Å så plockar vi fram de kända danseskorna!

Stormötet avslutat - nu blire feeeest!


Födelsdagstårta!


Easy Me Down

Lördag. Födelsedag med brunch, bowling, pub-häng och middag på Koh Pangang. Sen åkte vi heem och åt lite mer födelsedagstårta och kollade på de sista minuterna av melodifestivalen.

Söndag. Långpromenad i solen. Shopping. Middag med familjen.

Idag. Tåg från Stockholm till Linköping till Kalmar. Snabbt hem och lämna packningen för att sedan traska ner till skolan och ha Huvudfadder-möte. Det kändes så otroligt bra! Känns som vi lyckats få fram ett riktigt bra gäng! På onsdag har vi möte med hela staben och sen på kvällen blir det förfest hos mig.

Den här låten har blivit min "här-kommer-våren-sång". Jag hoppas inte jag lyckas tröttna på den innan det faktiskt är dags att kliva ut i converse och shorts. Klicka på play och tyck om den lika mycket som jag!


Lyckorus!

Ååh vilken otroligt bra dag jag haft! Träffat Marie som berättade att hon vill ha mig som assistent! Marie är projektledare för Rockbjörnen och har gått samma utbildning som jag :) skulle varit hennes assistent förra året men blev lite strul på vägen.. Nytt försök nu då. Håll tummarna för att det lyckas! Sen hade jag ett möte på Warner med Mattias Wachtmeister. Träffade mycket trevliga Armand Mirpour och hans manager, som knasigt nog också gått min utbildning. Ja, här nätverkas det! :)

Nu ska jag träffa min mamma och shoppa! :) hoppas ni haft en lika strålande dag! Puss


230212

Jajamensan, jag sitter fortfarande på bussen som rullar uppför Sveriges kust mot Stockholm. Ikväll ska jag träffa mina kusiner hos farmor. Det är dags för bokklubb. Imorgon ska jag träffa Marie för en fika! Är även väldigt sugen på att ta mig en ordentlig tur på stan för att köpa sådant som Kalmar inte har! På lördag är det dagen med stort D - min födelsedag!

Nu hugger jag tag i mitt CV och personliga brev! Det är dags att visa MusikSverige att jag finns! 

Gröt?

Haha, jobbigt att man inte kan ändra sina inlägg från Iphonen! Gröt överallt? Hade ju varit kul, men dessvärre syftade jag på ordet grönt! ;)


Mot Stockholm!

Tog en PW som schemat på aetas.se så snällt skrivit upp åt mig. Helt sjukt vad mycket snö som smällt bort under natten! Det var gröt överallt, himlen blå och för att vara ännu mer klyschig så vill jag berätta att ett flertal fåglar kvittrade!

Väl hemma så packade jag väskan överfull som vanligt. Förstår inte hur jag alltid lyckas? Sen sprang jag ner till bussen i alldeles för varma kläder och höga klackar. Nu har jag 6 timmar framför mig med CV-skrivande och Egoboost-läsning! :)


BLUR

Blur fick sig nog ett uppsving efter Amanda Fondells tolkning av Song 2. Nu är det bekräftat att bandet kör en festivalspelning på Way Out West. Men nog om det. Jag ska nu till skolan för att ha de sista intervjuerna och sen är det introduktionskommitté-möte. Då bestäms vilka som blir 2012's huvudfaddrar! :)


Var är ni?

GE. MIG. NYTT. ATT. ÄLSKA.

Var är alla finfina band? Var är ni oupptäckta, kreativa människor som bara väntar på att bli upptäckta? Var är alla oslipade diamanter?



I väntan på svar beger jag mig ner till tvättstugan och sedan till grannarna för att äta en nybakad semla! Puss på er.


-

Är heeelt död efter den här dagen. Sovi alldeles för lite och slarvat med maten.. Ska faktiskt vara så duktig och krypa till kojs redan nu.

Lyckas inte skicka vackra kommentarer till Sandra som nu befinner sig i Thailand - lyckost! Hoppas det regnar. Hoppas du blir magsjuk. Hoppas en rabiessmittad hund biter dig. Hoppas du är jätte-jetlaggad.  Hoppas du har det fantastiskt bra där borta!


När vi var i Turkiet i höstas :)


200212

Första fem intervjuerna är gjorda! Nu ska jag iväg på föreläsning och sen blir det ännu fler intervjuer. Ikväll blir det träning och uppladdning av PT-veckorna! Här ska bli nya vanor! ;) Är så där äckligt motiverad!

Busted!

