Lykke Li, First Aid Kit och David Letterman

Yepp, Lykke Li gästade David Letterman i natt. Tycker den här låten är riktigt bra! Jag blir så nervös av att se henne uppträda för att jag alltid får en känsla av att snart snart SNART blir det falskt. Snart sjunker hon. Men sen inser jag att det är så planerat, det är precis som det ska vara. Det är ju helt enkelt fantastiskt musikaliskt. Och visst blir det even better med First Aid Kit som kör? Tummen upp helt klart!



As usual..

..snor lite bilder av Cronja bara för att hennes kamera är så bra.


Back in business

Är i Sthockholm. Det är tentatider. Iaf för mig. Kanske lite för tidigt att börja men med tanke på att jag reser iväg nästa vecka så ska jag försöka plugga rätt intensivt det här två dagarna. Märk väl mitt ordval. Försöka. Tomas, mammas sambo, ligger i rummet bredvid och klagar på ryggont. Det är då han får ligga i sängen en hel dag, titta på TV och be Felizia om allt vad man vill ha som sjuk och vek. Alltså: Det är tufft att plugga när någon annan chillar järnet. Note to myself: Ju mer jag pluggar nu desto mer får jag chilla nästa vecka!

Vet att uppdateringen varit katastofal. Förra helgen var Cronja & Amanda i Kalmar och höjde festligheterna. Hade en förfest som dagen efter påminde om en SAW-film och med tanke på hur bakis jag var så blir det ingen alkohol på mycket länge. Men efter helgen så fick jag en "down period". Kände att jag behövde tid för mig själv och fundera. Egentligen behövde jag nog bara prata av mig och ta tag i saker, men ni vet hur det är. Ibland krävs det mycket för att kunna göra det där lilla. Det är skönt att vara tillbaka i Stockholm iaf.

Ikväll händer roliga saker! Jag och Joanna ska se Foster The People(!!!!!) på Debaser! SOM JAG HAR LÄNGTAT! Någon som ska dit? Eller som önskar att dem skulle det?

Stressad?

Gått omkring hela dagen och klagat på den stress jag känner inom mig. Stressad över tvätten som ligger i maskinen. Stressad över sammanställning av enkäten. Stressad över att jag inte bäddat sängen. Stressad över att jag inte dragit upp rullgardinen. Men varför det? Varför är jag stressad över småsaker. Varför fokuserar jag på såna skitsaker. Sånt där som man gör på 2 sekunder, det där som går fortast att göra. Jag tror att det är något djupare. Nej det där var helt fel uttryckt. Jag VET att det är något annat.

Jag läser nu en bok inför den sista juridik-kursen (branschrätt) All you need to know about the music business. Jag rekemonderar den starkt till alla som vill jobba inom musikbranschen på något sätt (oavsett som artist eller A&R) eller som bara vill veta hur det fungerar. Första studielitteraturen som jag slukar och inte kan lägga ifrån mig! Men... Den har fått mig att inse en del saker som pågår och förmodligen kommer pågå ett bra tag till. Så för att komma knyta ihop säcken - reminder to myself - sluta att stressa upp dig inför tvättider. Ta tag i dina stora problem nu! (Eller jaa, i slutet av helgen blir det..)


Hey Friday!

Att börja blogga med ett hej är verkligen inte min grej. Skippar det och kan istället berätta, och varna er, att jag i onsdags lyckades fylleringa, fyllesms och, hör och häpna, fylletwittra. Nej, det här med att ha en mobil med alldeles för många funktioner är ju en anledning mer till att lämna den hemma när man ska ut och slå klackarna i taket.

Oops. Måste hämta tvätten innan jag ska ha körlektion. Och sen sammanställa en enkät, läsa musikjuridik, till systemet, handla, möta upp Cronja (som kommer hit idag - JAA!) och.. ja ni förstår. Bloggen är inte prio ett.


Hej Onsdag!

Hemma. Byta om. Tackfest. vidare till Volym med Mange Schmidt och Thomas Rusiak. Känns redan nu som om tröttheten försvinner och tagget tar över. Imorgon verkar ganska suddig även om mycket jobb ligger och gror. Sammanställning av enkät om Rockbjörnen och management work. Hey hey hey.

Dessa vackra ska samlas ikväll vid Tackfesten!


