönt. Sen var väl tanken att gå ut ikväll. Pluggat så mycket de senaste veckorna att jag inte orkat gå ut, så ska bli kul att träffa folk och dansa.

Renskav

Efter föreläsningen gick jag och Joanna en sväng. Kollade i lite butiker och handlade lite mat till kvällen - de var dags att äta renskav. Jag är inte den som brukar äta husmanskost, men herregud vad gott det är! Renskav med svamp, lingonsylt och kokt potatis! Verkligen matorgasm och jag tvingar alla som ens funderar på vad det smakar att testa! Nu ska vi dricka té och kolla på Grey's Anatomy. Ligger lite efter då jag precis ska börja på säsong 8. Så går det när man left utan TV och de braiga kanalerna en längre tid.. Men bättre sent än aldrig!
 
 

Icona Pop

We got the world är deras senaste singel . Efter I Love It, Top Rated och Manners så känns detta singelsläpp väldigt hypat. Tråkigt att denna låter som en tjejpops-dänga med house-influenser. Hade längtat efter en house-hit med pop-inslag..! Tycker tjejerna är bättre än vad den här låten är och jag hade gärna sagt att jag älskar låten, men den gör jag inte. MEN! Jag har en känsla av att den här låten kommer leta sig in på dansgolven och med det även mitt hjärta. För vad jag än tycker så är den en radiohit!
 
Spana in min fina vän Atena som jobbar med Icona Pop!

Yoga

Jeklar vilken skön start på dagen! Vaknade 07.30, ploppade i linserna och tog på mig träningskläderna. Med SHM i lurarna gick jag till gymmet. Körde en uppvärmning på crosstrainern och sen tog jag mod till mig och testade på Yoga. Har alltid varit skeptisk till den sortens träning. Jag har alltid sett yoga som en-timmes-slöseri-när-man-kan-springa-sig-svettig-och-trött. När jag berättade det för mamma sa hon bara : "Det är en sån tanke som bevisar att du verkligen behöver yoga." Känner mig väldigt nöjd över att jag testade, och jag kan även säga att detta är något jag kommer prioritera i framtiden. Jag behöver komma ner i varv och leva i nuet!
 
Nu har jag pratat med mamma och ätit frukost - mitt nybakade bröd med leverpastej och gurka, ett kokt ägg plus proteinshake och té! Mumma! Det här brödet kan vara det godaste jag ätit :)
 

Kaffeskakig och brödbakning

Hemma igen efter en föreläsnings-påfyllning. Det finns mycket trevligheter med att gå på föreläsningarna. Något mindre trevligt är när orken tryter och man behöver energi för att orka, speciellt när föreläsaren är så pratglad att en rast sällan kommer. När det väl är dags för en bensträckare skyndar jag mig för att hinna köpa en kaffe. Det är något speciellt med kaffe, det är så gott. Dessvärre hatar jag eftersmaken som biter sig fast i munnen och hur jag sedan kan bli alldeles kallsvettig, skakig och illamående. Är det fler än jag som känner så här? Någon som har tips på hur jag ska få i mig energi utan kaffe? :)
 
Snart kommer Joanna hem och då ska vi inhandla till vår bakning! Tänkte testa det HÄR brödet från PT-fias blogg! Låter mumsigt!
 

Det där med hållningen

Buhu. Det gör ont i ryggen. Har alltid haft dålig hållning och det finns nog inget mer osmickrande än en dålig hållning. Skräcken jag känner när jag tänker på en kommande puckelrygg till ålderdomen.. Nej tack! Så därför är jag noga med att träna upp mina rygg- och bålmuskler nu. Men i dag känns det som om hela ryggen ligger i fel läge och jag gör allt för att inte spänna och dra upp axlarna till öronen..
 
Minns hur mamma alltid sa åt mig när var liten. Hon påpekade det faktum att jag skulle få problem när jag blev äldre. Jag sa alltid: Men jag har hellre problem då än ont nu. Gud vilken idioti. Naivt barn walking.
 
Jag för snart tre år sen.. snygg hållning som sagt!

Mitt i veckan igen

God morgon så här mitt i veckan. Vaknade riktigt tidigt imorse och tog en kylig morgonpromenad med Joanna. Så skönt att ha henne här och önskar att hon kunde stanna lika länge som jag ska vara här! Det är så mysigt att vakna ihop på morgonen, gnugga ögonen pigga, gå ut och gå samtidigt som vi ser solen gå upp för att sen vandra hem och göra en ordentlig frukost i lugn och ro. Sedan försvinner hon iväg till bilskolan och jag sätter mig ner med mitt plugg. Har kommit en bra bit på vägen nu och hoppas att dagens föreläsning ska ge en aha-upplevelse!
 
En oldie & goldie på Joanna och mig från WOW innan Nause skulle spela på Valland (I guess..?)

