Luna

Dagens låt alla kategorier är denna:
 
Lycka. Glatt. Klirr. Kör. Electro. Pop. Stämmor. Plingel. Plongel. 
 

Hatar allt

Detta är mitt favoritkollektiv. Det där grabbgänget som bor i en stuga ute i skogen och spånar, skriver, sjunger, proddar, mixar, mastrar, filmar och festar tillsammans. Jag vet egentligen inte hur mkt som är sant här. Det kanske var en drömpresentation som sålde bra i media. Jag väljer att tro på den och berätta den vidare. Här är Den Svenska Björnstammens senaste singel - Hatar Allt.
 
 

Alla mina låtar handlar om dig

Efter ett tjusigt möte i Norrköping sitter jag och chefen på The Lamp Hotel (så fint hotell!) och inväntar vårt tåg. Kör lite mail-pingis och städar upp i inkorgen. Det där med att ha möten skapar oftast kaos i mailen.. Hursomhelst. Veronica Maggio. Alltså. Vilken fantastisk människa! Tror konserten höll på i nära två timmar och då var det glädje i varenda sekund. Hit på hit på hit. Det var uppenbart äkta. Kanske var kvällen extra speciell för mig då jag fick med mina bästa tjejer + att jag återigen träffade min fina Sandra, som jag inte träffat på över ett halvår..! Avslutade kvällen i en uppsalasäng med knäckisar och nattsnack med Emelie. 
 
 
 

Veronica Maggio

Sådärja. Då är det snart dags att stänga ner dagens arbete och ta en helt ledig kväll. Blir turnépremiär med Veronica Maggio ikväll och jag har lyckats samla ihop hela tjejskaran - Rebecca, Malou, Emelie och Cronja. Looking forward. Mucho.
 
Laddade upp med en Veronica Maggio-kväll igår och insåg att "Satan i gatan" är ett så fruktansvärt bra album. Mycket bättre än "Handen i fickan fast jag bryr mig", tyvärr. "Mitt hjärta blöder" har jag många många många härliga minnen till.
 
 

Uppochner-mode

Jaså. Det är måndag igen. En måndag med uppochner-mode. Från strålande glad till superlåg till fnissig till djup. Så här ser kvinnan bakom reaktionerna ut.
 
 
 
Efter en kväll med min käraste checkar jag ut. Tillsammans med den gamla plattan "Satan i gatan". Klart slut.
 

Hungry Eyes

Innan jag tar mitt pick och pack för att lämna urkalla Sverige och återse ett lika kallt Berlin så måste jag tipsa. Jag hade höga förväntningar på den här låten innan jag hörde den. Tokälskade debutsingeln Pumpin' Blood och hungrade efter ännu en succé. Jag blev något besviken, men tji fick jag - för nu älskar jag låten. Så tro mig när jag säger att den här låten är en riktigt dunderhit som hade slagit minst lika bra som Pumpin' Blood! Push play and enjoy - Hungry Eyes.
 
 

Så vi ses igen Berlin..

Ohlala. Om några timmar sitter jag på flyget på väg till Berlin. Jag var ju där första veckan av året men fick tydligen inte nog av staden så nu åker jag tillbaka. So excited!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Max Elto Taped Rai EP

Backyard Animals. Åh denna himmelska sång som P3 tog upp på rotation förra året. Nu är grabben (sorry) grabbarna ute med en EP på fyra fantastiska låtar. Ge denna EP tålamod och kärlek. Spår 1 har du garanterat hört förut. Spår nummer två får du för allt i världen inte hetsa igenom. Låt den vara långsam för sedan slår en hejdlös explotion till - och den vill du garanterat höra. Spår nummer tre är förmodligen Max Eltos nästa singel. Taped Rai EP avslutas mjukt och känslofullt. 
 

Ett publicerat lyckobevis!

Klar. Done. Finito. Publicerad intervju betyder glad tjej. Här kan ni läsa den intervju som jag gjorde med Ben Bridwell, sångare i Band of Horses. 
 
 
 
 

Intervju med Ben Bridwell

Igår avslutades jobbdagen med ett mycket trevligt samtal från Usa. Jag snicksnackade lite med Ben Bridwell, grundare av och sångare i bandet Band Of Horses. Det är ett sådant ögonblick som jag kommer bära med mig hela livet. Jag kan inte sluta fascineras av vilka fina stunder jag får vara med om och som jag tidigare inte förstått att jag kunnat drömma om. "Hey, this is Felizia calling from WiMP Music Sweden." Ville typ lägga till "Just sitting here in an empty office in Stockholm and talking to a huge star - as always on tuesdays.." För snart fyra år sen bodde jag tillsammans med tre andra i Barcelona. Kvällarna slutade oftast med alldeles för mycket alkohol och Band Of Horses - som jag och de andra precis förälskat sig i. Jag kan inte hjälpa att jag tänker så, men tänk om jag vetat då att jag en dag skulle intervjua dem? 
 