Hey hey hey

Sjukt intressant dag! Hade föreläsning från 13.00 till 18.00 men den kunde fått hålla på i en evighet! Varför kunde inte alla föreläsningar vara lika intressanta! Idag har vi gått igenom skivkontrakt och ofta åkt in på ämnet: hur det är att jobba som manager (vilket vår föreläsare Calle Blom gör). TACK för att jag får energi och hittar tillbaka till varför jag vill hålla på med det här! "Göra business och ha roligt är få förunnat!" Ska upp halv fem imorgon för att hinna till skolan, men jag kan inte hjälpa att jag längtar lite! Efter föreläsningen blir det raka vägen hem för att byta om och sen gå på "Tackfesten!" Och med det sagt - inte så mycket bloggande imorgon!

Känns bra nu!

Chasing Amee

Har blivit största Twitter-nörden. Jag älskar det. Chasing Amee är ett band från Toronto som idag gjorde något, för dem, fantastiskt. Det upptäckte mig på twitter och kunde inte annat än klicka på "follow". Jag kan inte säga att låten är grym - jag vill men det går inte - däremot är videon ett kap!

Tråkigt för er som inte behärskar ironi. Mitt ex sa alltid att jag skulle få problem om jag fortsatte att skämta på det där sättet. Jag tänker motbevia honom.


If I had a boat



Snor en bild av Cronja. Hon är mycket mycket MYCKET bättre på det där med bildsköna ting! Hade jag en bra kamera skulle jag försöka bättra mig. Men utan kamera finns inget hopp för mig. Istället bjuder jag på toner. Detta är något jag gillar mycket. If I had a boat

Imorgon ska jag upp tidigt och träna. Sen blir det Flagstones Calle Blom som ska berätta om branschrätt. Kommer tillbaka till Kalmar lagom till sängdags. Så känns det iaf när mörkret tar över alldeles för tidigt.

Måndagsdate!

Vet inte hur jag hade tänkt hinna med allt..? Fick prioritera å valde det viktigaste - träffa Cronja. Blev bara en kortis då hon har mycket inplanerat med jobb å c-uppsatsen. Men förhoppningsvis kommer hon till Kalmar nu i helgen så vi får ses ordentligt! Tiden går så fort å snart åker hon först till Thailand å sen till New York för att plugga!! Undrar just när vår tid ska komma till oss? När ska vi befinna oss på samma plats så vi kan ses oftare?!

Sitter nu på flygbussen med Coldplays senaste i lurarna!


Hey Sunday

Haft en superskön helg i Stockholm. Först en helt underbar konsert med Bon Iver i Annexet. Häftigt hur ett storband kan vara så sammansvettsat och hänföra en hel publik! Låtarna gick i ett men varvades även av slammer som sedan ebbade ut i ett helt otroligt ackord som fick oss musiknördar att stöna. Varje låt gick som en rysning genom hela kroppen och när bandet återvände upp på scenen och spelade Skinny Love blev stämningen magisk.

Imorgon ska jag förhoppningsvis hinna klippa mig och träffa två vänner. Sen bär det av till till Kalmar igen. Längtar ner till mitt Småland!

Mys

Haft en supermysig dag med mami och Joanna. Tände ljus på pappas grav och sen bjöd mamma på lunch. Här är en knäpp bild på vår knäppa katt Felix..! Han är min sängkamrat när jag är hemma :)




Lyckligt slut!

Nattpromenad efter en fantastisk konsert med mina finaste!


Resan börjar närma sig ett slut..

Vilken resa. Som vanligt har jag otur å det blir inte som jag räknat. Om 30 minuter börjar huvudakten å jag hinner nog precis om jag tvingar benen att rusa fortare än någonsin!

Vill du vääääldigt gärna veta vad jag varit med om ikväll så hintar min twitter hyfsat bra - @feliziauggla


Trevligt!

Planet hade kört in i en fågel vid landning så nu får jag sitta några minuter extra på Kalmars lilla flygplats. Och på tal om fåglar - skönt att släkten aldrig är långt borta!


Hejdå kalmar

Ses i Stockholm! Puss å kram!


Jag hittade några...

Haha okej då! Hittade några bilder på oss.. Se upp!


Från klassresan till Venedig.


Samma resa på hotellrummet. Vad hände här?


Samma resa. Innan tävling. Jag säger detsamma - vad hände där?


Samma resa. Inte superglada liksom.. Haha


Så glada var vi när vi kom två i tävlingen!



Kan ju avsluta med en något snällare bild..


Mot Stockholm!