Jag vet vem som kommer krypa till skolan imorgon! Inget roligt pass idag - vad-plågning skulle jag vilja kalla det! Imorgon blir det det gamla hederliga löpbandet! Har precis sammanställt en träningslista åt Viktor. Det blev mest Kings of Leon och House - för mig fungerar det bäst! Och imorgon börjar jag även träna med aetas.se!

I fredags fick jag hem Peace & Love-dvdn med The Ark-konserten, signerad och klar. Haha, höll på att sätta maten i halsen när jag fick syn på mig själv. Upp med handen i luften, vrid på huvudet och skrik så högt du kan. Ja, nu vet jag hur jag ser ut där i mängden. Hängiven. Borta. Överexalterad. Taggad.


190212

Mamma och Rebecca har nu åkt hem. Jag och Sara har skickat in b-uppsatsen och nu drar vi och tränar. Uppdatering senare! 


Plagiat-akuten

Andreas Jonsson - Suede? Lovelight - The Beautiful Ones? Jag bara säger det. Här sitter vi i soffan och sjunger så här:



Så mycket bättre!


:)

Wohow, nu ska jag springa ner till Skvallertorget och möta min mamma och storasyster. Det blir en familjehelg! :)

Erato

Ey, det här är så snyggt. Men vem vann? Det har jag absolut ingen aning om.. Oops.


Put The Dog To Sleep

Detta är mitt senaste tillskott i Hatkärleks-listan! Den är helt enkelt galet klockren. Personlig. Egen. Vacker. Blottad. Ödmjuk. Kärleksfull. "Lägg armarna kring min midja och vagga fram och tillbaka tills vi blir kära."



klickeliklicka

Tema: Mitt efternamn Uggla

Efter att Volym blev av med mig var tanken att jag skulle traska hem. Men stötte på fyra unga män som skulle ta den vanliga nattvägen förbi Max. Alkoholen hade tagit upp killarna på toppen och dem kom på den ena lustiga kommentaren efter den andra. Tema: mitt efternamn Uggla.

Brukar vara duktig att sätta Iphonen på ljudlös på nätterna och jag tackar mig själv. Halv 3 ringde dolt nummer och lämnade ett röstmeddelande med Magnus Ugglas Gör Mig Till Din Man. Och klockan 4 får jag ett mail innehållande denna text:

Regissör: Linus Karlsson
Skådespelare: Simon Hedström
Producent: Simon & Linus
Narr av: Felizia Uggla
Inspiration: Magnus Uggla
Uggla: Felizia Uggla
Ljudeffekter: Naturligt uggleljud
Natureffekter: Ugglor i mossen

Till Felizia från Linus & Simon. Med kärlek


Fire

Adrian Lux kommer med nya påhitt. Denna gång tillsammans med Lune. Känns som en låt som kan få en plats i party-listan. Eller vi säger så här. Rebecca skickade ett "jag blir sen"-sms vilket betyder att jag nu sitter, klar och reda för en utgång, och taggar tillsammans med ett glas vitt. Och ja, denna sväng-höftande-trudelutt.

Lune. Hm. En remix av Amanda Fondell och duon Rebecca & Fiona! Eller vad säger vi kära musikälskare?


Wild Ones

Efter en extremt effektiv dag är det dags att belönas - utgång. Rebecca kommer hit om några minuter. Behöver hjälp med vad jag ska ha på mig, det eviga problemet, och hoppas att hon kan hjälpa mig med det! Sen går vi några gator bort till Sofie och Malin som har inflyttningsfest. Sen är väl tanken att vi fortsätter till Volym, I guess.

Så mycket info hade jag idag.


Tagg på den!


Project Elephant

För ett tag sen började ett band följa mig på Twitter och självklart var jag bara tvungen att börja följa dem. Skulle ta reda på vad det var för ett band men glömde sedan bort det - tills idag! Snubblade över en akustisk version när bandet tryckt ner sig i en soffa för att sedan helt oprentatiöst musicera. Precis sånt som jag bara ääälskaaar. Missuppfatta mig inte. Välproducerade och välgenomtänkta projekt kan vara svårslaget. Men när det inte är helt perfekt så finns det en charm som jag är svag för (tänk Håkan Hellström). Men missuppfatta mig inte ännu en gång. Detta band är inte ett ogenomtänkt band. Jag kollade upp originalversionerna på Spotify där det bjuds på ett helt annat sound. Skulle vilja ha någon eller några att jämföra bandet med, men jag finner inte riktigt någon bra likhet. Kanske har bandet något eget helt enkelt.

