Praktik - check

Fett blödig tjej. På väg hem från min sista dag på praktiken och tårarna tar inte slut. Försöker peppa till med mina nya favvos - dead by april. Den var oväntad, ha?!


Varvar ner

Nu är jag äntligen mätt och belåten efter en hektisk dag. Kom hem för en timme sen och har nu hunnit varva ner. Tänkte göra i ordning allt inför morgondagen så jag slipper stressa sönder tidigt i morgon.
 
Lovar inget men... ska försöka blogga lite från backstage i morgon! Så håll utkik! :)
 
 Så här många oöppnade sms kommer jag nog aldrig ha samtidigt i min inkorg... Nollningen är igång i Kalmar och egentligen skulle jag vara med där. Men när jag fick praktiken på Rockbjörnen lyckades jag få dispans. Dock är jag inte borttagen ur sms-grupperna. Ska nog försöka ta mig ur dem på något sätt..

Stolt!

Åh så mycket vackert som händer idag. Haft möte med ett företag om jobb! Kan förmodligen börja redan i höst från Kalmar! :) 
 
Nu ska jag ta lunchdejta med min stora syster och systerson. Sen fortsätter jag med det sista innan jag ska på möte med Eventum inför morgondagens stora happening - Rockbjörnen-galan på Gröna Lund! 

Whatever They Do

Moa Lignell är en av artisterna som uppträder på Rockbjörnen-galan. Gillade verkligen hennes första singel When I Held Ya och nu har hon kommit ut med en ny låt. Jag hörde den första gången här på jobbet och blev ganska så  besviken. Men i lördags så upptäckte jag andra spåret som är akustiskt. Och här har jag hittat en låt som är helt underbar. Jag ser många timmar av mys med den här låten och mitt Kalmar-liv. 
 
Hittar tyvärr bara en teaser. Ni får lyssna på hela här.
 

Helgen

Hallå! Det är bara två dagar kvar innan Rockbjörnen-galan! Känns helt amazing! :) Hade riktigt svårt att sova i natt pga av nervositet. Vill verkligen att allt ska gå som vi tänkt, även om jag vet att det nästan aldrigt blir så. 
 
Hade iaf en toppenhelg! Tjejkväll med Joanna och Tone i fredags. Kollade på en rådålig film, åt glass och hade ordentligt med tjejsnack! På lördagen var jag barnvakt åt min systerson Bruno. Lekte i klätterställningar och hade pannkaksfest! Barn har jävligt mycket energi och jag förstår inte hur dem håller igång. Vi däckade framför tv.n framåt 22-tiden..
 
I går så tog jag med mig Joanna på premiären av Modig. Riktigt söt film! :) Sen slängde jag iväg min sista csn-pengar på ett par svarta jeans och en supersöt stickad tröja.. Den bästa shoppingen är inför hösten! Jag är nog en av de få som faktiskt ser fram emot denna årstid..! Jag avslutade helgen med familjemiddag och sen filmkväll - Ice Age 4. Helt okeeeej alltså.
 
Tacken man får för att ta med sig syrran på bio. Stå ensam i spöregnet.. 

Anything could happen

I dag har jag några saker som jag verkligen vill göra: Köpa nya byxor, plöja igenom One Tree Hill säsong 7 och träffa Tone. Men för tillfället står det jobb i pannan.
 
Ni får en sång så länge. Ellie Gouldings senaste - Anything could happen. Puss eller piss?
 

 
 

Rockbjörnen

Kom precis till kontoret. Har varit ute med Rockbjörnen och affischerat på skolor i centrala Stockholm. Typ Norra Real och Kungsholmens Gymnasium. Hann inte med så många som jag planerat, men så är det väl alltid.
 
Nu ska jag svara på mail, kasta i mig lite mat och sen förhoppningsvis kommer en rolig leverans hit! 
 
 

Lilla Sällskapet

Nyss blev jag påmind. Nu är det bara en vecka kvar till Rockbjörnen! Ja det stämmer ju faktiskt. Sen den 1 juni har mitt fokus legat på detta och nu är det snart dags. Jag har verkligen fått varit med om en otroligt rolig produktion där jag fått lära mig en massa saker, om både branschen och mig själv. Har träffat så otroligt mycket härliga människor och känner att jag verkligen hamnat i rätt bransch! Jag har aldrig tvekat på om detta är rätt för mig. Det känns så in i helvete rätt i hjärtat! 
 