Klockan 9.00 skulle tentan börja. 07.45 har vi tydligen fått ett mail om att tentan för oss som ska skriva den i Kalmar börjar 08.00... Vid den tiden låg Sandra fortfarande i sin säng så hur skulle vi hinna? Klockan 09.00 smyger vi in i tentasalen som är fylld med tentaskrivande studenter, får höra att vi är sena och blir tilldelade varsin plats. Tar fram lagtexten och inser till min stora besvikelse att första sidan saknas, alltså den sidan med allmänna bestämmelser.. Kul! Tentan var inte speciellt svår men när det krävs lagrum för att argumentera så kan det bli svårt. Lyckades nog få fram några paragrafer på känn. Men ser inte att omtentan som något klurigt.

Om tre timmar sitter jag på flyget på väg till Stockholm! Jag längtar så mycket efter att träffa min familj och Emelie så klart! Har inte träffat Emelie sen i början av september! Sen att vi ska se Bon Iver är väl bara ett plus? ;) Som vanligt lämnar jag Kalmar för en konsert. Det börjar bli en vana nu. Om två veckor ska jag se Foster The People i Stockholm och i december blir det Magnus Uggla i Göteborg. Livet rullar och jag hänger på!


Helt knasigt. Hittade typ inga bilder på bara mig och Emelie. Däremot hittade jag denna vackra bild på Emelie!


Drömmer mig bort från tenta och höst..

Hittade lite bilder från i somras. Tänk om man kunde få vara så brun nu. Känner mig som en stor otränad deg i vinterblek hy. Gillare inte! Tur att jag åker till Playa Del Ingles om två veckor (!) med mamma och Joanna! Blir en del plugg därifrån men miljöbyte brukar bara vara bra!


Från Joannas slutskiva med Tone, Elin och Ellinor.


Joanna i London!


På väg mot Peace & Love!



Jag och Sandra i Turkiet!


Den årliga Ekerökvällen!


The Majority Says

Hittade en liten hälsning på Rookiefestivalen..


Sista plugget nu..

Har pluggat sen 10.30 imorse och nu börjar jag få riktigt ont i huvudet. Sandra ligger på soffan bredvid mig och känner samma värk i samma organ. Tur vi har våra 95.or som tvingas (?) laga mat. Efter middagen blir det sista plugget och sen kommer grannarna över för lite tentafika. Den där cheesecaken som tjejerna gjorde i tisdags får ju inte gå till spillo..

Imorgon tar jag flyget till Stockholm direkt efter tentan. Möter upp min syster Joanna och min finfina vän Emelie för att se Bon Iver i Annexet! Efteråt blir det nog en runda på Stockholms nattgator. Det var verkligen längesen jag var ute i Stockholm! Någon som ska ut?

Förresten, ni har väl inte glömt att följa min twitter?


Haha, Joanna kommer nog inte gilla denna bild. Från sommaren 2008 när jag, Emelie och Joanna såg Magnus Uggla på Skansen.

Väldigt Kär/Obegripligt Ensam



Har längtat så mycket efter lite musik av denna sköna röst - Linnea Henriksson! Älskade när hon gjorde en egen version av Crazy In Love i Idol. Hoppas denna singel är en början på en lång karriär inom musikbranschen för hennes del. Läste att hon skrivit musiken ihop med Orup. Tyckte det kändes väldigt otippat men när jag hör resultatet kan jag bara le. Den får självklart bygga på min Hatkärlek 

Newkid

Det är tentaplugg på Nygatan 29 A. Detta är vad ni får idag.


Natti

Nej, jag är trött å tänker sova. Imorgon ska jag fortsätta jobba på operation få snygg kropp! Sen bilfuckingskola och sen var det tentaplugg. Jippi, vilken onsdag jag har att se fram emot!


Å så kom hösten till kustpilen..

Haft en heldag i Hultsfred. Så klart går det inte att lita på tågtrafiken i Sverige när kylan tar över - förseninagr på grund av löv på spåren säger väl allt. Men det är ju många som klagar på detta så varför ska jag? Hade iaf vår sista föreläsning inför upphovsrätts-tentan nu på fredag. Den var förvirrande och det var allmänt kaos i föreläsningssalen!

Men så kom vi äntligen hem vid sex-tiden och Johanna och Bea hade ordnat så fint! Städat hela lägenheten, lagat en supergod middag och bakat två tårtor (cheesecake och marängtårta med daim). Efter detta plus gårkvällens 30-minuters ansiktsmassage vill jag inbjuda damerna till vår lägenhet på heltid! Tror aldrig jag kommer ha en så underbar tenta-vecka som denna! :)  

RSS 2.0