Svenskt Rockarkiv

Hemma igen. Till och med hunnit med en sväng in på Friskis & Svettis. Tycker namnet är så dåligt att jag nästan skäms för att berätta att jag tränar där.. Okej nej, så hemskt är det inte. Men jag tycker så mycket om Sats att jag inte kan sluta att känna vilket nedköp jag gjort!

Tänkte visa hur det ser ut där jag pluggar. Ett område där Hultsfredsfestivalen har sin grund och där Svenskt Rockarkiv befinner sig. Jag går sällan in på Svenskt Rockarkiv men när jag gör det undrar jag om någon skulle märka om det försvann en skiva eller en affisch.. Det är ganska lockande, nördig som jag är. Drömmer lite om att ha ett rum fyllt med skivor, affischer och scenkläder!



Föreläsningssalarna är döpta efter olika genre som Pop och Soul och på väggarna hänger guldskivor av t.ex. Beyoncé och Black Eyed Peas. Kan man vila ögonen på när man tappar koncentrationen eller bara behöver drömma sig bort från Hultsfred. Typ fundera på varför man är där. Ibland blir man inspirerad och fortsätter lyssna på föreläsaren för att klara ett första steg i sin karriär


Cara Mia Remix

Efter några timmar i sängen är vi på väg igen! Mot Hultsfred. Hann riva med mig två CD-skivor att vakna till i bilen - Adele och en blandskiva jag fick när jag fyllde 18! Sjukt kul när man återupplivar bortglömd musik - Cara Mia Remix var partylivaren nr 1 då!


Rocksveriges recension

Vilken härlig syn! Känns gott att somna nu :)


17.15

Idag är jag på Hultsfred Campus för att 1. få information om B-uppsatsen 2. få information om utlandsstudier och 3. föreläsning om skatterätt. Jag vet. Jag har sagt det förr. Men jag kan inte förstå hur jag klarade av att bo i Hultsfred i ett helt år. Idag har jag varit här i snart 6 timmar och ångesten kryper in under skinnet på mig. Bara två timmar kvar. Ser nästan fram emot bilresan då jag vet att den tar mig hem till Kalmar igen. Atena har laddat upp med Håkan Hellström i högtalarna.


Monarken

Nu har jag försökt hitta ord till "I'm Fucked Up" hur länge som helst. När jag hör en låt brukar orden komma till mig. Men inte med den här. Jag kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller typ bara vill strypa låten. På något sätt verkar det inte spela någon roll för den har redan satt sina spår. Min sambo och jag lunkar omkring hemma och sjunger "I'm Fucked Up" lite för ofta..

Hur som helst har bandet gjort en kul videoserie där dem "dricker sig snygga". Första videon är musikvideon till "I'm Fucked Up", video nummer två är typ som en videoblogg av morgonen därpå med fotografering. Och så slutligen är video tre en retuschering av bilden! Tänker inte förklara mer utan låter videoserien tala för sig själv! :)








Vad tycker ni? Hittar ni ord till låten? Gillar den sista videon när man verkligen ser vad mycket småsaker som fixas till i efterhand!

13.05



På biblioteket delades det ut baguetter. "Kallskänkan" har stans fräschaste baguetter. Med salami.  


Beautiful Things

Under en alldeles för lång tid har jag tjatat om hur dåligt musikutbudet varit.. Har inte hittat någonting värt att lyssna på. Men den här veckan dyker den ena förälskelsen upp efter den andra. Hittat nya älsklingar. Pepper Rabbit, Angus & Julia Stone, Sea Wolf och så nu denna grupp - Gungor. Vet inte riktigt hur man uttalar det men vad spelar det för roll? Nu kan jag se fram emot hösten och att gå i ide. En helt underbar musiklista fylld med höstmys, massa ljus och någon att kramas och pussas med.. 