Och då kan jag ju skriva det som var tänkt från början.. hehee. I dag offentliggörs bokningen av Lilla Sällskapet till Rockbjörnen-galan! Känns väldigt kul :) 
 

Sånt där jag kommer sakna

Gårdagen bjöd precis på det jag behövde. Joanna, Tone, Elin & Jennifer. Vi åt kycklingsallad, mörk choklad och avslutade kvällen med att gå på bio - Magic Mike. Kommer sakna er när jag åker till Kalmar!
 
Nu sitter jag på kontoret med en kopp kaffe och nyaste Sofis Mode. Det är också något jag kommer sakna - att ständigt att nya tidningar att bläddra i. Som Marie sa första veckan - Man får se upp så man inte går in på Pressbyrån och bara råkar få med sig ett gäng tidingar ut.
 

KAP SLAP

Emelie gjorde något igår som hon gör ofta och väldigt bra - gav mig ett nytt namn att bita i. Kap Slap. Någon som hört om honom? En ung kille från USA som gör mash ups. Jag kunde inte välja bara en, och det säger väl allt om hur mycket jag gillar det här. Längtar redan till nästa sommar när jag ser och hör det här!!
 
 
 

Tjejkväll

Stressfinnarna börjar ploppa upp på hakan. Igen. Känner att galan börjar närma sig! Bara en vecka och en dag kvar! Har mycket att hinna fixa tills dess. Försöker att ta det lugnt när jag inte jobbar. Behöver sova mycket och äta bra. Men verkligeheten är där och det betyder att jag snart lämnar Stockholm för mitt lilla Kalmar. Där väntar min andra familj och en termin som inte kan bli annat än fantastiskt. Men jag har också mycket här som jag inte känner att jag fått tillräckligt mycket tid med. 
 
Som tur är ska jag träffa mina tjejer ikväll. Joanna, Elin, Tone & Jennifer. Blir middag och sen manlig strippfilm. Precis vad vi behöver! ;)
 

Million Voices

Den här piggade upp min jobba-framför-datorn-lunch. 

Ny vecka

Var på landet fredag och lördag. Vi firade mamma och Joanna som båda har fyllt år under sommaren. Fick mysa med mina kusinbarn och syskonbarn, och kände mig som världens mest givmilda moster när jag jagade dem i trädgården.
 
Nu är det en ny vecka och jag har massa kul att se fram emot. Ikväll ska jag äta middag med Emelie och Rebecca. Citerar Icona Pop; I love it!
 
 
En otroligt vacker bild på min lillasyster Joanna och systerson Allan.

Andrew Wyatt

Jag är fortfarande besviken på Miike Snows spelning på Way Out West. Men min crush på sångaren Andrew Wyatt har precis börjat. Hade ingen aning om hur någon i bandet såg ut, men när han kom ut på scenen.. oho, sexigare kille får man leta efter. Jag tänker inte ens försöka beskriva honom. Jag kan inte ens hitta en bild som tar fram det jag fann på Way Out west. Jag kommer inte se er igen Miike Snow, men musiken fortsätter jag gärna nyttja. 
 

Stockholms Kulturfestival

Snart ska jag iväg och äta lunch med styrelsen för Madeleine Ugglas Stipendiefond. Sen blir det styrelsemöte. Efter det ska jag möta upp mamma för att gå och äta födelsedagsmiddag. Någon som har tips på en bra restaurang? Jag var lite sugen på att sitta på Hermans och se ut över vackra Stockholm. Vi får se var vi hamnar. Kvällen avslutas med Stockholms Kulturfestival - Ola Salo står på scen tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester. Blir en trevlig dag :)
 
En annan trevlig sak hände för några dagar sedan. Denna bloggerska skrämmer mig lite grann, man vet aldrig vad  hon ska hitta på. Men den här gången skrev hon något som gjorde oss väldigt glada :) Kunde vi få bättre publicitet? Läs HÄR.
 