När nerverna lugnat ner sig och jag kunde sluta tänka "shit shit shit shit shit" så avslutade jag med att säga "Thank you for taking some time talking to me. I just wanna say, I really love your music and No One's Gonna Love You probably was the one and only song I ever listened to in 2010.." Lämnade sedan kontoret med ett fånigt stort leende och frågade mig själv "Kan man bli starstrucked via telefonen?"
 
 

När du skräms av och älskar utveckling - samtidigt

Jag tänkte fortsätta på det här temat att göra sådant som skrämmer oss för att utvecklas. För ett år sen hade jag precis blivit klar med min kandidatuppsats och då kunde jag vara stressad över en presentation för sex av mina klasskompisar. För fyra månader sen var det läskigt att välkomna och presentera på WiMP Live Sessions. För två månader sen var det läskigt att intervjua en svensk artist över telefon. Idag ska jag göra min andra telefonintervju med en internationell artist - som betyder något för mig personligen. Och det är lite läskigt. Men mer om det senare.
 
Idag publicerade jag en intervju med den amerikanska sångerskan Christina Perri - min första intervju med en internationell artist. Jag är nöjd med den intervjun men är väldigt redo att ta steget upp och ställa ännu bättre frågor och bli ännu mer säker. Hur som helst så känns det coolt när man får se sitt arbete på Aftonbladets första sida. Vågar inte ens tänka på hur många som besöker Aftonbladets hemsida varje dag.. 
 
 

Christina Perri

Dagens roligaste: Intervju med Christina Perri
Dagens läskigaste: Intervju med Christina Perri
Dagens första: Intervju med Christina Perri
Dagens nervpirr: Intervju med Christina Perri
Dagens adrenalinkick: Intervju med Christina Perri
 
Jaa, jag tror ni hajjar. Jag är så otorligt glad över att jag får möjlighet att bredda min comfort zone. Det är så skönt att kunna vara nervös men se fram emot saker på samma gång. Tänk om jag vetat att jag skulle intervjua denna kvinna när jag satt där i Sandras sovrum i Kalmar och sjöng med i den här låten. Kanske ska jag ta tillfälle i akt och berätta det för henne..
 
 

Intervju med De Vet Du & Sirena.

Har extremt mycket energi men av någon anledning så går allt i snigelfart. Stirrar in i skärmen med gudlfisk-minne "Vad gör jag nu? Vad skulle jag göra? Vad är det där? Vad håller jag på med?" Tog en tidig lunch och för en gångs skull tog jag en paus från mitt lilla bås med digitala atribut. Istället satte jag mig med en riktig papperstidning och mumsade på den lunchlåda jag hade med - att äta ute varje dag är överskattat. Dyrt och tappar snabbt charmen.
 
Tänkte bjuda på mig själv och visa upp vad jag gjort på jobbet den senaste tiden. Här är en intervju med De Vet Du. Det var den första filmade intervju jag höll i helt själv. Först satt vi på ett hotell men direkt när intervjun var klar blev vi utvisade och fick inte använda materialet. Oops. Gör om, gör rätt. Dock var det svårt att göra en repris av intervjufrågorn så fick improvisera fram nya frågor.. Den andra intervjun gjorde jag med Sirena och den gick mycket bättre! 
 
    
 
 
 

Sam Smith och Foster The People

En helt vanlig vecka. Eller inte. Detta verkar vara startveckan för nya releaser. Äntligen har julmusikens anda flytt och skivbolgaen levererar återigen ny musik! Shakira feat Rihanna. Foster The People. Enrique Iglesias feat Pitbull. Sam Smith. Den sistnämnda är redan en favorit, både för mig privat och redaktionellt på WiMP.
 
 
Pumped Up Kicks höll jag varmt om hjärtat för två år sedan så givetvis tog jag några glädjeskutt när jag fick höra att en ny platta var på g. Här är första singeln Coming Of Age. Inte kanske vad jag förväntat mig - men vad gör det när jag gillare! Lite The Killers blandat med The Royal Concept. Och helt ärligt - vem tackar nej till det? 
 
 
Passar på att bjuda på en Sam Smith-cover på Bruno Mars When I Was Your Man. Bara för att ni ska se vilken musikalisk skönhet detta är. 
 

Souligt housigt med Kygoti

Blev tipsad om en kille på Soundcloud som går under namnet Kygo. Hans remixer är riktigt härliga och jag vill på något sätt kalla det för soul-house. Har tidigare tipsat om Seinabo Sey och han lyckas krydda hennes låt Younger ännu mer än vad som borde vara möjligt. Full pott! Ed Sheerans senaste singel I See Fire (som även är soundtracket till Hobbit) har gått upp i toppen på de flesta streamingtjänster och radiostationer. Kygos remix är inget annat än fantastiskt! Nu väntar jag bara på att dessa ska kunna joina mina WiMP-listor.
 
 
 

Faul & wad Ad vs. Pnau - Changes

Hör jag en trend där saxofonen regerar? I do think so. Detta är dagens låt.
 

RSS 2.0