Say Hello to SOL

Den där jätten Warner Music statusuppdaterade på Facebook något som intresserade mig. Klickade in mig på Youtube och hittade något som kan lätta upp i det annars deppiga höst-listorna. När hösten kommer så är det som om hela Sverige förbereder sig på en tid i ide. Det blir musik som Mumford & Sons, Melissa Horn, Ron Pope, Iron & Wine.. osv. Tycker alla ska blanda upp dessa dystra, men ack så underbara, listor med lite Svensk SOL!


Lots Sometimes

Har hittat en person i Kalmar som allt oftare ber mig skicka musik. Jag gör det. Jag älskar musik. Min musik.
Jag skickar det jag gillar. När personen tvekar till mitt val skickar jag en annan låt jag gillar. Men det fungerade inte heller så jag skickar något som jag tror personen kommer gilla. Personen säger att det inte riktigt är vad  som lyssnas på. Jag har nu försökt i flera dagar men ingenting fungerar. Tills igår när jag väljer att skicka min favoritlåt med Coldplay. En låt som alltid fungerar. En låt jag aldrig skulle klicka borta. En låt jag bloggat om så många gånger - Warning Sign. Ett säkert kort som gick hem.

Vad jag vill komma till är att jag gillar personen i frågas musik så mycket att jag måste ta några av spotify- listorna. Min musik är väldigt personlig och musik allmänt säger mycket om vem man är. Hädanefter skickar jag ingenting till dig.


Hatkärlek


Jar Of Hearts

Sandra är hemma igen! Firades med kvalitetsmiddag vilket innebär att vi satt vid köksbordet och pratade samtidigt som maten gladde kroppen. Annars brukar vi trängas i soffan med varsin skål framför ett avsnitt av Grey's Anatomy. Efter middagen delade vi filt i Sandras säng och kollade på Idol. Och vad hände sen? Jo, något ganska revolutionerande.. Vi tog mod till oss och spelade gitarr. Första gången jag lyckades stämma en gitarr till att bli spelbar! Baksidan med denna aktivitet upptäckte jag nyss. Korta naglar på vänster hand och något längre naglar på höger.. Ska fixas till genast!

Den här låten spelade vi! (Kan dock intyga att vi sjöng så pass högt att gitarren blev ohörd, tack och lov! Tror dock vi får smöra för grannarna imorgon..)


Natti


Living In Hysteria

Effektivitet är dagens ord. Morgonpromenad vid Kalmar Slott. Sen 6 timmar på biblioteket. Telefonmöte med Kenny som kändes så sjukt bra! Ibland tror jag att grabbarna bara ringer för att skälla på mig. Men sen inser jag att det är helt tvärtom. Update och rådfråging, planering och utvärdering av tiden som gått - vad kan göras bättre och vad bör göras.

Warner har lagt ut deras kommande singel så nu får jag spela den!


I Won't Let You Go

Senaste på listan hatkärlek. Äntligen kommer James Morrsions röst till sin rätt. Tidigare tycker jag inte hans röst gått ihop med musiken som den gör nu. En typisk låt som jag snart har spelat sönder, men lika söt är den ändå! Nu somnar jag med denna fras i huvudet.

"Open up, open up your heart to me now. Let it all come pouring out. There's nothing I can't take."


Catch Up

Pratade med Jessica nyss. Inte träffat henne ordentligt sen nollningen så ikväll tänkte vi köra en catch up. Lugn utgång med spontana idéer! Passar mig perfekt efter en dag av tristess.


14.28

Ni glömmer väl inte att hjälpa The Neverdies med fler spelningar på Bandit Rock?


London

Letade igenom datorn efter lite bilder och hittade en del från London-resan jag och Joanna gjorde i somras. Till min icke så stora förvåning äter vi på varenda bild. Speciellt den sista bilden visar en utomordentligt god måltid. Den gjorde vi inte om mer än en gång..


12.45

Igår var en lugn kväll som skulle sluta på Lilla Klubben. Dessvärre var det för många som hade samma tanke gällande kvällen och det resulterde i en lång kö som vi inte orkade förlänga. Nej istället satte vi oss på Krögers. en lugn kväll som sagt. Tanken är nu att jag ska plugga men hittar inte motivationen. Tror jag ska höra hur Sandras kväll slutade igår. Tydligen åt hon middag med Martin Stenmarck då hon jobbade på Ladies Night! Speeennande!