 

Kärt barn har många namn..?

Junisen. Hm. Har inte riktigt vant mig vid mitt nya smeknamn. Det var i veckan som Viktoria bara kastade ur sig det och nu används det flitigt. 22 år är tydligen ingen ålder när man jobbar med Marie, Charlotta och Viktoria. 
 
Jag tror det började efter en helg när jag varit ute på F12 och råkade uttrycka mig lite fel. "Nja, det var rätt segt faktiskt. Ganska mycket gamla människor. Typ folk mellan 30-40".. Fel sällskap att uttrycka sig till så. Sen fortsatte det på en lunch när Jens frågade vilket gymnasium jag går på.. Han sa att det var ett skämt men vi tvivlar. Viktoria säger att det beror på att jag använder uttryck som "fett kul". 


En bild från matchen igår :)

Grattis mamma!

Idag var jag en hemsk dotter. Idag var min syster en hemsk dotter. Båda försov sig och vi vaknar av att födelsedagsmamman redan gått upp ur sängen och gjort sin egen frukost. Aj aj. Detta känns inte alls bra! 
 
Grattis på födelsedagen kära mamma! Här får du en present av mig!
 

 

Nominerade

Rockbjörnen har fixat listor med de nominerade. Lyssna och rösta!
 
Wimp
 
Spotify

Snö

En av de vackraste konserterna under Way Out West var givetvis Laleh. När hon kom ut på scenen var det som om en ängel visade sig. Vackra, vackra Laleh. Hennes leende glittrade och överallt syntes små lyckorus. Hon känns så försiktig, och ändå lyckas hon ta plats på ett ödmjukt men samtidigt uppseendeväckande vis. Laleh fick mig att brista lite grann. Some Die Young var helt magiskt. 
 
 
Den här låten spelades och nu är jag helt fast. 
 

Hej mitt i veckan!

Idag är jag riktigt trött. Hade så svårt att komma upp i morse och det känns som ögonen hänger nere vid anklarna. Men..
 
Den här veckan fortsätter på bästa vis. I kväll ska jag äta middag med kusinerna, systrarna och farmor. Dags för bokklubben igen! Har som vanligt inte läst boken, men den här gången hade jag en väldans bra anledning - jag tål nämligen inte Selma Lagerlöf. Förstår inte hennes storhet. Ska pussa lite på min systersöner också. Som jag saknat dem! :) Här nedan är en bild på mig och min yngsta systerson Allan.
 
 
Sen ska jag möta upp Marie, Charlotta och Viktoria från jobbet och se Sverige - Brasilien! Feting kul.

Hatkärlek

Min favoritlista Hatkärlek* fyllde nyss 100 låtar. Det firar vi! Bara att ta :)
 
 
 
*"Hatkärlek" föddes ur en konversation med en gammal vän. Först hittar men låten, sen kommer förälskelsen, sen kommer besattheten av låten och man kan inte sluta lyssna. Man kan inte förstå hur någon annan låt ska kunna ersätta den här och låten går på repeat. Detta blir även låtens död. Man behöver en paus för att kunna hitta tillbaks till den där känslan och jaa... där föddes ordet. Det är en sorts hatkärlek vi känner. På listan läggs bara såna låtar in. Oavsett genre, men det mesta är ändå väldigt lugnt :)
 
Ibland blir det lite väl djupt kanske. Men så kan det bli ibland.

This is my cup of tea

Jag blev påmind igen. Det är detta jag lever för. Det slog mig under Bon Ivers konsert. Jag stod där med tre vackra tjejer och två nyfunna killkompisar. Tillsammans stod vi på tå och spejade ut över publikhavet i hopp om att Bon Iver snarast skulle entra scenen. Sen kom bandet. Då kom jublet. Då kom tonerna, och dem slutade inte förrän det var dags att kliva av scenen. Pauserna existerade inte utan konserten flöt på som om det var ett enda stycke med oändligt många nyanser. Vi var i euofori, kanske lite berusade och överallt hördes små suckar som sa hur vackert detta var. Bredvid mig stod ett par i varandras armar och lät tårarna komma. Jag tror det var av glädje.
 
Jag blev påmind. Detta är det jag lever för.
 
