Girl on fire

SItter där jag suttit hela veckan. På en stol vid köksbordet. Här är utsikten underhållande, minst sagt. Ser hur folk rör sig mellan bibblan och hemmet, hemsläppet och hemmet, mataffären och hemmet.. Men just nu är ögonen nere i böckerna. Har tenta på onsdag och började plugget idag, efter ett och ett halvt års uppehåll. Kunskapen känns långt borta, men med lite envishet så ska jag nog kunna plocka fram den! Ikväll ska jag träffa Jessica och äta middag och ha myskväll. Blir topp!
 
Den här låten har fastnat i mig. Alicia Keys är ju hur fanatstisk som helst! Och snygg som bara den!
 
 
 
 

Tack för en fin helg

Ännu en fantastisk helg har kommit och passerat. I fredags hade vi en ledig förmiddag som jag och Sandra spenderade på Kalmars kullerstenar, kollade i nyöppnade butiker och åt lunch. Sen hade vi kursstart i skolan. På kvällen hade vi lite hang hos Nina.
 
Igår hängde vi med grabbarna till Hansa City för att kika lite i affärer. Vi spräckte alla tänkbara teorier från förra kursen Sinnesmarknadsföring då det var killarna som letade fynd i evigheter. Jag och Sandra gick mest in och ut i butikerna i brist på tålamod och informerade killarna med orden "vi väntar utanför, älskling...". Dock lät vi killarna avgöra helgens experiment - färga håret. Jag skulle bli ginger och Sandra platinablond... Kunde ha slutat i tårar! Familjen består nu av Michell - the yellow pornstar, och.. Felizia med lite mörkare hår.. Fail! Idag tar vi tag i detta för att få bättre resultat!
 
Hursom.. Vi mötte upp resten av IK (introduktionskommittén) på restaurang Athena för att äta middag. Sedan gick vi till Kalmarsalen för att se RAW Comedy Club. Längst fram i mitten blev min plats, trevligt! Så sjukt kul kväll! Vi bjöds på underhållning av Mårten Andersson, Marika Karlsson, Kristoffer Appelquist, Axis of Awesome och Reginald D Hunter. Sedan var tanken att vi skulle möta upp Hagge och Tobbe på lugna Krögers, men grabbarna hade fått tag i vår findricka och hamnat på mellanfest. Så det blev natti natti för oss två.
 
 

Vart jag mig i världen vänder..

Nu har jag en ny tjockis-kudde och nya doft-ljus. Välkommen kära höst!
 
Nu sitter jag och Sandra och letar resor. Varför inte skriva examensarbete på annan ort? Kanske något varmt som Thailand? Eller kanske leva på rödvin och baguetter i en trång lägenhet i Paris? Men jag har även drömmar om att åka till min fina vän i New York i höst... Min hjärta tar glädjeskutt över planerna men min plånbok gråter blod.
 

Hemtenta check - ett steg närmre framtiden

Hemtentan är nu inskickad. I samma stund som jag skickade in den påbörjades nästa moment. Projekt: framtid. 2013 närmar sig med stormsteg och den medför ett stort frågetecken. I nuläget känns det inte så motiverat att åka till Zaragoza och göra en utbytestermin. Igår kväll gjorde jag en mind map över min framtid. Det svåra är att ta reda på vad man vill och sen faktiskt göra det. Hela livet har någon bestämt vad man ska göra. Grundskolan, gymnasiet, jobb, universitet.. Och nu när jag tar min examen och får göra det där som jag vill... ja då står det stilla i huvudet. Samtidigt som jag vill köra igång karriären och jobba så vill jag resa. Vem vet när man får tid att resa senare i livet.. AAAAH.
 
Nej, nu blir det en välförtjänt tripp till IKEA. Ska införskaffa nya kuddar. Har precis "lärt" mig sova med kudde och har "övat" med två plattisar. Nu är det dags att få två tjockisar i sängen! Sen blir det filmmys och middag med mina sambos. Har jag sagt att jag har världens bästa sambos (de två översta bilderna)? Skrattar löjligt mycket med dessa fina människor.
 
Jag & Sandra, Henke & Tobbe, Svenne & Andreas, Atena & Jessica.

En paus i hemtentan

Det där med att försvinna några dagar är enkelt. Det där med att sedan komma tillbaka, det är svårt. Så mycket har hänt och när jag väl får tid till annat så prioriteras inte bloggen. Den lilla tid jag haft har gått till mat, sambos och sömn. Men här är jag.
 
Har haft mycket i skolan. Grupparbeten är något jag snart går i symbios med. Varenda kurs jag läst har inneburit minst ett grupparbete. Men denna gång gick det fantastiskt bra. Vi var lite sega i starten och fick göra mycket justeringar och omarbete för att föreläsaren skulle bli nöjd. När han sedan blev nöjd ville han visa detta för resten av kursdeltagarna. 4 av 9 grupper fick göra slutredovisningen och min grupp var en av dem. Hörde jag ett VG? Komsi komsi.
 
Redovisningen avslutades och hemtentan påbörjades. Imorgon klockan 12.00 ska den skickas in men mitt mål är idag vid 16.00. Senast! När den skickats in tänkte jag köra segerdansen och sen sova. 
 
Sandra hittar inspiration till hemtentan??
 