Titanium

Snabbdusch med efterföljande klädprovning. Inget fungerar. Allt är skit. Det blev något med sommar-känsla för att visa de bruna benen innan även dem börjar fjälla.. Något som fungerar bra är Titanium av David Guetta! Nu ska jag äta middag hos grannarna och sen möta upp Rebecca och Fanny!


Saved By The Bell

Medan grabbsen roddar inför dagens spelning på John Bauer i Norrköping sitter jag och klurar på en wikipedia-sida. Vi gjorde en ganska hastigt i somras som blev bortplockad efter bara en dag med motiveringen "Ett band som inte ens släppt ett album".  Så nu tar jag nya tag med detta då en andra singel är på väg!

Ikväll ska jag och Rebecca ut å slå klackarna i taket! Blir förfest hos Broman till att börja med och sen premiären av Lilla Klubben som fått nya arrangörer - Helena, Maria, Jenny, Charlotte och Björn från min klass. Konstigt nog sitter jag och laddar med lite Backyard Babies. Aldrig tidigare lyssnat men efter min desperation efter musik så fick jag slänga in några rockers för ett sista försök. Ibland måste man variation - kanske kan lite olyssnad rock få mig att längta tillbaka till den kommersiella popen igen..? Kanske blir Saved By The Bell



Från förra veckan när de spelade i Trollhättan!

Hatkärlek

Vill ni ha min hatkärleks-lista så klicka här. Där samlar jag allt jag förälskar mig i!


Older Brother

Fick en låt skicka till mig igår. Vi diskuterade lite hatkärlek. För så blir det alltid. Man fastnar för en låt och sen släpper man den inte, å inte heller släpper man in något annat. Det enda som spelas blir denna nyfunna låt. Sen tröttnar man och kärleken man kände för melodin eller texten, eller vad man nu kan tänkas ha fastnat för, övergår i hat. Förhoppningsvis har man då hittat något nytt att sätta på repeat. Kan ju liknas vid vårt slit och släng-samhälle..

Härmed presenterar och introducerar jag för er min stora nyförälskelse.


10.55

Vaknade två timmar senare än jag planerat av ett oerhört långt sms av Cronja. Hon är tyldigen lite lycklig över att mina fingrar börjar röra sig över tangentbordet här igen. Jag har dock problem. Vad innebär den här bloggen? Känns som jag hade ett ganska tydligt koncept för ett tag sen. Musik. Idag känns det dock som jag inte kan ge er det jag vill. Det råder musiktorka i mitt liv och det känns lamt att bjuda på musik som jag själv inte lyssnar på. Här är det äkta vara som gäller. Hoppas ni har överseende med min under konstruktions-blogg. Den kan bli lite svajig tills jag fattat ett beslut angående tema.

Började dagen med en lång promenad runt slottet med utsikt mot Öland. I öronen hade jag min storasyster och i näsan en doft av tång. Nu är det dags att fortsätta med plugget. Tenta om 1 och en ½ vecka.. Det här med immateriell rätt är väldigt intressant och jag känner att The Neverdies kommer kunna ta del av mina blivande kunskaper inom en snar framtid!


Another Day in Paradise

Idag fyller Sandra år och det firade vi igår. Pannkakstårta, muffins och chokladbollar tyckte vi var en helt underbar idé. Idag måste jag tänka om. Hade inte räknat med att bli lämna en hel helg med detta bara. Så om ingen kommer och räddar mig från allt detta så blir det ett snabbt besök i soptunnan! Och när jag ändå är inne på ämnet - imorgon ska jag snöra på mig springskorna och trampa lite på löpbandet! Har längtat efter det :)

Nu tänkte jag sussa. Måste börja vända på dygnet innan jag går under. Sov bara tre timmar i natt och känner mig knappt trött.


Från igår i vår finfina lya - Rebecca, jag, Sofia och födelsedagsbarnet Sandra!


