the artist house

Åh. Där försvann jag. Nu tillbaka. Fyllde 23 igår och har firat med familjen, ätit födelsedagsbrunch och druckit vin med min nyfunna energikälla Mimmi. Denna vecka har jag unnat mig sovmorgnar och slappa dagar. Vet inte om detta är orsaken till att jag nu blivit sjuk. Eller sjuk är väl dumt att kallas, men mina halsmandlar har svullnat upp (surprise) och jag känner mig hängig. 
 
En bild från min födelsedag
 
Hur som helst så lovade jag ju er en update från alla hemlighetsmakerier som hållt hus här på bloggen. Tre praktiktplatser dök upp från ingenstans och helt plötsligt hade jag chansen att välja. Det kändes helt fantastiskt men samtidigt ökade pressen på att välja rätt. I tisdags fattade jag ett beslut, efter många vändor och diskussioner med vänner och familj, och jag valde att göra min praktik på det relativt nystartade 360bolaget the artist house. Jag är övertaggad och så redo att visa branschen vad jag går för! 
 

Kendrick Lamar på Münchenbriggeriet

Möte nummer ett. Sedan tusen känslor samtidigt. Ringde Cronja som alltid säger saker så hjärtat pumpar lugnare. Sedan satte jag mig på Coffehouse by George och skypade med Joanna. Samtalet bröts och jag skyndade iväg till möte nummer två. Hjärtat slog fortare ju närmare jag kom. Efter mötet var energin på topp och jag gick till Münchenbryggeriet för att jobba. Gästerna kom, Kendrick Lamar spelade, gästerna gick. Klick. Sen var passet över. Somnade till Gossip Girl. 
 

Kendrick Lamar på Münchenbryggeriet igår.
 
 
På tisdag måste jag ha fattat ett beslut och då kan jag berätta var jag kommer bygga min karriär.

Kendrick Lamar

To do;
 
Möte med två företag, plugga och sedan jobba på Münchenbryggeriet. Ikväll spelar en viss Kendrick Lamar. Försöker fortfarande förstå mig på hiphop och kanske kommer vändningen ikväll. Atena såg honom i Malmö på KB och det var tydligen grymt! Är dock tveksam till en förälskelse ikväll.. Jag har en känsla av att jag kommer vara mycket upptagen med att balansera glas mellan disken och publikhavet.
 
Här är dock en mildare hiphop-låt som jag gillar. Vilken grym kombo; Petter, Daniel Adams-Ray, Salem Al Fakir och Vincent Pontare. Snyggt! Texten i svensk hiphop bär ett budskap som känns väldigt äkta och autentisk.
 
 

EP's Trailer Park

Ikväll ska jag köra en aw med Atena. Long time no see. Skönt att få prata med någon som är insatt i branschen. Förhoppningsvis kan hon ge några kloka ord angående mina kommande val. Såg även att det är WiMP Live Session på Story Hotel ikväll. EP's Trailer Park står för underhållningen. Inget band jag känner till sen tidigare, men känns som de kan bjuda på en trevlig livekväll.
 
 

Oskar Linnros tillbaka!

Har ni hört? Svenskpopen fortsätter. Eller det är iaf tanken jag slås av när jag ser att Oskar Linnros kommer tillbaka till sommaren. Det var Peace & Love som avslöjade detta. Den 20 februari släpps första singeln Hur dom än och samma kväll framförs den på Grammis-galan. Albumet Vilja bli var en trogen vän under mer än ett år och jag har stora förväntningar på herr Linnros!
 
Av någon konstig anledning får den här texten mig att känna mig väldigt ung. På ett positivt sätt.
Det är inte lätt att vara ung. Fy fan va skönt.
 