 
Tack Joanna, Tone & Johanna för fyra helt fantastiska dagar. Mitt leende har fortfarande inte lagt sig och det bubblande skrattet inom mig väntar på er.

Depth over distance

Okej, idag är jag på g! Som fan! Så fort mina absolut viktigaste dagsuppgifter är avklarade så kommer en fin recension av Way Out West! Så länge kommer Joannas favorit med Ben Howard. Press play and enjoy.
 


brb

Har väldigt fullt upp. Vill vara rättvis mot Way Out West, så en uppdatering kommer när jag har tid :)
(typ imorgon då!)
 
 
 
Blir hemskt glad över att se att ni fortsätter kika in här iaf :)

Way out west

Nu har min pyttelilla rumpa fått nog. Jag vill inte åka mer buss!


Way out west

Nu är vi på bussen! Försöker sova men grabben bakom mig spelar gamla hederliga donkey kong med högsta möjliga volym. Men jag kan också vara jobbig resenär. Jag gjorde ett tappert försök att få tyst på honom genom att läsa tipsen i cosmopolitan för Joanna med min vassaste röst. "så här kommer du om och om och om igen". Tror tanten bredvid Joanna ska hem och ge gubben några heta tips ;)


I Will Wait

Var ute och promenerade och pratade med min storasyster i telefonen. Kom nyss hem och ska nu sätta igång med allt packande och det sista jobbet-för-veckan innan vi åker! Men! Mååååste bara ge er något ännu mera fantastiskt..!
 
Mumford & Sons kommer ut med en ny platta i september och här kommer deras första singel - I Will Wait! Kan inte beskriva i ord hur mkt jag tycker om det här bandet. Dem är helt enkelt underbara! Har somnat, skrattat, gråtit, sjungit, dansat, myst, åkt bil, tränat och allt annat till deras musik. Och denna låt verkar lova en fortsatt framtid för mig och bandet! 
 

Never Let Me Go

 
Den här låten är helt fantastisk! Detta är mitt Way Out West-soundtrack!
 

 
Though the pressure's hard to take,
It's the only way I can escape,
It seems a heavy choice to make,
Now I am under.

And it's breaking over me,
A thousand miles down to the seabed,
I found the place to rest my head.

Never let me go, never let me go.
Never let me go, never let me go.

And the arms of the ocean are carrying me,
And all this devotion was rushing out of me,
And the crushes are heaven for a sinner like me,
But the arms of the ocean delivered me.



Inbjudningarna för Rockbjörnen-galan!

Igår satt jag och unga Lisa på Subitos kontor med inbjudningarna till Rockbjörnen-galan. Från klockan 09.00 - 18.00 vek vi inbjudningar, la i gnuggisar, klistrade igen, satte på porto och adresslappar.. Hur många? Lite över 1000 stycken. Så det var inte så konstigt att jag somnade direkt när jag kom hem vid 19.00 och inte öppnade ögonen förrän det var dags för mera jobb.
 
 
Idag ska jag påbörja allt inför Way Out West. Inte alls ute i sista sekunden. Nej inte jag. Aldrig. Jag ska bara packa, skriva ut biljetter, tvätta, köpa nytt, fixa nya linser (mitt sista linspar gick sönder idag...!) och jobba undan lite mer. 

En sådan där vacker helg

Vilken skön helg! Hallååå där solen, I totally love you! I fredags var det 20-årsfest för Jennifer. Fick en trevlig kväll med mina fina tjejer Joanna, Elin och Tone! Hamnade på f12 (surprise surprise), men åkte hem ganska tidigt! På lördagen träffade jag Atena på Café String och brunchade. Hade en del att ta igen då vi inte träffats på väldigt länge. Ska bli helt underbart att få festivala med henne och Nina i veckan! 
 
Efter brunchen träffade jag upp Joanna, köpte 25-årspresent och begav oss till Uppsala. Sedan skulle vi båda vidare på festligheter, men istället åkte vi hem och somnade. Idag har jag kört en ordentlig träningsdag med promenader, spinning och core-pass. Nu ska jag sätta igång med lite jobb inför veckan, rapporter för skolan och sen försöka hinna med lite sol! 
 