Nog om missuppfattningarnas berättelse - jag gillare och tackar bandet för att jag fick upptäcka dem! Project Elephant - klicka här för att höra en annan låt.



En sista mening. Den 1 mars spelar Project Elephant på Bara Vi i Stockholm.


140212

Så där ja. Presentationen över och fick mycket bra feed back! Nu ska jag snart iväg på ett läkarbesök men innan dess ska jag läsa igenom ansökningarna till 2012s huvudfaddrar. Hela 50 stycken sökte så jag är övertygad om att det blir ett sjukt bra gäng!

oooh how interesting..

Aetas

Åh jag gjorde nyss mig själv en jäääättestor tjänst och skaffade mig en PT via internet. Hej hej beachen 2012, jag förbereder mig!


Bajsa

BAJSKORV! Skrev ett jäääättelångt inlägg och så dog mitt internet precis när jag skulle publicera. Damn! Sammanfattning: Sökt utbyte. Imorgon har jag presentation i Business Relation. Efter det är kursen klar och jag kan säga adjöss och hej. Sjukt många ansökningar till att bli Huvudfadder. KUL! Men oj va svårt det kommer bli att välja endast 8 stycken! Intervjuerna drar igång nästa vecka :)


En bild från i lördags. Atena, Rebecca, Sandra och jag.


Här traskar jag hem i kramsnö! :)


Tentaslask kan vara det värsta ordet. Ever.

Tentan skrevs mellan 9-13 sen fick vi som vanligt kli i fingrarna vilket resulterade i att vi rensade ut skåpen i köket. Nu har vi alltså rensat ut saker som inte tillhör oss utan detta är saker som andra människor tryckt in i skåpen. Tre strykjärn, tusen ljusstakar, tre paket svinto och skit skit skit.

Hur som helst. Nu ska jag till Danny för att laga middag med Sandra, Atena, Nina och Sanna. Ja och Danny så klart. Sen blir det inflyttningsfest/tentaslask och utgång på det. Inte varit ute på tre veckor så det ska bli riktigt kul! Kvällen är inte mer planerad än så.

Hey Friday!

Ikväll blir det TP med frågor fokuserat på Business Relations, Networks, Technologies, Purchase and Offerings.  Sandra kommer snart hem med Sushi och sen trillar det trevliga sällskapet in om nån timme. Jag är inte all nervös och känner ingen tenta-ångest inför imorgon. Jag brukar alltid prestera bättre om jag är nervös innan, men hoppas detta är undantaget som bekrfätar regeln!

Imorgon kväll blir det inflyttningsfest och tentaslask!

100212

Sista dagen innan tenta, ja då är det dags att sätta alla bitar på plats. Ställa de sista frågorna och ta reda på de slutgiltiga svaren. Ikväll blir det TP med egengjorda frågor med fokus på Business Relation.



Isabella Löwengrip är ett superbra exempel inom alla BR-områden!


Hej tentatid! Jag vet min framtid.

Åh jag är en hemsk hemskare hemskaste bloggaren. Finner mig mycket glad över att ni ändå trycker er in här. Sitter från halv nio på studentbiblioteket och trycker in information. Någon gång runt 6-tiden kurrar magen och det signalerar för hemfärd. Lägger böckerna åt sidan och äter någon maträtt som vi kommer på under tiden den lagas. Sen.. Ja sen, då blir jag rastlös och vi tar använding av vår fantasi. Igår spelade vi TP hela kvällen. Hela kvällen betyder till klockan 22.00 då vi stupar i säng. Idag blev det en barn-spådom-lek. Framtiden lovar mig: Bo i ett hus. Gifta mig med en bratt. Bo i Stockholm. Inga barn. Jobba med ekonomi. FY FAN VA TRIST!


Exam

Inte direkt superuppdaterad.. Tenta på lördag. Does that make sense?

Vill gärna ta åt mig av äran.. Men det är Saras fina mind map!


Old fashion

Kommer ni ihåg när Ztv levde och sände från Hultsfredsfestivalen? När kan det ha varit? Typ runt 2000 o framåt? Det enda jag minns är hur jag aldrig skulle bli en sån där som gjorde såna där saker. På den tiden då mammas ord var lag.  På den tiden då jag inte fick tycka utanför ramarna för vad en 10-åring bör tycka. Filmen Festival skulle aldrig kunna bli verklighet för jag var inte en sån typ. Vilken tur att man en dag vaknar upp från barndomstiden och inser att gränser ska pressas utåt. Sen inser man att gränserna är där man själv sätter dem. Och det är långt ifrån avgjort än!