Everybody Talks

Kommer ni ihåg låten Animal? Och då menar jag inte med Miike Snow utan med Neon Trees. Gillade den skarpt! Nu har dem kommit ut med en ny låt: Everybody Talks. Hörde den på radion förra veckan och kunde inte förstå vilka det var. Det lät som Julian Casablancas röst, men refrängen är alldeles för klatschig och poppig för att vara The Strokes. På något sätt fick jag iaf reda på vilka det var.. Riktigt skön vårpop som passar nu när hösten kommit. Blir perfekt i min tokigt korta pluggpaus. Hade jag haft ännu mer tid hade jag sprungit ut i skogen och sparkat löv med den här i öronen. Ja, ni förstår nog. En bra låt helt enkelt! 
 
 

Tisdag

Idag är det plugg på agendan! Sitter med mitt arbete och försöker få ner kloka argument. Skriver om tjänstelogik och värdeskapande och jag har valt att fokusera på festivalbranschen. Går lite trögt nu i början, men börjar komma igång! Ska sitta och skriva till klockan 17.00 sen ska jag möta upp Joanna på bilskolan och ta en långpromenad på Stensö. Och på tal om Stensö..
 
Henke kom på en finfin idé som ska inbringa lite klirr i kassan. Från början var det tänkt att vi skulle investera våra pantpengar och tjäna ihop pengar till en ny TV. Så ikväll blir det flyers-utdelning på Stensö från Lövkrattarna Nygatan AB.. Eller något sånt.  Haha
 
 

Hej måndag

Så där ja. Levde lite datalöst i några dagar och det där med att blogga från mobilen blev aldrig av.. Sitter nu i mitt rum i Kalmar och dricker en kopp té. Vill att Sandra ska vakna så jag kan hämta kurslitteraturen. Jag behöver de till mitt arbete men vågar inte gå in ifall jag skulle råka väcka henne.. Läser igenom alla slides och tvättar istället.
 
Haft en riktigt bra helg i Stockholm iaf! Träffat Tone som alltid tar fram mina bästa egenskaper. Vi tränade, åt brunch, bakade äppelpaj och kollade på Dumma Mig samtidigt som Tone målade små jordgubbar på mina naglar! Fredag-lördag tillbringades med min storasyster och hennes familj. Vi lagade middag, spelade spel och hade kramkalas med min systerson Bruno! På lördag kväll kom Joanna, Elin och Jennifer hem till mig och åt middag och tjejsnackade. Och igår brunchade jag med Rebecca & Emelie på Café String innan det var dags att möta upp Joanna och åka hem till lilla Kalmar igen!
 

Långfika med Tone

Idag är en bra dag. Ska möta upp Tone och träna på Sats Stureplan och sen blir det en lååååångfika. Undrar om Baresso har kvar sin orientaliska stil? Det skulle passa perfekt en regnig dag som denna! Idag vill jag känna mig riktigt storstadstjejig, dricka skummig latte, prata killar och skratta hysteriskt med Tone. Som jag har längtat efter mitt energiknippe!
 
Puss

Getting to the top

Upp med tuppen 07.00 för att skriva tenta. Gick som beräknat.. Men finns inget ont som inte har något gott med sig. Eftersom jag inte satt kvar och ödslade tid så tar jag nu ett tidigare tåg hem och hinner kanske till middagen med mina kusiner och farmor! Nu ska jag packa det sista och sen bege mig till stationen.
 
Jag funderade inte så länge på det där med en up-tempo-lista! Så här kommer en något liten men ack så fantastisk lista - Getting to the top
 
Puss

Slow dancing in a burning room...

..min senaste favorit som jag hörde idag på radion. En kille som varit med om så otroligt mycket olycka. Han avslutade med att önska den här för sin fru. Vackert och något att sträva efter. Tänk att få vara kär. Tänk att få bli kär. Tänk..
 
John Mayer är självklart en av mina favvo-artister. Hans röst kan nog få vilken kvinna som helst på fall. Jag gillar inte när man använder "du har hela paketet" till en artist, men i det här fallet finns det nog ingen bättre förklaring. Han har även det där unika som är svårt att sätta fingret på - inte är det väl konstigt att mannen har tagit världen med storm. Kom till Sverige, komsi komsi.
 
 
 
 P.s. det är förbannat bra live. Åh.

Hatkärlek

RIktigt mycket bra musik som släpps nu - här kan ni lyssna på det bästa jag vet.
 
..funderar på om jag ska starta en lista med lite upp-tempo också. Jag menar, jag får inte nog av SHM:s senaste eller David Guettas She Wolf. Oemåståndligt bra. Medan jag funderar får ni en upp-tempo i lugnare version.
 
 

Welcome ginger

Nej,. Jag har ingenting kul att skriva om gårdagen. Plugg plugg plugg. Nej inte så värst kul att skriva om. Inte så värst kul att läsa om, I guess. Istället kan jag visa mitt nya rödare hår. Hey I like it! I morgon åker jag till Sthlm. Har inga speciella planer förutom att jag ska ha kramkalas med Tone, bruncha med Rebecca och Emelie, pussa på mina systersöner och träffa min farmor. Ska försöka få in lite jobb-möten också. Som sagt så är 2013 snart här och det stora frågetecken som den bär med sig måste försvinna. Ska se vilka möjligheter jag har med det jag gjort hittills! :)

RSS 2.0