2013 var ett helt fantastiskt år.

Tänkte ta och göra en årsresumé. Förra året var den så enkel. Det fanns några få viktiga händelser i mitt liv och det var lätt att säga att min praktik på Rockbjörnen var 2012's bästa upplevelse. Tack vare den fick jag erfarenhet och kontakter. Jag visste dock inte hur viktiga dessa var men i dag är jag övertygad om att 2013 gick så bra tack vare det. Detta års bästa ögonblick är väldigt svåra att peka ut. De överskuggas av varandra och den ena upplevelsen gjorde den andra bättre osv. 
 
2013 började tungt. Jag avslutade min tid i Kalmar. Jag hade känt mig klar där ett tag och var redo att komma tillbaka till Stockholm. Väl tillbaka flyttade en av mina bästa vänner till Australien och mina andra besties åkte till alperna. Jag kände mig väldigt ensam, hade ingen motivation och ägnade min tid åt plugg. Men så ändrades allt efter ett samtal med C. Hon får mig alltid att hitta tillbaka upp på stigen och våga utmana livet. Jag kartlade intressanta människor i musikbranschen och frågade om de hade lust att träffas. Efter de gick allt uppåt - jag blev erbjuden tre praktikplatser och jobbade med två olika band (och ja, samtidigt pluggade jag och jobbade extra på Münchenbryggeriet..!). Men jag fick plötsligt ett lyxproblem och valde till slut att praktisera på 360-bolaget The Artist House. Där fick jag jobba med duktga människor och knöt ännu fler kontakter. Jag jobbade bland annat med band som År&Dar och The Fooo. När praktiken började lida mot sitt slut så fick jag konsultjobb på Aftonbladet och jobbade mestadels med Rockbjörnen. 
 
 
 
Sedan kom solen till Sverige och jag bodde mer eller mindre hemma hos C. Vi blandade jobb med sena nätter på F12 och Trädgården och fyllde de varma kvällarna med minnen. Vi sparkade igång sommaren med Summerburst i Göteborg och med den starten så kunde inte sommaren bli annat än underbar. Allt från dejter, utgångar, jobb, spontanresor, bloggade ifrån festivaler, Rockbjörnengalan och härliga middagar. Nej ärligt talat så har jag nog aldrig varit så lycklig som under den sommaren. 
 
 

Sedan kom hösten och jag jobbade på Espresso House. Hösten kändes lite tung just då men den känslan varade inte allt för länge. WiMP kontaktade mig och ville att jag skulle söka en av deras tjänster. En månad senare började jag som Junior Editor/Media Account Manager och det känns så otroligt bra! Efter bara två månader så har jag fått göra så otroligt roliga saker och jag vill citera Håkan "Jag tror att när vi går igenom tiden att allt det bästa inte hänt än."
 
 
 
Tack 2013. Du har varit otroligt snäll och det känns som jag har fått vara med om mer än jag kunnat drömma om. 2014 känns som ett år som kommer handla om mig och min yrkesroll - jag är redo att stärka den mer än någonsin! Avslutar detta inlägg med några låtar som följt mig genom hela 2013. Om några dagar kommer hela listan ut i WiMP!
 
 

Musik att lägga på minnet!

Det kommer så mycket ny och bra musik att det är svårt att sitta stilla på kontorsstolen. Jag lyssnar på så mycket musik och när man minst anar så dyker det upp något helt insane! Här är tre av mina favoriter just nu!
 
Jag hade inte ens lyssnat igenom hela EPn förrän jag vände mig till Karin och sa "Vi måste boka Katakomb till WiMP Live Sessions!" Hon lyssnade och några sekunder senare fick jag tummen upp. Jag är väldigt svag för artister som skriver musik på det här sättet. Katakomb bygger upp till något större och fångar upp en helhet. Det kräver lite tålamod att lyssna på men det är samtidigt så spännande att jag väljer att vänta. Lyssna på hela albumet här. P.S. Bandet är bokade och kommer spela på WiMP Live Sessions i början av nästa år! High Five!
 
 
 
Den här går varm på kontoret och jag har ännu inte fått nog. Det här är en produktion som känns så extremt välarbetad och fullproppad med kärlek. Jag älskar hennes röst och låtens snygga vändningar - när man precis tror att man kan låten så kommer man runt nästa hörn och tas med på en ny resa. Samarbetet mellan Seinabo Sey och Magnus Lidehäll (Filthy) måste fortsätta. Om och om och om igen!  
 
 
I ett av projeketen vi jobbade med på praktiken, som jag gjorde i våras, så var Say Lou Lou's Maybe You ledmotivet. Det kändes fräscht och nytt - något som var oförutsägbart och på väg mot en stor succé. Nu har tjejerna flytt Sverige och topplistorna är snart ett faktum. Deras senaste singel är riktigt bra. Jag älskar de afrikanska bastrummorna tillsammans med den poppiga melodin!  
 
 
 

RSS 2.0