060212

Hade en underbar kväll igår med Karen, Sandra och Agnes. Blev skrattretande diskussioner om oss svenskar efter att Karen tvunget läst en bok om svenskar - the vikings. Vet inte hur modernt synsätt det är, men vi svarade snällt på hennes frågor :) Karen tackade oss genom att bjuda på en tysk maträtt som jag ej kan uttala namnet på, och sedan övade hon sig på svenska ord genom att vi pekade på diverse saker i rummet. I utbyte fick vi lära oss en tysk "matsång".

Nu ska jag till skolan för att ha seminarium. Lite kenpigt då ingen vet hur detta ska gå till. Efter det kommer jag sitta kvar i skolan och, suprise suprise, göra ännu ett grupparbete! Vad gör ni idag?


Who Started It

Vaknade av att jag snarkar. Mys.

Får inte nog av denna underbart mysiga låt. Lalehs album är verkligen riktigt bra!


Give Me All Yor Luvin'

God morgon! Varit vaken sen halv sex. Klockan ringde inte förrän halv 7 men av någon anledning kunde jag bara inte sova. Morgonpigga jevel.. Sitter nu på bussen och njuter av det fantastiska vinterlandskapet utanför bussens ramar. Solens strålar tar sig igenom den 15 grader kalla luften och jag hoppas den anstränger sig riktigt ordentligt för att ta fram våren. Just nu känns den ju väldigt långt borta men jag vill gärna tro att snön kan smälta bort lika hastigt som den kom..

Nu så, lite musiknyheter. Har ni hört Madonnas senaste? En riktigt snackis ha? Jag lyssnade precis på den och njaa.. Iof så har jag ju aldrig riktigt gillat Madonna. Hon är en ikon som kommer leva vidare, men ärligt talat, vilka sitter hemma och lyssnar på La isla Bonita, Music och Vogue? Inte jag iaf. Däremot tycker jag Nicki Minaj har något eget och är en riktigt utstickare. M.I.A har ju typ en (?) grym låt, men efter hennes diva-fasoner på Peace & Love-konserten har jag inte direkt tänkt börja gilla henne nu. Hade inte tänkt älska denna låt, men lägg låten i en DJs händer och jag kanske kan dansa lite på dansgolvet.

Okej. Jag ger mig. Madonna skulle inte vara en så framgångsrik artist utan att ha lyckats, right? Summan av kardemumman: Jag lyssnar inte på Madonna.




Vapiano

Sitter på vapiano med mamma å Tomas nu. Ska snart åka hem för att göra det där man gör varje år så plikttroget - melodifestivalen. Update senare :)


040212

Sitter i bilen på väg mot berwaldhallen. Idag är det Ola Salo-konserten som jag ska se tillsammans med mamma å Tomas. Efter det ska vi ut å äta. Bra familjedag!

Lyckades få till några, med syfte på några, lockar med plattången! Är så extremt dålig på sånt där så cred till mig! ;)


Emmylou

Tänk om jag var så där begåvad. Tänk om min syster var så där begåvad. Då skulle det kanske vara hon och jag som satt där och sjöng, kunna röra Patti Smith till tårar och turnera världen runt. Men nu är det inte så och istället så får jag avundas dessa två tjejer som sjunger så fantastiskt bra. Att min mammas sambo tycker det låter som alla andra är helt oacceptabelt! Det här, om något, är fuckin unique! Se hela avsnittet här för att få veta vad låten handlar om!


030212

Har alltid undrat varför man ska ha en konsert på dvd. Konsert-känslan kan väl omöjligt följa med hem till vardagsrummet? Har dock börjat förstå vilken genialisk idé detta är. Denna video SKA hem till mig. Redan beställd, inte så mycket att tänka på! Haha, ganska roligt när jag tänker på det. Att beställa en tröja på internet gör jag bara inte! Men att köpa musik, ja det är lika naturligt som att frukost kommer före lunch!

Den här konserten har jag berättat om så många gånger att ni snart får krupp på mig. Utan en gnutta bidragande kraft (typ alkoholens påverkan) tror jag aldrig jag får uppleva en sådan konsert-upplevelse igen. The Ark var ett grymt liveband. Inga men!



Komsi komsi hem till mig och ha konsert-time. And again, and again, and again..


Hejahejaheja

Fysisk update: Halsen mår mycket bra idag! Började hosta massor igår så innan John Blund hann till mig tog jag en shot hostmedicin som jag svalde med Kan Jang. Blir en dag hemma idag också, bara för att verkligen inte bli sämre. Det är ju så förbannat tråkigt att vara sjuk. Kan ingen komma hit och vara min lekkamrat?