Even You, Brutus

Kört igenom albumet några gånger nu och av någon anledning så klickar jag tillbaka på detta spår. Anledningen måste ju vara att jag gillar den. Mindre än en månad kvar till konserten!


Jag Och Min Far

Jag såg "Tack För Musiken" förra veckan. Då gästade Pernilla Andersson. Funderade lite på varför hon lyckats? Tycker faktiskt inte hon har en exeptionell röst. Tomas tyckte "hon var snygg och det är det enda som räknas". Under programmets gång fastnade jag ändå för hennes jordnära utrstrållning och kom fram till att jag nog inte kunde förneka att hon är en bra artist. OCH! Jag älskar Pernilla och Dregen tillsammans. Dregen har jag alltid varit fascinerad av. Ännu en sak jag inte vågade skrika ut förut. Hursom. Söt låt.

Videon är gjord av paret själva.


-

Sitter i Hultsfred på föreläsning. Sovit max tre timmar. Detta är inte till min fördel när dagens föreläsning handlar immateriella rättigheter. Kul läsning. I dubbel bemärkelse.

Living In Hysteria

18.00 Spelas Living In Hysteria på Bandit Rock! Blir perfekt när man står och steker pannkakor till kvällen ;)


-

Så här vill jag alltid kunna plugga! Den 19 november åker jag, Joanna och mamma till Playa de Ingles. Jag kan nog hålla ut några veckor till!


Don't Go Breaking My Heart

Och så kom Sveriges hopp med en ny topp!


-

Mitt i städning, tvättning och studering så ringde Rasmus. "Nu är det ditt jobb manager! Det är singelsläpp på gång!" Så jag har suttit hela kvällen och mailat och försökt komma på hur vi ska lyckas nå ut till alla rockers där ute. Får inte spela låten för er än eftersom den inte släppts än, men lyssna på Bandit Rock! Och tycker ni inte den spelas tillräckligt flitigt så requesta bandet här - The Neverdies Living In Hysteria.



The Lamb

Elin och Joanna har nu lämnat mig vid busshållplatsen å jag försöker smälta kvällen. Den var fantastisk. 15000 glada angelheads strålade tillsammans en sista gång. Jag bryr mig inte om att kvinnan bredvid mig skrattade när jag varannan gång jublade, skrek, sjöng och hostade. Jag bryr mig inte om att kvinnan framför mig tryckte fingrarna i öronen varje sekund jag bevisade min mycket livliga sida! Jag fick bli den lilla flickan på 10år som precis upptäckte en grym låt. En låt som sjöngs på ett språk jag ännu inte behärskade men på något sätt förstod hade ett vasst budskap. Sista gången jag fick höra min favoritlåt live. Kanske första och sista gången jag fick se, enligt mig, Sveriges vackraste utstrålning gråta. Men jag fick med mig en dikt som jag ska leta upp imorgon :)

The Apocalypse Is Over

Sitter på tåget mot Stockholm! Det går lååångsamt och jag är ivrig. Det står tönt inristat i min pannan och alla ser det. Jag har hetsat min lillasyster om att hon måååste gå dit tidigt. Att inte komma in finns inte på världskartan. Mamma tycker att man kan stå utanför - hon kan inte känna sin egen dotter. Om minnet inte sviker mig var det hon som köpte deras första platta till mig! Någon mer som ska dit?

One Of Us Is Gonna Die Young

Imorgon är det dagen jag inte vill ska komma. Det är sista gången jag får se The Ark live. Men så upptäckte jag en sak idag. Tänk om det är så många som känner som jag inför imorgon att jag inte kommer in. Mina juridikstudier sätter nämligen stopp för mina "komma-tidigt-planer" och istället rullar tåget in till Stockholm vid 18.09. Bara två timmar innan konsertstart. Samma kalas tar plats i Göteborg. Håkan Hellström har sin sista konsert innan det uppehållet ingen av oss vill veta av, på obestämd tid också! Hursom.. Där har människor redan börjat bilda en lång kö. Det får inte hända!