 

Lilla Sällskapets väg

Fast. Nerkärad. Besatt. Repeat.
 
Lilla Sällskapet har tagit mig med storm. En sen storm. Jag var inte först med att lägga märke till er men nu när jag vet om er existens så behöver ni inte fightas om min uppmärksamhet. Samtidigt som jag skriver om Monki's sinnesstrategi finns ni i mina öron. Min upplevelse blir tusen gånger bättre tack vare er.
 
 
Ljudsinnet är det viktigaste enligt mig.

Kunskapstestet - check!

Yes yes YES! Jag klarade kunskapstestet och nu ärt jag 7.5 hp rikare. Detta innebär att jag får registrera mig på kursen och casha in CSN! Livet blev så mycket lättare och jag kan nu fokusera och ge all energi till höstens kurs!
 
Ikväll kom Sara över. Vi lagade middag, bakade muffins och drack té. Nu är jag väldigt trött så ska sova. Morgondagen börjar tidigt med promenad runt Stensö med Sara. Sen ska jag hämta ut kurslitteraturen och köra en heldag på bibblan.
 
Puss och natti.

Till mina systrar

Jag älskar den här filmen. Jag älskar hur berörd jag blir. Jag älskar karaktärerna. Jag älskar det provocerande budskapet. Jag älskar hur mycket kärlek som finns i den.
 
Varje gång jag ser den, och det har jag gjort extremt många gånger, så tänker jag på mina systrar. Bara tanken på att förlora någon av dem får mig att brista. Jag kan inte tänka mig ett liv utan någon av dem. Den här scenen är en av mina favoriter och den får mig att gråta. Varje gång.
 

Gangnam Style

Okej, har två saker som jag bara måste visa. Det ena är när Britney Spears lär sig Gangnam Style-dansen av självaste Psy. Den låten har väl inte undgått någon nu? Den har verkligen varit årets nollningslåt här nere i Kalmar. När jag kom ner till andra veckan var jag helt lost på dansgolvet när Gangnam Style spelades.. ALLA kunde dansen förutom jag som drog mig undan skamsen av denna fest-miss... psst, nu kan jag den! Älskar när Simon Cowell säger "It's brilliant" 

Sen måste jag visa de absolut sötaste tjejerna från Ellen Degeneres Show. Tänk om jag varit lite mer som dem när jag var liten? :)
 
 

En tisdag

Haft en heldag på skolan. Läser en kurs om sinnesmarknadsföring så dagens föreläsning handlade om känsel och smak. Sedan samlade vi ihop gruppen till arbetet och gjorde klart en undersökningsplan. Nu har jag precis ätit middag och ska skicka in en ansökan till ett mentorsprogram. Det är ett helt nytt koncept för tjejer i musikbranschen, och jag diggar det stenhårt! Vi tjejer behöver, i alla sammanhang, pusha och stötta varandra. Jag vill verkligen verkligen komma med, så håll tummarna för mig!!
 
Och här är en bild på mig och Svenne från finsittningen i lördags.

Finsittning

I lördags var det sista dagen på introduktionen för Kalmar Ess nya studenter. Det var Generalernas dag som heter nolledagen - då nollorna blir ettor. Overallen byttes ut och balklänningen åkte på när dagen avslutades med finsittning. Nya generaler valdes ut + årets två nollor. En toppenkväll helt enkelt!
 
Alla tjejer på förminglet. Hawa, Fanny, Sandra, Pernilla, Ingrid, Sofie, Helena, Sofia, Emma, Melinda, Ida, Victoria, Cissi, Angelica, Matilda, Louise, jag och Sofia. (Bara Sandra och Atena som sakandes..)
 
 

Heja mig

Pluggat hela dagen. Tog en tupplur och drömde mardrömmar. Vet att det ahr och göra med att jag är väldigt stressad just nu. Jag lyckas tygla mina nerver och tar tag i saker! Just nu har jag ett kunskapstest som jag måste klara för att få registrera mig på kursen och få CSN. Det tar mycket tid och energi men det måste göras. Samtidigt så har jag ett grupparbete, praktikrapporter, praktik-avslutande och en hemtenta som ligger och lurar. Det enda positiva med att jag ahr så mycket att göra är att jag presterar bäst under press.
 
Igår hade jag och Jessica myskväll. Lagade middag och satt och pratade i timmar. Förra terminen var hon i Usa och innan dess hann vi bara träffas en gång. Det fantastiska är att det känns som vi känt varandra hela livet. Vi förstår varandra redan innan vi lärt känna varandra :)
 
 

Switchfoot

Tittade på några avsnitt av One Tree Hill förra veckan och fick en crush på den här låten. Bara titeln säger ju allt.
 
 
 

Sov-maraton

Är hemma i Kalmar. Introduktionen är inne på sin andra vecka nu och jag ligger hemma och är sjuk. Febern har gått ner och nu är det mest halsen som gör ont. Bara jag inte har feber så ska jag nog klara den här veckan! Pratade med Marie i morse och hon var inte ett dugg chockad, "efter-projekt-sjukan".. Har sovit hela dagen så det är lika bra att jag fortsätter mitt sov-maraton nu. Natti

Ett fantastiskt bra avslut på en fantastisk sommar

Nej texten försvann.. Här är en spontanare från gårdagens extremt spontana kväll :)


RSS 2.0