Jag var ett loppisfynd hon ville ha nått
Och jag blev använd en gång mest på skämt
(Fy fan vad skönt)
Var hennes tryffelhund
Åh jag borde förstått det men jag förstår det nu
Jag tänker aldrig mer bli 25 för

Nån slängde ut dig som en sommarkatt till slut
Som om det gjordes för din skull
Och du har någon ny att somna bredvid nu
Det är inte lätt att va så ung

Skönt att jag slipper bli 25
För ögonen svider och hjärtat bränns
Skönt att jag slipper bli 25
Ungdomen brinner ge mig eld
Skönt att jag aldrig blir 25
För sysifos ska till himmelen
Jag svär att jag aldrig blir 25 igen


Tandläkarbesök

Fantastisk kväll med Cronja igår. Etablissemanget underhöll oss med livemusik och några glas vin. Det var som om ingen tid gått även om vi både gått igenom så mycket att vi inte längre är desamma som sist vi sågs. Visst är det underbart med vänner som det bara är enkelt med!? 
 
Imorse var jag hos tandläkaren. Var ju dags efter tre år utan ett enda besök. Tandläkaren berömde mig och sa att det är nästintill obefintligt med så bra tänder. Tandhygienisten sa att det var ett nöje att gräva i munnen på mig. Ja, men ett besök var tredje år verkar passa mig bra, hehe.. Nu ska jag köra igång med plugget tillsammans med denna nyhittade låt! :)
 
 

Inte ropa hej än..

Jag tänker inte ropa hej innan något är bestämt. Jag tänker nog prata lite med några andeliga krafter och hoppas att det goda fortsätter hända mig. Jag kan inte säga något än, och det spritter i hela kroppen, men det händer mycket nu. Egentligen borde jag bara tänka fy fan vad jag är bra men jag oroar mig för när det ska skita sig. På fredag kan jag berätta vad som hänt, och jag kan lova er; det är bara ett lyxproblem och jag har hamnat i ett gudomligt läge.
 
Nu ska jag iväg till stan för att träffa min underbara Cronja som varit i USA i 1 år. Idag ses vi för första gången på 14 månader. 

Musikvideorelease från The So'Mores!

I fredags premiärvisades den och nu kan jag äntligen dela med mig till er. The So'Mores musikvideo till singeln Brutus. Jag citerar Miriam Bryant; Push Play.
 
 
 
Så.. Vad tycks?

Projektledning

Veckan börjar starkt med svaga insatser. Gick upp 05.50 för att träna innan jag mötte upp mamma å tillsammans åkte till hennes kontor. Får så mycket mer gjort här. Dock glömde jag frukosten hemma så när jag kom till kontoret var energin helt bortblåst och jag har fortfarande huvudvärk.. Försöker iaf få mkt plugg gjort idag så jag kan koncentrera mig på roligare saker. Har två finfina jobbmöten inbokade i veckan och DET kan nog bidra med energi!

Nu ska jag trycka näsan i boken och plugga fyra timmar till! :)


P3-dokumentär

Härlig söndag. Har verkligen bara försökt göra saker som jag mår bra av idag. Pratat i telefon, promenerat, tränat, kollat på serier, somnat till serier och lyssnat på P3-dokumentärer. Sen igår är det sistnämnda lite av en besatthet. Tycker det är extremt intressant med ouppklarade fall och höra hur rättsprocesser går till från sekund ett. Idag lyssnade jag på Södertäljeflickan och Mordet på Carolin Stenvall. Hemska berättelser båda två. Usch

Running to the sea

Joanna och Elin bad mig sätta ihop en partlista som de kan ha med sig till Le Alpes. Mitt i all house-letande dök denna nya singel upp. FANTASTISK. Lyssnar aldrig på Royksopp och när jag tänker efter kan jag inte nämna en enda låt av den norska duon.. Tycker iaf att den har lite samma tema som Kleerups låt Longing for lullabies. Hoppas ni gillar den lika mycket som jag gör. Ge den en chans, ni kommer inte bli besvikna!
 
 

The So'Mores

Tillbaka i Sthlm. Efter ett underbart jobbmöte i fredags så hoppade jag på bussen. Åkte till Linköping och kände mig som en stolt mamma när The So'Mores premiärspelade sin video. Sen öste de för en fullsatt publik och visade vilket grymt liveband de är! Känns så kul att samarbeta med så extremt duktiga musiker! Träffade även Rasmus från The Neverdies, som jag jobbade med för ett och ett halvt år sen. De har nu blivit signade av Cosmos och skaffat sig ett managementbolag. Han spelade upp några av deras kommande låtar som var riktigt bra :) 
 
 
Nu hänger jag med Joanna och Elin. Kör en svensk tacokväll, bakar mini-semlor och kollar på Mello. Så klart.
 