Ska försöka få lite plugg gjort idag, har ju faktiskt seminarium på måndag och tenta om en vecka! Men först ska jag spela sönder Some Die Young. Jag tror jag ska gifta mig med den låten.


Rysningar

Ingen kan ha undgått Lalehs senaste singel Some Die Young! Den är helt underbar, både text och melodi (som är skriven av Laleh själv!)! Älskar verkligen Lalehs sätt att använda sin röst. Hennes röst är helt unik och den lyckas beröra mig väldigt mycket. Jag minns när jag hörde hennes tolkning av Eva Dahlgrens Ängeln i rummet och kände hur hon befriat låten från sorg och smärta. Istället sjöng hon den med en känsla av frihet och budskapet blev vackert och glatt. Hennes otroliga leende förtydligade detta. Förövrigt var hon det enda bra med hela säsongen av Så Mycket Bättre.

But you better hold on, So many things I need to say to you. Please don't, Don't let me go, We said we would die together. Some die young.


Burn Burn Burn

Av någon anledning så blir jag inte superexalterad över sådant som det finländska folket bjuder på. Kanske har det att göra med mina två associationer Mumintrollen och Lordi. Inte så smickrande må jag säga. Men man ska aldrig låta sig luras av en fördom - festivalrykten har nämligen skrivit en recension om en finländsk popduo, som spås ha en succéfylld framtid tillsammans. Eftersom dem släppte nytt album igår, Extinctions, och tyckte namnet Burning Hearts lät festligt var jag bara tvungen att se vad som låg bakom. Jag fann en nysläppt singel, Burn Burn Burn, och kommer fram till att man absolut inte på något sätt bör störas av Finland. En fördom har tvättats bort och jag kan absolut börja lyssna på detta band!


Hej torsdag

Hemma i Stockholm nu. Blir inge Uppsala idag heller.. Hoppas fortfarande på att jag kan åka dit imorgon! Men istället för att fylla dagen med nya planer så stryker jag alla gamla och tar dagen som den kommer. Prio 1 är att bli frisk liksom!

Letar som vanligt efter ny musik! Är ständigt på jakt efter det där nya bandet som ännu inte fått den respons som de förtjänar. Det där bandet som snartsnartsnart tar världen med storm.

Så länge jag letar upp något flashigt, smaskigt, hot band så får ni detta nya från Norlie & Kkv! Börjar nog gilla denna duo ändå..



Åh va mys

Sitter på tåget mellan Norrköping å Stockholm. Trots att jag toksnorar (mysigt!) så mår jag ganska bra! Fuck yeah, Felizia v.s sjukdom 1-0! Fördriver tiden genom att spela wordfeud mot Sandra. Mina chanser är galet höga..


Michael Kiwanuka

Kommer ni ihåg att jag skrev och tipsade om Michael Kiwanuka för några veckor sen? Pratar nu med en kompis som går samma utbildning som jag. Han praktiserar nu på Universal och promotar denna artist. En artist som han även sjungit och pluggat tillsammans med (är världen liten eller vad?). Michael Kiwanuka kommer till Stockholm och har en spelning på Obaren imorgon och jag blev nu medbjuden dit. Vill vill VILL.



010212

Cronja for till New York tillsammans med hennes Karin. Tycker alla kan klickeliklicka sig in på hennes blogg och inspireras över hennes fina bilder och vackra ord. www.cronja.com


Zola Jesus

Kunde inte sova i natt. Låg klarvaken hur länge som helst och rullade fram och tillbaka. Bytte sida lika ofta som klockan ändrar tid. Nu sitter jag med en stor kopp té och har försökt packa till Stockholm. Mamma hämtar mig på stationen ikväll och så får jag hoppas att jag mår bra imorgon så jag kan fortsätta resan jag påbörjat - mot Uppsala! Men just nu känns det långt ifrån. Kroppen säger nej. För min nya underbara roomie Karen är det likadant. Hon sitter i rummet mittemot och hostar. Vi möts någon gång i timmen ute i köket för att uppdatera varandra om tillstånd och fyller på té-koppen. Vi har nu tummat på att vara friska på söndag!

Jag lyssnar just nu på Zola Jesus. Hon gästar M83 på deras senaste album och det var även så jag upptäckte henne. Hennes musik är riktigt mystisk och jag tycket hon påminner lite om Florence + The Machine. Inte musiken, men hennes röst. Musiken är väldigt varierad och går från hårda trummor till mjukt pianospelande. Detta kan nog bli något att lyssna på under mina tågresa :)


RSS 2.0