Vårens första dag

Allt är fint med den här. Texten. Melodin. Videon(!). Laleh. Tyckte det var otroligt vackert när hon sjöng den i Oslo på årsdagen av tragedin på Utöya. Längtar tills jag får se henne på Way Out West. Vackra, äkta Laleh!
Låt mig finnas, låt mig att finnas,
litet mer, jag är,
jag är inte beredd att dö än,
inte än.



Fredagsfika

Har lovat Marie sen dag ett att starta trenden - fredagsfika! Dessvärre har jag inte varit så duktig och det är alltid något som kommit emellan på torsdagskvällen.. Men igår tog jag tag i det (klockan 22.30!!) och bakade Devil'sfood Muffin. Dags att samla likes på jobbet! ;)
 

Dagens ord: Stress

Hela dagen symboliseras av ett ord: stress. Försov mig imorse och fick skynda mig jättemycket. Vi hade bestämt oss för att slopa sovmorgonen och börja klockan 09.00, vilket min kropp inte alls var beredd på! Så snabbt som tusan målade jag fransarna med mascara, satte på mig kläder och skyndade sedan iväg. 
 
På morgonen har vi nu gått igenom alla nominerngar till Rockbjörnen 2012 och NU har vi svaret! Ni får reda på resultatet på lördag och sedan kan ni börja rösta på söndag från klockan 10.00. 
 
Nu ska jag fortsätta att avsluta veckans arbete så helgen blir ledig. Ikväll ska jag på 20-årsfest och imorgon på 25-årsfest. Sååå osugen på att festa. Men vem vet, jag kanske taggar till ändå :) 
 
 

Miike Snow

WOW-racet fortsätter. Dag 2 bjuder på ett band som de flesta känner till - Miike Snow. Innan de kom ut som musiker så har det skrivit en rad hits! De ligger bland annat bakom megahiten Toxic med Britney Spears. Älskar deras röster och soundet är ofta så där magiskt. Det är en liten gott och blandat-påse med musik som både passar festen och kväll-på-berg-med-sina-bästa-vänner-i-solnedgången-häng!
 
Har sett dem en gång tidigare. Men då var jag alldeles för berusad på sommarkärlek för att lyssna. Blir bättre nästa vecka. Nu ska jag hem och laga middag till familjen.
 

Torsdag känns som en bra dag!

Åh vad det är surt när dagen slutar i mer eller mindre kaos. Fick en felbeställning igår och fick ringa och försöka fixa något omöjligt. Men nej, ingenting är omöjligt. Dagen startade med en lösning! Nu gäller det att ha is i magen och inte bara hoppas på att det går i lås - det SKA gå i lås!
 
Kunde verkligen inte sova igår. Låg vaken och snurrade, försökte göra mig trött genom att läsa och sedan bara inse att jag inte var trött. Skyllde lite på fullmånen. Slutligen somnade jag, och väcktes 4,5h senare av Joanna. Det blev en PW runt vinterviken och sen frukost. Älskar när man tar en date på morgonen. Finns ju inget bättre än frukostdater med sina vänner! 
 

Boy and Bear

Jag jobbar med lurarna i öronen och den här veckan är det uppladdningen av WOW som gäller. Så klart börjar listan med de låtar man hört, älskat och köpte biljetterna för. Men ju mer man lyssnar desto fler älsklingar föds och listan känns bättre och bättre för varje dag som går. Med en vecka kvar så kör vi En låt om dagen-race! Startar racet med en av dagens mer eller mindre sönderspelade varianter: Boy and Bear.

Nobody Knows

Efter att jag och mamma ätit middag på O'learys så åkte vi hem och slumrade i soffan. Men så dök Darin upp på TV-skärmen med sin sinaste singel Nobody Knows och vi båda vaknade till liv. Mamma tycker han är vacker. Jag tycker han är extremt begåvad. Han är inte bara artist utan även en skicklig låtskrivare. Han skriver inte bara sitt eget material utan har bland annat skrivit All This Way för Idol, till artisten Shayne Ward och även för det amerikanska pojkbandet V Factory. 
 
En riktig kick ass-sång på gymmet!

RSS 2.0