De e dark nu

Idag hände något helt fantastiskt! Jag blev erbjuden praktik (utan att söka) av en av mina förebilder! Jag har varit som i ett lyckorus hela dagen och kan inte fatta att detta händer mig! Berättar mer när jag själv vet mer :)
 
Lunchen med Kalle var toppen! Åt på Rice, snackade minnen och framtiden. Mår alltid bra av den där killen! :) Sen tränade jag med Elin på Sats Liljeholmen. Sen åkte jag hem och tog tag i projektledningskursen. Måste verkligen hitta inspirationen (!) och tror att bästa sättet är att ta mig hemifrån. Sitta på fik eller bibliotek brukar löna sig! 
 
 
Den här låten dök upp på gymmet och jag gillar den faktiskt. Fastnade inte alls för den nr hon framförde den på P3Guld, men den växer och blir bara bättre och bättre! :)

Spitfire med Centimeter

Hey ho!
 
Igår mötte jag upp Centimeter för det obligatoriska tisdagsmötet på Spitfire. Snackade inför det kommande singelsläppet. Finns mycket att ordna med pressreleaser, spelningar, marknadsföring och planering på lång sikt. Mycket ny information och på kort tid ska mycket hända. 
 
 
Nu ska jag läsa i projektledningsboken och sen in till stan för en tidig lunch med min mycket saknade vän Kalle! 

Crave You

En vän till mig har verkligen lärt känna min musiksmak (oftast prickar han rätt i prick och har bättre koll på vad jag gillar än jag har..). Han skickar ofta musik som går rätt in i hjärtat och plockas in i det sönderlyssnade Spotifylistorna. Den här är inte ett undantag. Skulle kunna gifta mig med introt som är sagolikt. Den här låten passar lika bra i sovrummet som på dansgolvet. För att förtydliga: en teaser på förfesten och en grovhånglare på efterfesten.
 
 

Stresshanteraren hitåt tack!

Det här med stress är något som inte försvinner. Det kommer finnas där sida vid sida medans tiden går. Har vaknat upp och insett att jag måste hitta ett sätt att handskas med den. Speciellt när jag vet att jag alltid kommer omge mig av tusen uppgifter samtidigt. Jag älskar ju att ha tusen bollar i luften samtidigt - och klara det! Samtidigt som stressen gör mig ont så finns det inget som kan göra mig så effektiv. Den liksom piskar mig i baken och ofta lyckas stressen omvandlas till energi! Bara något jag behövde få ur mig här.
 
Idag har jag äntligen fixat kurslitteraturen så jag kan sätta fart med projektledningen! Läsa läsa läsa och sen skriva lite. Idag ska jag fortsätta kontakta ett antal personer angående bokningar. Avslutar dagen med en träningsdate med Elin. Träningsvärken är brutal sen gårdagens mördarpass men jag längtar ändå!
 
Kör några musiktips senare! :)

Hej söndag

Igår firade vi min syster som fyllt 32 år med ansiktsbehandling och cafébesök. Sedan valde vi självklart att gå till hennes favoritrestaurang Tabbouli. Om ni inte varit där så är det ett måste! Maten är helt fantastisk och de serverar mycket libanesisk meze. Sedan är inredning otroligt mysig med massa tyger och ljus överallt.
 
 
Nu ska jag iväg och köra Grit Plyo med Joanna och sen ska vi möta upp farmor på Liljevalchs och se vårsalongen. Btw. Fick inte nog av denna kille igår! Hans utseende är tokintressant och det var  längesen någon kunde fascinera så mig som han. Kanske inte en låt jag skulle lyssna på dock..
 

-

Sovit extremt oroligt i natt så blev ingen morgonträning. Fick även ställa in min promenad-date med Kalle för att hinna göra det jag ska. Insåg igår att jag har en deadline till på söndag. Som alltid skriver jag upp en to do-lista för att ha koll och dagens agenda är låååång och intensiv. 
 
Puss på er

RSS 2.0