Jag Saknar Dig Mindre Och Mindre



Under våra 6 timmar på Arlanda igår natt så låg vi, huvud mot huvud, över några stolar och slumrade till denna. Visst är Melissa Horns låtar mycket lika varandra. Melodierna är så mjukt mörka och vackra och tillsammans med texter som man alltid kan relatera till så är hon helt perfekt till hösten. Det är lite som med Håkan Hellströms texter. Alla kan känna det men få kan sätta ord på vad vi egentligen känner. Och visst är det så? Jag saknar dig mindre och mindre. Så enkelt och samtidigt så svårt att uttrycka. Tack för detta!

Jag Saknar Dig Mindre Och Mindre - Melissa Horn

Look Around

Nu är jag tillbaka. Efter en veckas rehab kan jag verkligen säga att jag är redo för allt vad en student kan vänta sig. Föreläsningar, redovisningar, biblioteksbesök.. Tro det eller ej men både jag och Sandra har under veckan svettandes läst oss igenom juridikens grunder och arbetsrätt. Däremellan har vi fått i oss en å annan DÖNER (som till vår stora besvikelse betyder bröd), badat i poolen och bråttats med vågor i havet. Turkarna åt upp Sandra med blickar och en vågade till och med på ett fireri. Jag blev inte utlovad någon kamel.



Mer lämplig bild kan jag inte hitta..

Look Around - Red Hot Chili Peppers

Islands And Shores




Island And Shores - Deportees

A Drop In The Ocean

Bildbomb från helgen i Uppsala!



A Drop In The Ocean - Ron Pope


Police Station

Hela dagen har varit en enda lång väntan. Vill ta mina väskor och åka nu! Eller egentligen så vill jag inte ha med mig något annat än mig själv, Sandra och två bikinis. Vi har skjutit upp packningen för allt annat men har nu motvilligt satt igång med det. Båda muttrar om hur mkt fullt man lyckats samla på sig och undrar var allt snyggt tagit vägen? Eller har jag gått iklädd fula kläder hela sommaren? Har en stark känsla av att jag spritt ut mina snyggheter runt hela Stockholm. Kanske någon av er där borta som vet med sig att min gråa kavaj bytt garderob?

Imorgon blir det storhandling och Ikea. Nämligen sista dagen vi har vår kära familjebil här i Kalmar. Sen åker vi till Kolbäck och stannar där över natten.


Kan dem inte släppa hela albumet på Spotify typ nu! Ställer mig alltid frågan vad man gjorde innan Spotify? Streamade man på Youtube? Fan va drygt..

Police Station - Red Hot Chili Peppers


What The Water Gave Me

Nollningen är nu avslutad och jag kan säga att en vecka av rehab är på väg! Och då menar jag på riktigt. På tisdag åker nämligen jag och Sandra till Alanya för att sola, dricka vatten och äta frukt. Dags att få den där brännan som aldrig infann sig under sommaren. Toppen!



What The Water Gave Me - Florence + The Machine

Chasing Cars

Sova 21.00 för att ta igen sömn..? Det här med fasta tider verkar ha försvunnit ur min värld. Varken sover eller äter ordentligt längre. Men nu ska jag försöka slumra för att vakna upp till en fantastisk dag! Hej The Neverdies! Hej Uppsala! Hej allt vackert som lever där!



Låg nyss å trängdes i soffan med Sandra. Hur kan man inte känna för det här?

Chasing Cars - Snow Patrol

Never Look Back

Sjukstugan är uppladdad med Grey's Anatomy. Snart blir det familjens alldeles egna Ratatouille - typ vår paradrätt. Sen tror jag vi somnar någon gång runt 21.00. Men lika bra att få så mycket sömn som jag bara hinner. Imorgon ska jag nämligen till Uppsala för spelning med The Neverdies. Kan tänka mig att det kommer fortsätta i nollnings-andan med ännu mer onyttigheter att förfriskas med! Ska bli sjukt kul att få hänga lite med grabbarna och se dem spela igen. Ses vi där?



Never Look Back - The Neverdies

RSS 2.0